Halaman belakang landskap

Halaman hijau - idea yang relevan untuk reka bentuk landskap

Sekiranya anda merancang landskap dan mengatur halaman peribadi pinggir bandar atau plot peribadi, atau mungkin kawasan tempatan kecil di dalam bandar, maka projek reka bentuk berikut mungkin berguna untuk anda. Kami membawa perhatian kepada anda sebuah projek reka bentuk halaman peribadi kecil yang penuh dengan kehijauan dan dilengkapi dengan teres yang selesa untuk berehat di udara segar.

Teras hijau

Dalam organisasi reka bentuk landskap, pertama sekali, adalah perlu untuk menentukan unsur pusat atau beberapa blok utama, kawasan rekreasi, memasak luar, taman permainan atau lain-lain sektor fungsian atau hiasan di halaman.

Bunga dan semak

Di halaman peribadi ini di tengah-tengah wilayah dan, oleh itu, perhatian setiap pelawat yang memasuki tapak ini, terdapat kawasan relaksasi yang diwakili oleh meja bulat dan kerusi rotan rotan dengan substrat lembut.

Teras pusingan

Tema bulatan dan sfera digunakan dalam reka bentuk landskap halaman peribadi yang sangat aktif dan bukan hanya dalam bentuk meja bulat dan bentuk kawasan rekreasi, tetapi juga sebagai asas semak yang tumbuh di dalam gandum taman, dalam bunga salji putih, katil bunga yang menghias.

Kawasan rekreasi luar

Tema sfera

Motif sfera terus membentuk semak yang dipangkas dengan rapi, pot bunga taman, berdiri di tangga dan unsur-unsur hiasan yang luar biasa terletak di bunga dan mempunyai penampilan yang agak futuristik.

Langkah dan Wicket

Kesilapan yang diletakkan oleh bata membentuk platform bulat dan sempadan katil bunga. Juga, batu telah menjadi sebahagian daripada menghadapi kawasan terbuka, digabungkan dengan jubin batu. Nada cahaya bata adalah dalam harmoni sempurna dengan warna jubin dan dengan tenunan perabot taman.

Sempadan bata

Pagar yang dikelilingi menjadi kerangka untuk menenun tanaman, yang akhirnya membentuk dinding hijau padat. Akibatnya, tumbuh-tumbuhan disusun berturut-turut sehubungan dengan tapak pusat - bunga dan semak yang rendah tumbuh berhampiran tepi, maka terdapat semak dan pokok yang lebih tinggi berhampiran pagar.

Semenung sfera

Penggunaan tumbuh-tumbuhan yang mekar dalam tempoh yang berbeza musim panas membolehkan anda membuat bunga yang tumbuh, warna-warna cerah yang boleh dikagumi untuk jangka masa yang lama.

Walaupun pada bunga kecil, anda boleh meletakkan banyak tumbuhan. Ia hanya penting untuk bersetuju dengan syarat-syarat yang akan menguntungkan bagi pelbagai jenis dan jenis tanaman hijau. Dalam aliran bunga yang sama, sukar untuk mengambil pendekatan individu untuk menyiram setiap loji, oleh sebab itu, lebih mudah memilih spesies yang mempunyai ciri-ciri yang sama dengan ciri-ciri yang sama.

Lindung nilai

Katil bunga

Langkah-langkah dan pagar berhampiran pintu pagar juga dipenuhi dengan bata - ini adalah yang paling menjimatkan, tetapi pada masa yang sama cara yang boleh dipercayai untuk struktur dan struktur pelapis, meletakkan laluan taman atau bahagian mereka.

Rangka bata

Pokok-pokok gugur dengan mahkota yang dipotong dengan rapi membentuk sejenis gerbang di atas pintu masuk ke ruang halaman. Pintu kelabu neutral dihiasi dengan engsel hitam dan pemegang dengan hiasan.

Di pintu masuk ke halaman

Pelepasan basikal kecil dengan kepala wanita menghiasi salah satu tiang batu bata berhampiran pintu pagar. Lampu jalan dipilih sedemikian rupa sehingga arca itu diserlahkan dalam kegelapan.

Lampu arca

Di sudut kecil, berhampiran pintu masuk ke bangunan, ada lagi kerusi anyaman, terletak di sebelah lampu oriental asli yang berfungsi sebagai sejenis kes untuk lilin besar.

Tanglung Oriental

Tempat berehat di pintu masuk ke rumah

Akses ke teras belakang adalah melalui pintu kaca besar yang terletak di ruang makan dapur. Terima kasih kepada pintu kaca ini, bilik itu bukan sahaja dipenuhi dengan banyak cahaya matahari, tetapi juga landskap yang indah di halaman menjadi sebahagian daripadanya.

Pemandangan halaman dari ruang makan

Landskap sebagai sebahagian daripada pedalaman