Bilik mandi hijau: bagaimana untuk mewujudkan kesegaran semula jadi?

Warna hijau untuk menghiasi bilik mandi sangat sesuai, kerana warna hijau dikaitkan dengan alam semula jadi dan dilihat sebagai naungan segar dan lembap. Walau bagaimanapun, seperti mana-mana yang lain, pedalaman hijau mempunyai beberapa keunikan dan nuansa tersendiri yang mesti diperhatikan apabila mengatur bilik jika anda ingin mewujudkan suasana yang menyenangkan dan mencapai kesan yang diingini.

Gabungan terbaik hijau dan putih di pedalaman bilik mandiLunas zaitun dengan kayu coklat = kombinasi hebat untuk bilik mandiWarna hijau kelabu yang tenang di bahagian dalam bilik mandiKombinasi putih-hijau dengan penambahan dalaman bilik mandi bermata jinggaInterior bilik mandi putih-hijau yang spektakulerWarna kaya Pistachio digabungkan dengan warna putih dan kelabu di bahagian dalam bilik mandiInterior bilik mandi mulia menggunakan kombinasi kelabu hijau pucat dan pucat

Hijau mempunyai banyak warna

Seperti mana-mana warna lain, warna hijau mempunyai banyak warna yang berbeza yang boleh mewujudkan mood tertentu di pedalaman. Dan masa ini mesti diambil kira. Jadi, sebagai contoh, warna cahaya paling sesuai untuk dalaman moden, untuk gaya klasik warna diredam hijau lebih dekat dengan warna birumemberi bahagian dalam kecanggihan istimewa. Dan jika anda perlukan visual mengembangkan ruangkemudian gunakan gabungan hijau dengan warna pastel.

Hijau disenyapkan digabungkan dengan warna pastel mencipta bahagian dalaman yang terang dan lapang.

Gabungan elegan dan cahaya hijau dengan naungan pastel Secara umum, warna hijau mempunyai keanehan tertentu - ia dapat mengamalkan sifat-sifat bayangan yang bersempadan dengannya. Ini merujuk kepada hakikat bahawa bahagian dalam hijau boleh dilihat sebagai hangat atau sejuk, bergantung kepada sama ada ia digabungkan dengan warna hangat atau sejuk. Pereka yang berpengalaman mengetahui sifat harta hijau ini dan menggunakannya dengan mahir.

Juga, perlu diingat bahawa warna hijau mempunyai kesan yang sangat baik terhadap sistem saraf manusia. Ia dengan sempurna melegakan ketegangan dan kerengsaan, menenangkan, melegakan, melegakan tekanan. Dan ritual pagi, yang dilakukan di bilik mandi hijau, sangat bertenaga untuk sepanjang hari, yang bermaksud kesejahteraan. Hijau adalah warna yang membolehkan seseorang berasa berehat dan diperbaharui. Dan agar bilik mandi menjadi sudut paling selesa bagi anda untuk berehat, sangat penting untuk memilih kombinasi warna yang tepat.

Cara memilih warna yang betul

Pertama sekali, pilihan warna yang betul bergantung pada saiz bilik. Sebagai contoh, jika bilik mandi kecil, maka dalam kes ini warna gelap dalam kuantiti yang besar hanya kontraindikasi, jika tidak, ia akan menurun lagi. Tetapi jika anda menggabungkan naungan tepu hijau dengan putih, dan mesti ada lebih putih, anda akan mendapat pedalaman yang sangat menarik walaupun untuk sebuah bilik kecil. Selain itu, bilik mandi seperti ini akan kelihatan sangat mulia.

Gabungan kaya hijau dan putih sesuai walaupun untuk bilik mandi kecilCantik putih = dalaman hijau bilik mandi yang kecil Warna hijau berjalan lancar dengan warna seperti coklat

Gabungan warna kelabu-hijau, putih dan coklat di bahagian dalam bilik mandiKombinasi yang menarik dengan warna hijau yang diredam, pastel dan coklat gelap

kuning, perak, emas, hitam dan putih. Jika anda menggunakan warna hijau muda dalam gabungan dengan kuning, maka anda boleh membawa ke pedalaman perasaan kebersihan, kebangkitan semula jadi dan kesegaran bunga berbunga.

Suasana musim bunga kesegaran dan berbunga di dalam bilik mandi yang indah di dalam bilik mandi Pilihan yang baik adalah untuk mereka bentuk di dinding hanya satu hijau, iaitu. seolah-olah penekanan dan penekanannya. Jika bilik mandi mempunyai tingkap, disarankan untuk membuat bingkai putih, dan juga menambah aksen putih tambahan ke pedalaman.

Tetingkap di dalam bingkai putih di dalam bilik mandi air putih yang berwarna hijau

Menghiasi satu dinding bilik bilik mandi dengan hijau tepuMenekankan satu dinding mozek berwarna hijau

Dinding, hiasan lantai dan siling

Untuk hiasan dinding, sebagai contoh, jubin mozek hijau yang kini popular dengan kesan kelipan dan menambah elitisme akan kelihatan sangat baik. By the way, dengan kos, ia adalah sama dengan kos jubin yang baik. Benar, ia sesuai sedikit lebih rumit.

Dinding mozek hijau di bilik mandi 13Moose Hijau sebagai hiasan dinding bilik mandi

Anda boleh menggunakan bahan lain, seperti kertas dinding vinil, yang mudah dijaga, atau panel dinding. Dan anda boleh menggunakan gabungan ubin tekstur dan warna yang berbeza, untungnya, pilihan seramik hari ini hanya besar. Sebagai penutup lantai, anda boleh menggunakan papan yang dirawat haba, atau anda boleh meletakkan jubin lantai.

Jubin lantai di pedalaman bilik mandi hijau

Podium yang ditutup dengan permaidani, sebaik-baiknya dengan tumpukan tinggi meniru rumput segar, boleh menjadi penambahan.

Sesuai untuk siling teknologi siling regangan. Bahan tersebut tidak takut kelembapan dan dapat bertahan hingga seratus liter air (jika tiba-tiba anda dibanjiri oleh jiran). Anda boleh, tentu saja, menggunakan jubin siling, yang dalam kebanyakan kes dijual putih. Walau bagaimanapun, anda boleh memberikan apa-apa naungan sepenuhnya jika anda menggunakan lukisan biasa. Perkara utama yang perlu diingat adalah bahawa warna dinding harus lebih kecil berbanding dengan siling.

Bahagian dalam bilik mandi hijau, di mana warna dinding lebih gelap daripada warna siling dan lantaiDinding harus lebih gelap sehubungan dengan siling dan lantai.

Secara ideal, siling dan lantai harus mempunyai warna yang paling ringan. Pipa dan perabot dalam rasa klasik reka bentuk dalaman hijau harus putih. Dan jika ada yang telus gerai mandimaka pada latar belakang dinding hijau ia akan kelihatan sempurna

Sebuah kabin mandi telus dengan latar belakang dinding hijau pucat kelihatan sempurna

Perabot

Perlu diperhatikan dengan segera bahawa tidak dianjurkan untuk membebani bahagian dalam bilik mandi dengan banyak jenis perabot. Ini adalah minimum yang ditetapkan pereka:

  1. almari pakaian atau rak untuk peralatan mandi;
  2. rel tuala yang dipanaskan;
  3. sebuah kerusi;
  4. penyangkut baju;
  5. bakul dobi

Anda boleh membuat bahagian dalam bilik mandi hijau hanya dengan bantuan aksesori hijau, seperti tuala, permaidani, langsir, serta segala macam perkara seperti kain lap, cawan dan barangan dalaman yang lain.


Untuk bahagian dalam bilik mandi dengan kemasan hijau, penjagaan khas mesti diambil bersama dengan aksesori logam. Hakikatnya adalah jika mereka berlebihan, rasa kesegaran dan keharmonian akan dilanggar, tetapi sebaliknya, kesan keadaaan mereka akan dibuat. Penggunaan mana-mana bunga akan sentiasa mencipta semula kawasan pedalaman. Bunga-bunga segar akan menjadi baik seperti di luar pasudan menggantung dari rak.

Reka bentuk mewah dan asal seluruh dinding bilik mandi dengan bunga segar Nah, jangan lupa tentang cermin - ini adalah atribut yang penting dan sangat diperlukan untuk bahagian dalam bilik mandi.

Cermin - ciri penting bilik mandiCermin besar di pedalaman bilik mandi hijau yang luas

Bingkai cermin boleh dihiasi dengan warna lain, atau ia boleh dicat dalam warna hijau yang sama.