Reka bentuk jalan raya dalam warna hijau

Palet hijau untuk menghiasi lorong

Ia terbukti bahawa spektrum hijau untuk mata kita lebih dibezakan daripada yang lain, kita dapat melihat banyak variasi nada warna ini. Dalam warna hijau, kita melihat sifatnya sendiri - sayur-sayuran segar, dedaunan dan rumput, padang rumput dan ladang, paya dan paya gelap. Ia adalah asal semula jadi yang sensasi psikologi yang berharga, yang tidak dapat dielakkan dicipta ketika melihat salah satu warna hijau. Untuk pangsapuri-pangsapuri bandar moden dan rumah-rumah persendirian, pedalaman di mana nada hijau tertentu digunakan adalah baik dari segi emosi dan bantuan psikologi. Bukan sahaja di megalopolises, tetapi juga di bandar-bandar bersaiz sederhana, jalan-jalan dan dalaman bangunan tepu dengan iklan, warna-warni, warna-warna terang dan kombinasi mereka. Penghuni bandar secara sukarela mengalami kerengsaan pada akhir hari kerja, sering tanpa menyedari. Tiba di rumah, kami mahu berehat, mengalihkan perhatian dari kesibukan bandar, menenangkan fikiran dan perubahan emosi. Pedalaman dalam nada hijau dapat membantu kami dengan ini, terutama jika warna hijau hadir di bilik pertama, yang bertemu kami di pintu masuk ke kediaman - di lorong.

Lorong hijau

Kesan hijau di pedalaman pada seseorang

Warna hijau menguntungkan mempengaruhi jiwa kita, ia melegakan dan melegakan, memberikan rasa keselamatan dan kestabilan. Warna hijau yang digunakan dalam reka bentuk dalaman membantu melegakan tekanan warna, yang telah menjadi teman kerap penghuni bandar moden.

Jumlah hijau

Palet warna hijau agak serba boleh dan boleh harmoni sesuai ke pedalaman hampir apa-apa arah gaya. Batasan keupayaan kami diperluaskan oleh fakta bahawa kebanyakan warna hijau dapat digabungkan dengan banyak warna lain di pedalaman.

Nada terang

Shades of green yang sesuai untuk hiasan dalaman

Sesetengah pemilik rumah takut menggunakan hijau di pedalaman rumah mereka, kerana mereka mewakili dinding hijau yang terang atau jubin zamrud. Tetapi warna hijau mempunyai banyak warna yang berlainan, separuh daripadanya boleh menjadi latar belakang yang neutral untuk menghiasi lorong, koridor atau ruang tambahan lain.

Cetak di dinding

Shades of green yang boleh menghiasi bahagian dalam rumah anda:

  • pistachio (hijau muda dengan warna sejuk);
  • zaitun (kuning hijau);
  • mustard hijau;
  • pea;
  • warna kapur;
  • Khaki (hijau kecoklatan);
  • zamrud ringan;
  • malachite;
  • linden;
  • hijau lumut (warna panas warna lumut).

Naungan halus

Nada pistachio cahaya

Gabungan hijau dengan warna lain dalam reka bentuk lorong

Adakah warna hijau digunakan oleh anda untuk menghiasi bilik, atau ia boleh menjadi asas untuk perabot lukisan, atau mungkin elemen hiasan ruang utilitarian anda akan menjadi berwarna-warni sehingga warna hijau mereka akan menjadi tumpuan? Dalam apa jua keadaan, sebagai tambahan kepada hijau, anda perlu memohon warna dari segmen lain dalam spektrum warna dan seberapa berkesan gabungan satu warna atau yang lain dengan hijau boleh diadili oleh contoh-contoh projek-projek reka bentuk berikut dari pelbagai bilik tambahan.

Dinding aksen

Seperti yang anda tahu, putih adalah warna yang paling universal, ia boleh digabungkan dengan mana-mana naungan. Tetapi selain kualiti asasnya, putih mampu melembutkan kehadiran warna yang berbeza. Sekiranya anda ingin menggunakan versi hijau terang, tepu, maka dalam sebuah syarikat dengan nada putih ia akan kelihatan lebih lembut, lebih tenang.

Hijau putih

Sayuran muda dan nada putih

Selalunya, naungan hijau digunakan untuk menghiasi dinding di lorong, tetapi untuk reka bentuk yang benar-benar asli, anda boleh menggunakan palet hijau untuk perabot, sebagai contoh, sistem penyimpanan. Digabungkan dengan hiasan dinding putih salju, ensemble perabot seperti ini akan kelihatan mulia dan mahal.

Nada hijau untuk penyediaan

Gabungan salah satu warna hijau dengan putih mencipta pedalaman moden yang sederhana. Melanggar nada dua ini dan memberi beberapa keterangan ke dalam ruangan boleh dengan bantuan bunga kayu dari sebarang kunci. Pedalaman seperti itu kelihatan ringkas dan mulia.

Mint dan Putih

Rak buku

Warna hijau dikaitkan dengan alam semula jadi di negara kita, analogi yang serupa tidak dapat dielakkan - dedaunan muda dan rumput yang baru dipotong selamanya dicetak dalam fikiran kita dalam kes siri bersekutu. Dan apa yang lebih dekat dengan alam semula jadi daripada kombinasi hijau dengan permukaan kayu? Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa dalam kes warna hijau di kawasan pedalaman, anda tidak perlu bimbang tentang penggunaan kayu dari pelbagai spesies, tekstur dan tonalities dalam bilik yang sama - suasana akan harmoni, reka bentuk seimbang.

Warna hijau dan pokok

Untuk gaya negara dalam reka bentuk lorong, anda boleh menggunakan variasi warna berikut - warna hijau untuk pelaksanaan apron rak, palet beige cahaya untuk melukis bahagian atas dinding dan penutup siling, dan permukaan kayu gelap untuk perabot. Alam semulajadi dicerminkan dalam reka bentuk ini.

Gaya negara

Untuk reka bentuk lorong, koridor atau mana-mana bilik lain di rumah negara, penggunaan panel dinding kayu untuk hiasan dinding adalah teknik reka bentuk yang kerap. Merapikan permukaan seperti hijau bersama dengan penggunaan perabot yang diperbuat daripada kayu ringan, memberikan hasil yang menakjubkan dalam warna yang kasar.

Cahaya dan warna hangat

Warna hijau dan hitam

Kehadiran hitam di pedalaman lorong paling sering dilihat dalam prestasi unsur-unsur perabot, lekapan lampu atau hiasan. Tetapi terdapat projek reka bentuk di mana hitam diberikan peranan yang lebih penting, contohnya, pelaksanaan lantai. Seperti warna gelap dan mendalam di bahagian bawah bilik memerlukan lukisan yang lebih ringan dan lebih sejuk dari dinding dan siling. Dalam kes ini, gabungan cahaya hijau dengan putih akan menjadi pilihan yang ideal.

Lantai hitam

Dinding cahaya. tingkat gelap

Warna terang digabungkan dengan hijau

Untuk asal-usul besar dan pemilik rumah yang cukup berani, anda boleh menawarkan gabungan warna yang terang berwarna hijau, contohnya, warna kapur atau kapur, dengan warna yang tidak kurang terangnya kecerahan. Gabungan seperti itu akan segera menunjukkan kepada siapa saja yang memasuki rumah anda hakikat bahawa pedalaman rumah ini tidak akan membosankan. Cerah, warna-warna yang berwarna-warni bukan sahaja dapat membawa suasana positif ke pedalaman bilik, tetapi juga mengisi isi rumah dengan nada untuk sepanjang hari.

Reka bentuk terang

Untuk kawasan eklektik dengan pelbagai warna, anda boleh memilih warna hijau untuk penekanan. Adalah penting hanya untuk mengejar pelbagai palet warna untuk tidak bercampur-campur dalam satu ruang terlalu banyak warna bertentangan dengan suhu dan tonality. Asasnya adalah lebih baik untuk mengambil warna putih atau warna lain yang neutral.

Kombinatorik warna dan tekstur