pagar moden

Pagar di kampung musim panas: 100 idea asal

Rumah persendirian atau pondok - keselesaan, kesucian, udara segar, buah-buahan dan sayur-sayuran, bunga dan pokok. Dengan kata-kata ini bahawa rumah di plot tanah persendirian dikaitkan, kerana di sini anda boleh berehat dengan seluruh keluarga anda, berehat, melindungi diri anda dari kesibukan bandar dan bersendirian dengan alam semula jadi. Walau bagaimanapun, untuk mewujudkan keselesaan yang diperlukan dan melindungi diri anda dari semua faktor luaran, anda perlu menjaga kawasan swasta, khususnya untuk keselamatan anda sendiri.

Cottages adalah bangunan untuk kelonggaran bermusim, kerana sebahagian besar masa yang mereka belanjakan di sini pada musim panas. Oleh itu, pagar mahal di sini akan menjadi tidak wajar dan keutamaan diberikan kepada praktikal, fungsi bangunan.

pagar putih dan kelabu pagar konkrit pagar aluminium pagar kayu pagar piket merah

Untuk melindungi tanah, tidak perlu menggunakan bahan mahal, kerana minimalism dialu-alukan pada 2018 dalam semua manifesinya. Kini pereka bersedia untuk menawarkan banyak idea dan pilihan yang menarik kepada pilihan pembeli yang boleh membuat pagar murah yang sangat berkualiti dan boleh dipercayai. Pada masa yang sama, pagar boleh menjadi cantik dan asli. Dengan semua ini, perlu diingat bahawa tujuan utama pagar adalah untuk melindungi tanah dan wilayah persendirian dari faktor luaran, tidak diminta oleh tetamu.

Perlu diperhatikan bahawa ia jauh lebih murah untuk memasang pagar, reka bentuk yang dilampirkan kepada tiang sokongan, pagar yang dipasang pada asas jalur akan lebih mahal.

bata berasaskan hijau pagar batu dipalsukan dengan papan beralun coklat dari papan bergelombangbatang hitam

Jenis bahan

Bahan binaan kos rendah yang ideal untuk membina pagar yang boleh dipercayai:

 • Pagar diperbuat daripada kayu atau logam.
 • Kayu - papan atau balok.
 • Ranting.
 • Grid itu beralun, bersih atau dikimpal.
 • Decking.

Secara umumnya, pilihannya hebat, dan jenis bahan yang digunakan adalah diputuskan secara individu, bergantung pada citarasa dan keinginan pemiliknya. Selalunya, pagar kayu diperbuat daripada pagar, rod, rasuk atau papan yang belum dipotong yang digunakan. Tambahan utama pagar adalah mudah dibina dengan tangan anda sendiri.

logam berasaskan batu bata pagar asal pagar moden kayu kontemporari logam kontemporari putih bergaya pagar hitam hitam pada bata putih hitam melangkah pagar hitam cantik

Pagar kayu

Dengan membuat pagar kayu dengan cara yang asal, dengan menggunakan konfigurasi yang berbeza, anda boleh membuat pagar yang bergaya dan cantik di tapak persendirian.

Kelebihan pagar kayu:

 • Ketepatan - pagar semacam itu boleh disesuaikan dengan sempurna ke dalam reka bentuk dan landskap.
 • Kemudahan dalam perkhidmatan - cukup mencukupi pagar dan menghapuskan kecacatannya.
 • Mudah untuk dipasang - mudah untuk meletakkan pagar kayu di kawasan peribadi anda, semua orang boleh mengatasinya.
 • Tahap kebolehpercayaan yang tinggi.
 • Kemungkinan pelbagai peralatan dan dekorasi pagar.

pagar menegak pagar kayu hiasan kayu dari papan asas batu kayu Kayu DIYpiket cahayakayu berbentuk pagar kayu kuning pagar kayu yang indah pagar kayu chic

Pagar sektor swasta

Pilihan termurah untuk pagar. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa dia tidak akan menarik - dengan betul menggunakan imaginasi reka bentuk, anda boleh membuat pagar yang sangat baik dalam gaya desa.

Membuat wattle mudah dan mudah. Pengesahan ini adalah bahawa pagar rotan itu adalah salah satu yang paling kuno. Walaupun begitu, pada tahun 2018 beliau mendapat semula populariti dan mengambil kedudukan sebagai gergasi pertahanan yang bergaya untuk menghiasi tamannya.

Bergantung pada ketinggian pagar, ia dibahagikan kepada tiga jenis, masing-masing digunakan, bergantung kepada aplikasi fungsinya:

 • Sehingga satu meter - untuk pagar yang dikelilingi.
 • Sekitar satu setengah meter - untuk zon tapak.
 • Pagar wiket tinggi dua meter - pagar untuk menyertakan kawasan peribadi di sepanjang perimeternya.

Pagar DIY pagar ladang pagar dengan bunga pagar tenunan do-it-yourself rotan pagar pagar rotan hazel wattle wattle manual do-it-yourself wattle wicker gelap

Pagar daripada kayu atau papan

Walau bagaimanapun, kos pagar sedemikian rendah, namun ia mempunyai beberapa kelebihan:

 • Proses pemasangan yang mudah.
 • Harga rendah.
 • Penampilan menarik dan menarik.
 • Mudah dijaga.
 • Jangka masa operasi.

Papan nama yang tidak dipotong - kayu dengan kelebihan yang sebahagiannya dihiris atau tidak dihiris sama sekali. Lebih baik menggunakan kayu keras dan konifer untuk pagar. Apabila membeli papan, anda perlu mempertimbangkan beberapa nuansa:

 • Struktur - knot harus dielakkan.
 • Retak - mereka tidak dibenarkan, mereka muncul semasa pengeringan yang lemah.
 • Potong berkualiti - papan mestilah rata dan licin.
 • Pemasangan yang betul - jika semuanya dilakukan dengan baik, maka ini adalah perlindungan berkualiti selama bertahun-tahun.

pagar pagar pagar kayu dengan bunga tiruan pagar kayu pagar planken serong pagar di negara ini dari bar kayu coklat pagar asal diperbuat daripada kayu cahaya kayu pagar kayu yang bergaya kayu yang bergaya

Mesh jaring

Pagar yang diperbuat daripada jaring mata adalah kejadian yang agak biasa, kerana ia adalah murah. Di samping itu, jaring beralun atau dikimpal boleh digunakan, yang sangat biasa di kampung dan digunakan secara meluas sebagai pagar untuk kotej musim panas.

Jenis pagar ini sedikit lebih mahal daripada yang lain, tetapi tempoh operasinya lebih tinggi. Dengan memasang pagar seperti itu, anda tidak boleh bimbang tentang kualitinya untuk 10-20 tahun akan datang.

Pagar yang diperbuat daripada jaring tersebut dibentangkan di antara tiang yang terletak pada jarak yang kecil antara satu sama lain dan mengatasi dengan baik pengaruh faktor luaran. Ia juga perlu diperhatikan bahawa ia menghantar sinar cahaya dengan baik, yang penting untuk tanah, terutamanya bahagian di mana kebun atau taman depan terletak.

Pagar jenis mesh sentiasa kelihatan menarik dan asli, tetapi jika anda menghiasinya entah bagaimana, anda boleh membuat pagar yang menarik. Ia juga sangat indah apabila tumbuh-tumbuhan atau bunga curl sepanjang grid itu. Terdapat dua jenis pemasangan: keratan dan ketegangan.

pagar pautan rantaian jaring hijau pada sokongan keluli pada sokongan hitam pautan-rantai pada sokongan putih jaring pada tiang merah mesh sectional mesh jaring mesh keratan pagar pautan rantaian moden jaring mata yang bergaya

Pagar diperbuat daripada logam atau papan beralun

Logam dan dek adalah satu lagi pilihan untuk membina pagar di sekitar sektor swasta. Perbezaan antara kedua-dua jenis ini adalah rupa. Pagar diperbuat daripada pagar logam kelihatan seperti pagar kayu biasa, tetapi papan beralur adalah pagar padat yang tidak akan membenarkan orang luar "memandang mata mereka" di wilayah sektor swasta, yang bermaksud anda boleh berasa selamat.

Kelebihan utama semua bahan adalah kemungkinan pemasangan diri. Dengan menghubungkan imaginasi, anda boleh membuat pagar asal, menarik dan menarik. Jika anda menghiasinya dengan betul dan menggunakan idea moden, maka penyelesaian reka bentuk akan mengejutkan jiran dan penumpang anda. Pagar yang dipasang pada tahun 2018, semua orang akan membuat keputusan untuk dirinya sendiri. Perkara utama bukan untuk menahan diri anda dalam idea reka bentuk dan menterjemahkan idea menjadi realiti.

pagar gaya buta pagar beralun palsu daripada logam logam palsu pagar besi pagar besi logam piket logam pengukir kayu papan beralun dengan dawai logam yang bergaya