Tirai panel Jepun

Panel tirai Jepun di pedalaman

Langsir, langsir dengan sisipan walaupun hari ini boleh dilihat di tingkap, walaupun walaupun trend gaya sekarang tidak menggunakan arahan ini. Pada masa yang sama, tirai roll-up kain dan panel tirai gelongsor Jepun lebih dan lebih biasa.

Dalam penyelesaian reka bentuk moden, panel Jepun sesuai dengan sempurna, sambil mengekalkan kesederhanaan dan pada masa yang sama keanggunan. Mereka menghiasi matahari dengan baik. Panel mempunyai pelbagai warna yang luas, dengan corak bercetak, lut sinar dan juga corak. Lebar panel bergantung kepada bilangan jalur di rel. Varieti bergantung kepada pilihan pengguna dan gaya reka bentuk.

Panel tirai Jepun di pedalaman

Mereka biasanya digunakan sebagai langsir pada tingkap di mana-mana bilik yang dipilih. Pada masa yang sama, pereka berjaya melaksanakannya bukan sahaja untuk tujuan mereka, tetapi juga sebagai pintu dan sekatan. Tirai Jepun melakukan pekerjaan yang sangat baik dengan peranan pintu, contohnya, di bilik persalinan atau pantri. Sembunyikan ceruk atau pagar yang tidak sesuai di tempat kerja. Tirai Jepun kelihatan cantik di balkoni, loggias dan di pangsapuri di gerbang. Sangat praktikal, penggunaannya di tingkap dapur, terutamanya dengan balkoni.

 

Eaves untuk panel tirai Jepun

Kornea untuk tirai Jepun dilekatkan pada dinding atau siling dan adalah garis nipis yang tidak ketara. Menggunakan pemasangan cornices ini sangat dipermudahkan. Untuk melakukan ini, sudah cukup untuk memasang tahap kereta api, bilangan pengguna yang dipilih. Setiap web dilampirkan ke kereta api kereta api. Bahan-bahan penimbang diikat pada jalur kain; ini tidak diperlukan untuk bahan lain. Menggunakan batang atau panel kawalan, manual atau kawalan automatik dilakukan.

Tirai Jepun di pedalaman rumah
Tirai Jepun di pedalaman pangsapuri
Tirai jepun yang indah

Bahan untuk panel Jepun

Jika langsir tradisional dibuat secara eksklusif daripada kain, maka panel Jepun dibuat dari bahan yang berbeza. Bahan yang paling umum untuk panel Jepun masih kain, tetapi di samping itu berlaku:

  1. buluh;
  2. buluh;
  3. kertas beras;
  4. rotan;
  5. plastik berwarna.

Penjagaan Tirai Jepun

Pembersihan langsir bergantung kepada bahan dari mana ia dibuat. Jika jalur dibuat daripada kain, maka mereka boleh dibasuh mesin sesuai dengan cadangan dari pengilang. Pada masa yang sama, adalah penting untuk melepaskan hubungan dengan mana mereka dilengkapi dari bawah. Anda tidak boleh menunggu sehingga ia kering sepenuhnya dan menggantungnya sedikit lembab. Panel plastik dibasuh dengan air sabun dan span lembut. Ia cukup untuk membersihkan buluh dan rotan dengan pembersih vakum. By the way, versi yang sangat baik dan asli dari hiasan bilik akan decorretto. Baca lebih lanjut mengenai inidi sini.