Memilih Hammer Rumah

Memilih Hammer Rumah

Seperti kebijaksanaan kuno berkata: "Setiap manusia mesti melakukan tiga perkara dalam kehidupan: membina sebuah rumah, menaikkan seorang anak dan ... membuat pilihan yang betul dari gerudi tukul tentu saja!". Kami mengakui dengan jujur, kerana kebanyakan daripada kita perlu berurusan dengan kerja pembaikan, yang kebanyakannya tidak dapat dibayangkan tanpa pukulan.Gerudi elektrik dan pukulan akan menjadi pembantu yang sangat diperlukan dalam kerja pembaikan - mereka akan menyelesaikan bukan sahaja masalah masa, tetapi juga mengurangkan aktiviti fizikal.

Jika anda perlu menggerakan sesuatu atau melakukan gerakan kejutan secara berasingan dalam bahan tahan lama, seperti konkrit atau batu, anda harus menggunakan pukulan. Dia akan mudah menangani jenis kerja ini, terima kasih kepada gerudinya, bekerja dengan kekuatan yang baik. Dia akan menjadi pembantu dalam meletakkan kabel, lubang penggerudian untuk suis atau soket, dan menetapkan pelbagai reka bentuk.

Untuk lubang pengeboran di permukaan tidak begitu kuat, anda boleh menggunakan gerudi tukul dengan selamat. Dengan alat ini, lubang dibuat untuk fastenings untuk profil logam atau rak, gambar dan ia akan membantu semasa perniagaan kecil tindakan pembaikan. Momen khas gerudi dari punch adalah ringannya relatif, yang membolehkan seorang wanita untuk bekerja dengannya. Satu lagi adalah kos rendah kedua-dua alat itu sendiri dan gerudi.

Pilihan Punch: apa yang perlu dicari?

  1. Kuasa. Kelajuan penggerudian secara langsung bergantung kepada kekuatan pukulan - semakin tinggi kuasa, lebih cepat proses penggerudian. Setiap tahap kuasa menambah berat tambahan kepada punch, yang memerlukan kekuatan fizikal tambahan.
  2. Pelarasan kelajuan putaran. Pengawal kelajuan boleh didapati pada hampir semua gerudi tukul. Plus yang jelas ialah ketersediaan limiter laju maksimum.
  3. Melumpuhkan fungsi kejutan. Ciri ini membolehkan tukul memasuki mod latihan.
  4. Berhenti suis. Jika anda perlu menjalankan penggerudian jangka panjang, memegang butang, mengunci suis, tidak perlu sentiasa menekan butang kuasa.

Peranti tukul putar

Reka bentuk pukulan termasuk yang berikut:

  1. pengatur kelajuan;
  2. klac geseran melindungi enjin daripada terlalu panas apabila tersekat;
  3. terbalik (boleh berus atau elektronik);
  4. sistem perubahan kartrij cepat;
  5. petunjuk perkhidmatan;
  6. perlindungan anti-getaran.

Hammers dari pelbagai syarikat mungkin mempunyai beberapa perbezaan dalam butiran, tetapi mekanisme kerja mereka tetap, pada prinsipnya, sama. Hammer mempunyai mekanisme kesan pneumatik atau elektromagnet terbina dalam, di mana prinsip operasi alat itu berasaskan. Kit ini mungkin termasuk mahkota, latihan, sistem yang bertanggungjawab untuk mengeluarkan habuk, muncung untuk chiselling, pengawal untuk sudut penggerudian.

Pilihan gerudi tukul adalah tugas yang bertanggungjawab. Ia adalah perlu untuk menentukan fungsi apa yang akan dilakukan oleh alat ini. Anda tidak boleh mengambil model yang mempunyai keupayaan yang tidak berguna untuk mengelakkan kos tunai yang tidak perlu. Tetapi juga tidak berhemat dengan snap yang baik. Alat yang dipilih adalah kunci untuk kerja pantas dan berkualiti tinggi.