Pilihan lamina: apa yang perlu dicari?

Laminate sering digunakan untuk pengubahsuaian apartmen dan pejabat, bagaimanapun, tidak semua orang tahu bahawa untuk dibimbing dalam memilihnya, anda tidak hanya perlu kecantikan luar, tetapi juga ketahanan bahan.

Sekiranya pilihan laminasi berlaku secara spontan, maka jangan terkejut bahawa anda perlu menukarnya dengan cepat. Untuk apartmen, lebih baik memilih laminasi warna yang sama, tetapi kekuatan yang berlainan. Jadi untuk lorong dan ruang tamu memerlukan lamina lebih tahan lama daripada untuk bilik tidur. Pembungkusan ini biasanya ditandakan dengan kelas kekuatan produk. Untuk bilik tidur, anda boleh memilih dengan nombor 21, dan untuk lorong itu lebih baik untuk memilih 23 bilik.

Laminat yang lebih baik untuk dipilih untuk diperbaiki

  1. menandakan dengan nombor 21-23 sesuai untuk pangsapuri;
  2. nombor 31 adalah besar untuk pejabat;
  3. nombor 32 kelihatan hebat di kafe, sebuah kedai kecil;
  4. Tanda 33 digunakan di pawagam, sekolah dan pasar raya
  5. Laminate dengan penanda 34 paling sering digunakan di premis komersial dengan beban berat.

Laminat paling murah yang digunakan untuk pangsapuri, dan jaminannya adalah 6-8 tahun untuk itu, bagaimanapun, jika anda mengambil nombor 32 untuk lorong, maka jaminan adalah kekal.

Kualiti laminat sebagai faktor yang paling penting

Untuk menjelaskan kualiti lamina, para profesional biasanya menggunakan ujian khas, yang menyatakan betapa kuatnya lapisan luarnya. Permukaan lamina diperiksa untuk kekuatan oleh roda pengisaran. Yang paling tahan lama adalah lamina mengikut ujian dengan kod digital 11 000. Lebih sering bahan terbaik dianggap sebagai bahan dari Sweden. Adalah sukar untuk memilih lamina untuk dapur, kerana ada tidak disyorkan untuk meletakkannya sama sekali. Jika anda masih membuat keputusan untuk mengambil langkah yang berisiko, maka anda perlu membeli pilihan kalis air. Bagaimanapun, seperti yang ditunjukkan oleh amalan dapur dapur dan tandas, tiada apa yang lebih kuat dan lebih mudah daripada jubin.

Pilihannya juga sukar dengan warna produk. Seseorang mahu lamina cahaya, dan seseorang menganggap gelap yang terbaik. Tetapi, jika anda tidak mahu melihat setiap ekor debu di bawah kaki anda, maka berasa bebas untuk mengambil lukisan cahaya, kerana semuanya dapat dilihat pada warna gelap lamina. Apabila membeli, anda boleh bertanya pada diri sendiri soalan: "Laminat mana yang lebih baik untuk dipilih: dengan sambungan kunci atau meletakkannya pada gam? Ia bergantung kepada sama ada anda akan menukar tempat kediaman anda dan sama ada anda mahu mengambil lamina dengan anda. Dengan sambungan istana lamina, anda boleh dengan cepat membongkar lantai. Dengan lamina pelekat ini tidak akan berfungsi. Sekiranya anda ingin menukar satu bahagian yang rosak ke bahagian yang lain, anda juga perlu mengubah keseluruhan salutan. Maklumat lanjut mengenai jenis lamina baca di sini.

Kualiti lamina juga dalam keramahan alam sekitar, jadi jika penunjuk ini adalah penting bagi anda, maka pilih produk dengan perincian E1. Anda boleh membaca tentang lantai lain di sini.di sini.