Tampalkan tingkap kayu

Tampalkan tingkap kayu

Semua jenis kelebihan komponen dan aksesori untuk tingkap kayu di pasaran bahan bangunan sangat memudahkan proses pemasangan mereka. Terima kasih kepada ini, anda boleh memasukkan tingkap kayu sendiri, tanpa bantuan luar dan nasihat profesional. Tetapi jangan lupa bahawa hanya pemasangan yang betul pada masa akan datang akan memberi perasaan dan emosi yang positif dari penggunaan tingkap kayu. Oleh itu, anda perlu mendekati perniagaan ini secara bertanggungjawab, dengan bijak dan tegas mematuhi setiap titik pemasangan tetingkap kayu.

Bagaimana untuk memasukkan tingkap kayu?

Untuk secara kualitatif melalui keseluruhan proses pemasangan dan hasilnya tidak mengecewakan, anda harus mematuhi peraturan tertentu dengan mata:

  1. untuk memasukkan tingkap kayu adalah perlu untuk menyediakan pembukaan bagi mereka;
  2. selepas ini mengikuti pemasangan tingkap ke pembukaan itu sendiri;
  3. langkah seterusnya adalah untuk menetapkan kotak tetingkap dalam pembukaan;
  4. jaga penebat di seluruh kotak tetingkap;
  5. memahami dan menutup debug dan mekanisme pembukaan;
  6. Item terakhir adalah hiasan akhir tetingkap yang dipasang.

Apabila menyediakan pembukaan tingkap, harus diingat bahawa ia harus 1-2 cm lebih besar daripada kotak tingkap di sisi, serta 5-6 cm dari bahagian bawah. Ini diperlukan untuk melicinkan kecacatan yang dibuat di kilang. Selepas pembukaan telah disediakan, pemasangan blok tetingkap berikut. Ia harus berdiri tegak secara menegak. Ini ditentukan dengan menggunakan garis dan paras plumbum. Skewing hanya tidak boleh diterima, kerana ini akan menjejaskan pembukaan dan penutup tetingkap. Sekarang anda perlu menetapkan kotak tetingkap di pembukaan, untuk ini anda boleh menggunakan baji kayu. Mereka dengan sempurna menetapkan tetingkap, jika anda meletakkannya di penjuru pembukaan.

Bagaimana untuk memasukkan tingkap kayu

Titik seterusnya dan sangat penting tentang bagaimana untuk memasukkan tingkap kayu dengan betul adalah penebat dan penebat tingkap. Bahan yang paling biasa dan sering digunakan untuk penebat dan penebat untuk pemasangan sendiri tingkap kayu buih siap. Ia menembusi dengan sempurna ke semua ruang yang tinggal, yang membolehkan anda untuk melindungi tetingkap yang sangat berkualiti tinggi di seluruh perimeter. Anda juga boleh menutup jurang di antara pembukaan dan bingkai tingkap dengan merasakan atau tunda, sebelum dirawat dengan komposisi anti-putrefaktif. Sekarang dengan pemutar skru anda perlu debug dan melincirkan semua mekanisme tetingkap, mengendalikan, engsel, supaya semuanya berfungsi tanpa sebarang gangguan. Mengendalikan mudah dihidupkan, membuka dan menutup tetingkap. Paku telah terbuka hingga akhir, tidak berpaut kepada apa-apa. Dan langkah terakhir ialah penamat akhir tingkap dari dalam dan luar. Dari luar, anda boleh memasang benjolan yang tinggal dengan mastic, dan di atas dengan mortar simen, ini adalah pilihan yang paling optimum dan murah. Dari bahagian dalam, cukup untuk mengelak tingkap dengan stuko.

Masukkan tingkap ke rumah kayu

Secara berasingan, saya ingin menumpukan pada pemasangan tingkap di rumah kayu, kerana rumah itu selepas pembinaan telah mengalami pengecutan selama beberapa tahun. Iaitu, kayu kering, pembukaan berkurangan berbanding dengan dimensi asal.

Untuk ini, sebuah "kuncir" dicipta - sebuah rangka yang diperbuat daripada kayu kering, di bar tegak yang terdapat alur 5 hingga 4 cm. Sebaliknya, terdapat pancang pada kayu balak pembukaan tingkap dari hujungnya, yang sepadan dengan alur "pigtail". Ini adalah terima kasih kepada pancang ini yang berlaku. Dari atas, adalah perlu untuk meninggalkan jurang kira-kira 5-10 cm, dan sehingga pengecutan struktur berakhir, isi dengan penebat lembut. Mematuhi semua perkara di atas, anda boleh dengan mudah dan tepat memasukkan tingkap ke rumah kayu tanpa banyak kesukaran.

Masukkan tingkap ke rumah kayu

Setiap tetingkap kayu yang dibeli pasti akan datang dengan arahan kilang untuk pemasangan dan penjagaan semasa operasi.Jika anda mematuhi semua perkara artikel ini, serta arahan kilang, tingkap kayu akan berfungsi untuk manfaat rumah anda untuk masa yang lama. Dan sepanjang masa ini ia akan disertai hanya oleh emosi positif, yang seterusnya memberi kesan yang baik kepada penduduk rumah.

Lazimnya, tetingkap dimasukkan semasa bergelombang. Baca lebih lanjut mengenai peringkat ini. di sini.