Reka bentuk bilik mandi salji putih

Semua warna putih untuk bilik mandi

Sudah tengah pertengahan abad ke-20, bilik mandi salji putih menjadi simbol kekayaan dan anugerah. Dan hingga ke hari ini, populariti penyelesaian reka bentuk ini tidak pudar. Sesetengah pemilik rumah mencari bilik sepenuhnya putih untuk rawatan air terlalu sejuk, terlalu steril. Tetapi kebanyakan, bagaimanapun, bersekutu putih dengan kemurnian, kelapangan, kerohanian dan ringan. Oleh sebab itu, selama bertahun-tahun para pereka selalu mempunyai pesanan untuk menghias bilik mandi dan bilik mandi dalam pelbagai warna putih.

Bilik mandi putih

Kelebihan ilusi salji putih

Bukan rahsia lagi bahawa warna cahaya, dan lebih putih lagi, secara visual memperluaskan ruang. Dan untuk banyak bilik mandi khas di pangsapuri bandar - ini lebih daripada topik hangat. Jika bilik mandi terletak di loteng rumah negara atau rumah perkotaan, warna putih akan membantu melancarkan asimetri bilik, kemungkinan siling siling dan pelbagai ceruk, lekapan.

Kemasan cahaya

Satu lagi kelebihan spektrum keseluruhan warna putih adalah bahawa mereka sangat mudah untuk bergabung dengan warna lain. Menghias bilik mandi dengan warna-warna terang, ia akan mencukupi untuk menukar aksesori atau hiasan untuk menyegarkan suasana, mengubah rupa pedalaman. Walaupun hanya mengubah warna tuala atau tekstil untuk tingkap, anda boleh mendapatkan suasana hati dan karakter yang sama sekali berbeza. Ia amat mudah, praktikal dan bermanfaat untuk suri rumah yang suka berinovasi secara berkala di atmosfer bukan sahaja ruang tamu, tetapi juga premis utilitarian.

Basuh dua kali

Di dalam bilik salji putih, perasaan kebersihan dan kesegaran diberikan kepada anda. Dan ini sesuai untuk bilik di mana kita pergi hanya untuk kebersihan, bersantai dan ketenangan. Lelah pada hari kerja warna dan hiruk-pikuk kota yang bising, dalam mandi salji putih anda boleh berehat, melupakan segala masalah, berikan mata anda peluang untuk berehat dan tenang.

Bilik mandi salji putih

Rak terbuka

Satu lagi bilik mandi boleh diperuntukkan untuk peminat minimalis. Tiada warna lain akan kelihatan begitu harmoni dalam bilik minimalis untuk prosedur air, seperti putih. Kelapangan, kebersihan, keterukan bentuk dan garis - semua teknik minimalis ini ditunjukkan dalam reka bentuk salji putih semua permukaan bilik mandi.

Backlit

Jika bilik mandi anda mempunyai tingkap dengan pemandangan alam yang indah, maka anda mungkin tidak mahu sesuatu dalam reka bentuk dalaman untuk mengalihkan perhatian dari kontemplasi keindahan sekitarnya. Dalam kes ini, bilik mandi yang terang dengan warna lain yang minimum akan menjadi cara terbaik.

Pemandangan indah dari tingkap

Ciri-ciri pengaruh warna putih pada seseorang

Warna putih untuk kebanyakannya adalah simbol kerohanian dan kesucian. Dihubungkan dengan baju pertama pakaian bayi yang baru lahir, bujang dan bahkan diraja, warna putih dapat memberikan kesungguhan kepada bilik-bilik yang paling sederhana. Di samping itu, paip salji putih adalah klasik genre. Tidak kira berapa banyak jenis bahan baru dan pilihan untuk warna-warna pelaksanaan muncul di pasar paip moden, dan mandi salji putih dan tambahan untuk itu akan sentiasa menjadi tumpuan. Dan untuk memberi keaslian kepada bilik untuk prosedur air, anda boleh menggunakan tab mandi bentuk yang luar biasa, reka bentuk asal.

Cahaya kuning

Dengan teduh keluli

Ramai suri rumah memilih bilik mandi dengan warna putih semata-mata untuk tujuan praktikal. Bertentangan dengan pendapat pertama tentang kesukaran mengekalkan kebersihan di dalam bilik salji putih, ia adalah jubin seramik ringan yang paling mudah dijaga. Sumber utama pelanggaran kebersihan permukaan kamar mandi adalah noda dari tetesan air dan limescale. Tetapi ia adalah pada jubin cahaya bahawa ia adalah yang paling teruk dilihat.Sekiranya anda perlu membasuh dinding dan lantai gelap selepas setiap lawatan ke bilik mandi, supaya ia bersinar seperti pada hari pertama selepas pembaikan, maka dengan permukaan putih prosedur ini boleh dikurangkan sebanyak setengah atau tiga.

Bilik mandi yang benar-benar putih

Pakar psikologi mengatakan bahawa putih mampu menghasilkan emosi positif dan terang. Menduduki kedudukan berasingan dalam spektrum warna, putih termasuk semua warna sekaligus, mewujudkan vakum warna.

Bentuk mandi yang luar biasa

Cermin dan kaca

Warna putih boleh memberi kesan bukan sahaja kepada latar belakang emosi seseorang, tetapi juga melegakan ketegangan, melegakan emosi dan ketakutan, memberi rasa kebebasan dan ringan, memberi inspirasi kepada rasa aman dan ketenangan.

Dengan lantai gelap

Nuansa finishing bilik mandi putih

Untuk mengelakkan perasaan berada di dalam bilik operasi steril, dan tidak di bilik mandi yang selesa di mana anda boleh berehat selepas seharian, cuba mengelakkan warna putih yang digunakan dalam semua permukaan, paip, tekstil dan hiasan bilik. Ia cukup menggunakan teknik reka bentuk satu (atau beberapa sekaligus) untuk "mencairkan" idul salji putih untuk mencapai suasana yang selesa dalam semua deria, di mana kesegaran, kesucian dan keanggunan warna putih dipelihara.

Aksen

Dengan warna biru

Agar tidak memberi bilik mandi berlebihan yang berlebihan, ia mungkin tidak menggunakan warna salji putih untuk kemasan permukaan, tetapi teduh dekat dengannya, tetapi dengan kehadiran yellowness atau plak warna kuning muda. Sebenarnya, terdapat jumlah yang luar biasa warna putih dan semua orang boleh memilih nada "sendiri" mereka. Dekat dengan suasana hati dan suasana hati anda, warna akan menggembirakan anda dengan keanggunan dan kemudahan untuk masa yang lama, kerana bilik mandi yang terang adalah abadi dan fesyen.

Stoneware porselin

Mandi di tengah-tengah bilik

Jika warna putih dengan zarah warna biru digunakan dalam hiasan bilik, maka lebih baik menggunakan palet yang sama dalam hiasan atau aksesori. Tetapi bersiaplah untuk hakikat bahawa atmosfera bilik akan kelihatan sejuk, menyegarkan. Kesan ini boleh dilayari dengan bantuan pencahayaan yang redup, malap, tetapi pada beberapa tahap. Akibatnya, bilik itu akan diterangi secara merata, tetapi pada masa yang sama ia mungkin untuk mengelakkan bersekutu dengan kecerahan bilik operasi.

Dengan azure

Palet biru dan putih

Putih dengan sentuhan biru

Dengan kemasan putih dan krim (krim), lebih mudah untuk menggabungkan aksesori dan hiasan. Anda boleh menggunakan warna palet coklat, warna ungu, burgundy. Semua nada ini dapat menekankan kemewahan bilik mandi putih.

Warna kuning muda

Untuk mempelbagaikan permukaan putih lancar bilik mandi, anda boleh menggunakan pelbagai jenis bahan untuk menghadapi jubin seramik atau mosaik, batu semulajadi atau batu hias, menggunakan kombinasi matte dan pesawat berkilat.

Kerajaan Putih

Metro Tile

Untuk secara berkesan mencairkan kerajaan putih, tidak perlu menggunakan nada lain secara aktif, kadang kala urat kelabu abu-abu marmar atau countertop granit adalah cukup.

Fokus pancuran

Untuk meningkatkan ruang kecil di bilik mandi, disarankan agar lantai dicat dengan warna gelap, dan dinding dan siling berwarna putih.

Lantai kontras

Kerja kerja kayu

Nada kelabu untuk lantai.

Gerbang porselin gelap

Penyelesaian aslinya dan mengatasi dominasi putih yang hebat dapat menjadi gabungan dalam hiasan dinding berbagai bahan. Sebagai contoh, kertas dinding kalis air dan plaster hiasan, atau bahan yang sama, tetapi dengan kombinasi seramik atau jubin batu. Walaupun semua bahan-bahan ini dalam warna-warna terang, kerana perbezaan tekstur, permukaan akan kelihatan asli dan pedalaman tidak akan kelihatan putih sepenuhnya.

Kombinatorik dalam hiasan

Tambahkan warna ke salutan putih salji

Malah, kemasukan warna selain putih boleh mengubah bahagian dalam bilik mandi. Menghiasi dengan mozek warna pastel atau warna cerah, warna tepu dengan jubin seramik dan juga penggunaan permukaan cermin di hiasan dinding - semua kerja untuk mencipta reka bentuk yang unik.

Panel Mosaic

Penutup gelap di lantai meliputi bukan sahaja mempelbagaikan skema warna bilik mandi, tetapi juga menunjuk kepada elemen pusat untuk prosedur air - tab mandi.

Penutup gelap di atas lantai

Penutup biru gelap

Pelaksanaan aksen salah satu dinding atau sebahagian daripadanya dengan bantuan teduh kaya dan berwarna-warni tidak mampu setiap bilik mandi.Sekurang-kurangnya ia perlu mempunyai kawasan yang mencukupi. Tetapi jika peluang itu wujud, maka ia tidak boleh dilepaskan. Keberkesanan dan kontras hiasan yang terhasil akan menjadikan pedalaman itu unik.

Tumpukan pada perapian

Potong biru dan putih

Noda yang terang dan terang boleh menjadi penutup lantai. Teknik ini digunakan kurang kerap, tetapi kesan yang dihasilkannya tidak kurang.

Lantai hijau terang

Bilik putih dan hitam bilik mandi

Kombinasi yang berbeza dari warna putih dengan warna gelap gelap akan membolehkan anda memberikan dinamisme bilik, menekankan bentuk dan saiz bilik, dan menyerlahkan hiasan. Sesetengah drama dalam reka bentuk bilik mandi tidak akan membenarkan kawasan pedalaman menjadi membosankan.

Versi putih dan hitam

Permainan kontras

Warna hitam dalam tab mandi putih

Semua warna permukaan putih dan kayu

Dan dalam satu bilik mandi lain, unsur-unsur kayu tidak akan kelihatan begitu berfaedah, kecuali dalam salji putih. Di latar belakang putih, kayu ringan pun menjadi pusat perhatian. Dan kayu gelap, sebaliknya, menjadi kemuncak bilik mandi, titik fokus di mana konsep keseluruhan reka bentuk boleh dibina.

Jadual kayu

Putih dan Woody

Pohon pada latar belakang putih

Kehadiran permukaan kayu di dalam bilik mandi salji putih memberikannya rasa kehangatan dan kesenangan, yang mungkin kurang di antara cahaya, warna-warna sejuk. Antara lain, kayu juga membuat pelbagai tekstur di bahagian dalam bilik mandi, di mana warna putih jubin seramik atau mosaik berturut-turut.

Kayu ringan

Permukaan kayu

Perabot kayu

Cara paling mudah untuk menggunakan warna kayu dalam perabot adalah reka bentuk sistem penyimpanan di bawah sink, rak terbuka dan rak kecil. Malah kerusi tinggi kecil atau pendirian yang rendah, rak buku - akan menambah pelbagai ke dalam tetapan bilik mandi putih.

Kerusi sebagai aksen

Bilik mandi luas

Countertop gelap

Kayu ringan untuk countertop

Penyelesaian reka bentuk yang luar biasa, tetapi menarik untuk menghias bilik mandi anda mungkin pelapisan dinding (atau bahagiannya) dengan bantuan panel kayu yang dirawat dengan sebatian khas untuk meningkatkan ketahanan kelembapan dan antiseptik. Interior yang asli dengan suasana hangat dan selesa disediakan untuk anda.

Pelapisan kayu

Pelapisan kayu separa

Kayu di bilik mandi

Kawasan kayu

Sekiranya anda membuat keputusan untuk menggunakan lamina dengan kayu tiruan atau kayu semulajadi untuk lantai bilik mandi, maka sangat serius mengenai rintangan kelembapan. Laminate dengan tahap rintangan yang tinggi terhadap kelembapan akan banyak dikenakan, tetapi ini adalah ketahanan penggunaan bahan tersebut. Tetapi dalam hal ini, cuba untuk mengelakkan pengumpulan genangan air di lantai, segera keluarkan kelembapan, yang boleh merosakkan mempengaruhi penutup lantai anda.

Laminate di bilik mandi

Di loteng

Lantai kayu

Hiasan, aksesori dan tekstil sebagai aksen untuk bilik mandi putih

Agar mata kita dapat memberi tumpuan, kita memerlukan kemasukan terang di idyll salji putih bilik mandi. Sama ada gambar di dinding, bingkai yang rumit untuk cermin, vas cerah atau set tuala berwarna-warni pada gantungan - anda membuat keputusan.

Gambar terang

Aksen yang terang

Kenapa tidak menggunakan tekstil terang untuk menghiasi tingkap (jika mereka berada di bilik mandi anda, sudah tentu). Anda boleh mengulangi warna langsir dalam aksesori atau aksesori mandi.

Tekstil terang

Hebat di latar belakang putih bilik mandi kelihatan hijau terang tanaman hidup. Pot atau bak mandi kecil dengan tumbuhan besar (bergantung kepada saiz bilik anda untuk rawatan air) akan mengubah bahagian dalam bilik mandi.

Bunga di bilik mandi