Siling kisi - salah satu jenis siling yang digantung. Ia mempunyai struktur selular yang berterusan di seluruh permukaan siling, yang diliputi oleh substrat latar belakang di bahagian belakang. Bentuk sel-sel boleh bukan hanya persegi, tetapi juga bulat, bujur, dan lain-lain. Penampilan estetika dan sifat teknikal yang sangat baik telah menyumbang kepada penggunaan yang meluas dalam pelbagai jenis bilik.

Siling sedemikian diperbuat daripada aluminium, ketebalannya adalah 0.32 dan 0.4 mm. Saiz sel yang paling popular adalah 50x50, 75x75, 100x100 mm, tetapi terdapat saiz lain yang dibuat untuk pesanan. By the way, semakin kecil sel, lebih mahal siling. Ini dijelaskan oleh penggunaan elemen konstituen yang besar dalam reka bentuk siling.

Siling kisi boleh dihasilkan dalam pelbagai warna, yang paling popular adalah kelabu logam, putih, krom, emas, hitam. Atas permintaan, siling boleh dibuat dalam mana-mana warna mengikut skala RAL antarabangsa.

Bentuk siling kisi-kisi boleh dibahagikan kepada beberapa jenis:

 1. standard
 2. tirai;
 3. piramida;
 4. pelbagai peringkat.

Manfaat siling berbilah

 1. Siling kisi yang digantung dibuat sepenuhnya dari aluminium, pada suhu tinggi ia tidak berubah dan tidak memancarkan bahan toksik.
 2. Silingnya sama sekali tidak takut kelembapan, boleh digunakan di bilik seperti: kolam renang, bilik mandi, bilik bawah tanah, kemudahan industri dengan kelembaban relatif 100%.
 3. Ia diperbuat daripada bahan-bahan mesra alam, yang membolehkan ia digunakan di premis kediaman.
 4. Lapisan khas tidak mengumpul habuk dan kelembapan, dan ini adalah persekitaran yang negatif untuk penampilan acuan dan fleksibel.
 5. Mempunyai keupayaan untuk memasang bahan penebat bunyi dan haba.
 6. Ia membolehkan pemasangan lekapan hampir di mana sahaja, dan siling itu sendiri mempunyai pemantulan cahaya yang baik.
 7. Pemasangan plat berdasarkan gentian kaca mineral boleh meningkatkan kadar haba dan penyerapan bunyi, tetapi pada masa yang sama, kadar rintangan kelembapan yang tinggi tidak dikurangkan.
 8. Ia menyembunyikan komunikasi, pendawaian dan paip di siling, tetapi pada masa yang sama, akses kepada mereka tetap terbuka;

Kelemahan siling terlewat

 • Harga yang agak tinggi adalah kerana penggunaan aluminium berkualiti tinggi mahal.
 • Berbanding dengan pemasangan siling dan siling rak yang digantung, pemasangan lebih memakan masa dan panjang. Semua bilah dipasang secara beransur-ansur dan secara manual. Tetapi masih ada satu tambah: di mana-mana tempat di siling anda boleh mengeluarkan modul, sebagai contoh, jika akses kepada pendawaian diperlukan.

Mari kita pertimbangkan bagaimana pemasangan siling kekisi dijalankan pada video