Kaset logam digantung siling

Siling kaset - salah satu jenis siling yang digantung. Unsur utama siling adalah plat aluminium atau keluli, kaset yang dipanggil, saiznya ialah 300 × 300, 600 × 600, 900 × 900 ... Pemasangan siling sedemikian dilakukan pada bingkai yang disediakan terlebih dahulu. Oleh kerana sifat seperti penampilan estetik, ketahanan, ketahanan kelembapan dan keramahan alam sekitar, pilihan penamat ini digunakan secara meluas dalam kemudahan perindustrian dan di premis kediaman.

Skop siling sedemikian agak luas: pejabat, kolam renang, restoran atau bahkan institusi perubatan dan makmal. Di bangunan kediaman, ia paling kerap digunakan di bilik mandi dan dapur, kerana sifat utama siling kaset adalah rintangan kelembapan, keselamatan kebakaran dan kebersihan yang tinggi.

Foto sfera yang digantung kaset


Kaset boleh dibuat dari aluminium atau keluli:

  • dalam kes pertama, salutan bimetal digunakan di permukaan, serta siling kaset aluminium secara kimia digilap, yang memberi mereka bersinar dan naungan cermin. Ketebalan bahan 0.32 dan 0.4 mm;
  • dalam kes kedua, sfera yang digantung kaset logam diperbuat daripada keluli tergalvani. Cat serbuk tahan lelasan diaplikasikan ke permukaan.

Dalam keadaan siap, siling mempunyai bentuk sistem penggantungan, dengan panel tetap pada bingkai. Pemasangan siling kaset yang digantung dijalankan menggunakan rel utama, melintang, penggantungan boleh laras dan sudut dinding.

Reka bentuk siling kaset dalam foto

Reka bentuk siling kaset

Faedah Silikon Palsu palsu

  • Kemudahan pemasangan. Pemasangan cepat dan tanpa kotoran dan serpihan berlebihan. Di masa depan, menggantikan panel yang rosak tidak akan sukar.
  • Panjang umur. Bahan utama dalam reka bentuk siling adalah aluminium atau keluli tergalvani, mereka tidak mengalami karat, pudar dan tidak takut perubahan suhu. Siling sedemikian akan berfungsi lebih dari satu dekad.
  • Kebersihan. Panel tidak mengumpul habuk dan tidak menyerap kelembapan, permukaannya adalah persekitaran yang tidak sesuai untuk acuan, bukan kebetulan bahawa ia digunakan dalam makmal dan madu. institusi. Untuk menjaga siling kaset, anda hanya perlu kain lembap.
  •  Rintangan kelembapan. Panel tidak menghancurkan kerana salutan berlapis dan bimetal mereka. Seperti yang telah dinyatakan, mereka sangat baik untuk bilik mandi dan dapur.
  • Rintangan kebakaran. Siling kaset juga dipasang di bilik dengan keperluan keselamatan kebakaran yang tinggi.
  • Keupayaan untuk memasang pelbagai sistem iklim, serta pelbagai lekapan.