Kawasan dapur di sepanjang tingkap panorama

Pangsapuri udara dengan tingkap panorama di Paris

Tingkap panorama adalah rahmat bagi mereka yang tidak menerima ruang terhad. Malah bilik kecil boleh kelihatan lebih besar dan luas, hanya menggunakan bingkai besar dalam reka bentuknya.

Antara kelebihan tingkap panorama ialah:

  1. keaslian pedalaman;
  2. pengembangan visual ruang;
  3. banyak cahaya semulajadi;
  4. dengan menghapuskan kesan rumah hijau, tingkap panorama memperbaiki iklim dalaman;
  5. peluang untuk menikmati pemandangan yang menakjubkan dari tingkap.

Di atas langit

Sebuah pangsapuri kecil di Paris terletak di tingkat atas bangunan lama. Fakta ini membolehkan kita untuk meningkatkan manifestasi kelebihan tingkap panorama.

Pangsapuri dengan tingkap panorama di tingkat atas bangunan

Kebanyakan kawasan kediaman ini terletak berhampiran dengan tingkap. Memasak atau menghabiskan masa dengan keluarga semasa makan malam, anda boleh meneroka persekitaran yang indah yang dapat dilihat dengan sempurna dari ketinggian seperti itu.

Kawasan dapur di sepanjang tingkap panorama

Lampu-lampu bandar malam, yang dipantulkan dalam kacamata besar, mewujudkan suasana yang romantis. Pagar logam yang indah di luar memberikan imej kecanggihan bilik dan bergaya.

Pemandangan dari tingkap panorama di waktu malam

Ruang makan terletak di sudut bilik, yang menjadikannya dikelilingi oleh kaca telus di kedua-dua belah pihak. Perabot untuk reka bentuk ruang ini kelihatan mudah, terima kasih kepada garis yang jelas dan bentuk yang betul. Untuk mempelbagaikan pedalaman seperti itu, sebuah candelier gaya klasik meniru lampu lilin antik membantu.

Gabungan perabot mudah dengan elemen reka bentuk mewah

Jika anda ingin bersendirian dengan diri anda dan hadkan penglihatan anda, maka anda boleh menggunakan langsir moden yang akan menutup tingkap panorama sepenuhnya. Mereka terletak di sisi bingkai dan ditutup dengan satu gerakan mudah.

Ruang makan di hadapan tingkap panorama

Kawasan dapur dicirikan oleh permukaan kerja yang luas. Ia boleh digunakan untuk memasak dan untuk pelbagai acara dengan keluarga atau rakan-rakan. Daya tarikan bahagian ini memberikan elemen hiasan, lukisan dan pencahayaan tertentu.

Permukaan kerja berhampiran tingkap besar

Pencahayaan lantai asal

Cermin dalam bingkai besar melengkapkan imej bilik. Di samping itu, cermin besar juga berfungsi untuk mengembangkan ruang secara visual. Terima kasih kepada pendekatan reka bentuk ini, kawasan kecil pangsapuri tidak mewujudkan suasana yang menindas.

Pereka menggunakan gelongsor dinding sebagai pintu. Kebesaran dan bentuk mudah mereka adalah selaras dengan perabot.

Partition sliding besar-besaran

Pengezonan ruang yang sesuai untuk bilik kecil adalah sangat penting. Untuk dapat membuat sebanyak mungkin bidang fungsional, anda perlu menggunakan kaedah pembahagian yang berlainan. Pangsapuri ini menggunakan gerbang, sekatan dan membahagikan dengan menggunakan tujuan perabot.

Cermin dan elemen hiasan bilik lain

Bilik tidur di sebelah bilik mandi

Bilik tidur dan bilik mandi di sebuah pangsapuri kecil

Bilik tidur menduduki ruang yang kecil. Tetapi ia harmoni ditempatkan segala yang diperlukan. Dinding yang ditutup dengan kayu membuat kesucian dan kehangatan. Bilik mandi berdekatan, yang dipisahkan oleh sekatan gelongsor, akan menjadi ciri mudah bilik ini.

Peralihan dari sapalny ke bilik mandi

Bilik mandi juga mempunyai tingkap yang boleh ditutup dengan tirai jika perlu. Pengering rambut chrome bergaya adalah praktikal dan hiasan. Tab mandi, dipancarkan oleh partition kaca, sangat sesuai dengan "udara" umum pedalaman.

Bahagian dalam bilik mandi dengan tingkap panorama

Gaya yang dipilih oleh pereka untuk apartmen ini secara ringkasnya mudah. Pada masa yang sama, ketelusan dinding dan sekatan, banyak cermin dan unsur kaca memberikan banyak udara dan cahaya. Untuk ruang kecil, kualiti semacam itu penting dan membolehkan anda mengalami semua kelebihan sebuah apartmen di Paris dengan tingkap panorama.