Langsir pendek pendek

Minimalis Oriental dengan motif Asia di apartmen

Bagaimana untuk membuat perumahan berukuran kecil yang bergaya dan pelbagai fungsi, sambil mengelakkan pelbagai perabot dan hiasan? Soalan ini semakin ditanyakan oleh pemilik pangsapuri kecil. Yang paling sesuai dalam kes tersebut adalah gaya minimalis oriental. Ciri cirinya ialah penolakan kemewahan dan penciptaan keselesaan maksimum. Pereka meramalkan populariti khas gaya minimalis, seperti Kesederhanaan bergaya mengukuhkan kedudukannya dalam masyarakat dan di dunia fesyen.

Ciri-ciri khas minimalis oriental

  • ketiadaan atau jumlah elemen hiasan yang minimum;
  • garis lurus, lurus;
  • penggunaan bahan semulajadi;
  • perabot rendah;
  • transformasi ruang dengan bantuan partisyen cahaya.

Kami menawarkan anda untuk mempertimbangkan salah satu pilihan untuk mereka bentuk sebuah apartmen di kawasan kecil dalam gaya minimalis oriental dengan orientasi Asia.

Untuk skema warna, pereka memilih warna putih dan warna kayu ringan dengan pemeliharaan tekstur kayu semula jadi. Dindingnya putih matte, lantai dan pintu berada di kayu walnut. Terima kasih kepada kombinasi ini, kesan kebersihan, kelapangan dan kesegaran dibuat:

Di bilik kanak-kanak, para pereka memutuskan untuk menyerlahkan aksen berwarna terang yang terang:

Dalam projek ini, pelbagai kaedah pengezonan premis digunakan. Oleh itu, dewan pintu masuk lancar masuk ke ruang makan dan bertukar menjadi dewan:

Kerusi putih berhampiran meja di lorong

Sebuah partition kayu kekisi memisahkan dewan pintu masuk dari ruang tamu:

Di dapur, walaupun saiznya yang sederhana, semua komponen yang diperlukan telah ditempatkan. Reka bentuk sudut kawasan kerja membolehkan anda rasional menggunakan ruang:

Kawasan makan direka mengikut prinsip kaunter bar, yang membolehkan anda untuk meletakkan perabot dan perkakas secara ringkas:

Partition gabungan yang diperbuat daripada drywall dan kaca kelihatan elegan, jangan menghalang aliran cahaya dan meringankan ruang. Sekatan ini boleh dibuat kecil: dari siling ke dinding 30-40 cm atau sepenuhnya mengasingkan kawasan dapur dari kaunter bar:

Pintu gelongsor di dapur juga menjimatkan ruang dan berfungsi sebagai hiasan asal:

Perabot

Bahagian dalam apartmen ini tidak mempunyai perabot yang tinggi dan besar. Pilihan dibuat dengan memihak kepada meja panjang, sofa dan katil yang rendah. Ini membolehkan anda meningkatkan kuar langit secara visual, kerana di dalam bilik ini mereka tidak terlalu tinggi:

Di lorong untuk menyimpan pakaian kasut, sebuah almari yang luas dengan facades yang mudah tanpa unsur hiasan direka:

Terdapat sedikit ruang yang diperuntukkan untuk pejabat, walaupun ini, semua perabot dan peralatan komputer yang diperlukan diletakkan di sini:

Di dalam bilik tidur, pintu kabinet cermin secara visual menambah kelantangan tambahan:

Dinding lilin di kepala katil

Ciri-ciri projek ini adalah kusyen tingkap lembut: mereka dilengkapi dengan tempat tambahan untuk berehat dengan tilam lembut. Pilihan ini akan dihargai oleh kanak-kanak. Walau bagaimanapun, apabila melengkapkan windowsill sedemikian, sangat penting untuk menjaga keselamatan dan memilih tingkap dengan sistem perlindungan yang boleh dipercayai:

Dari beberapa aksesori di apartmen ini, patung-patung dan lukisan-lukisan yang diilhami oleh Asia dengan lukisan-lukisan abstrak yang harmoni sesuai dengan gaya umum menarik perhatian:

Minimalism Oriental bererti popularitasnya dengan gaya Jepun, di mana tirai di tingkap mempunyai reka bentuk khas. Mereka menyerupai skrin gelongsor. Model ini kelihatan sangat bagus pada windows lebar:

Tingkap di bilik tidur dan tapak semaian dihiasi dengan tirai tekstil pendek. Untuk gaya minimalis, ini ideal: di bawah tingkap, ruang bebas boleh diduduki dengan barang-barang yang diperlukan:

Warna kain pada tirai dalam puisi bilik tidur dengan naungan lavender yang lebih ringan di dinding di kepala katil:

Bilik mandi juga mempunyai kawasan kecil, jadi semua segmen dan peralatan adalah kecil dan ringkas:

Trend reka bentuk keseluruhan pangsapuri ini dalam gaya oriental adalah kefungsian dan keanggunan. Di sini, jumlah minimum perabot dan barangan isi rumah dibezakan dengan reka bentuk ringkas dan elegan: