Burung aviari untuk anjing. Aviary untuk anjing: ciri dan nuansa pembuatan

Setiap haiwan kesayangan mesti mempunyai ruang peribadi dengan tempat tidur dan kemudahan lain. Oleh itu, bagi mereka yang tinggal di sebuah rumah di mana terdapat wilayah yang besar, kami mengesyorkan membuat burung hantu ajaib. Pilihan ini akan menjadi lebih selesa untuk anjing itu, dan juga berfungsi, berbanding dengan reka bentuk siap yang dijual di kedai khusus.

29 58 60 65 67

Aviary: keperluan pembuatan am

Sebelum anda mula membuat burung hantu dengan tangan anda sendiri, kami mencadangkan anda mengkaji prinsip-prinsip asas yang mesti diambil kira dalam kerja. Lagipun, ia bergantung kepada betapa selesanya haiwan kesayangan anda.30 5668

Pertama sekali, ia adalah wajar untuk mempertimbangkan saiz dan berat anjing supaya burung hantu itu tidak terlalu sempit. Kami mengesyorkan agar anda menavigasi ketinggian di layu dan gunakan piawaian di bawah. Bagi anjing yang mempunyai ketinggian 45 - 50 cm, seekor burung hantu dengan keluasan tidak kurang daripada 6 meter persegi sesuai. Untuk keturunan dengan tinggi ketinggian 50-60 cm, seekor burung hantu dengan keluasan 8 meter persegi diperlukan. m Sebaliknya, untuk anjing yang ketinggiannya melebihi 60 cm, kami mengesyorkan untuk membina struktur yang agak besar, tidak kurang daripada 10 meter persegi. Tetapi masih, walaupun wilayah itu membenarkan, jangan buat burung yang terlalu besar. Jika tidak, ia tidak begitu hangat dan haiwan kesayangan boleh membeku.

54 57 64 69

Mungkin salah satu perkara yang paling penting ialah pilihan bahan untuk lantai. Ini bukan soalan mudah walaupun untuk pakar. Faktanya adalah bahawa anda perlu mengambil kira keperluan semula jadi anjing, jadi lantai kayu bukan penyelesaian terbaik. Adalah lebih baik untuk melengkapkan lantai bahan semacam itu, dan biarkan selebihnya percuma. Iaitu, tanpa asas dan bahan lain. Tetapi perlu diingat bahawa dalam kes ini, anjing itu mungkin mula menggali lubang untuk melarikan diri.

13 47 59 63 70 71

Bagi dinding, ini lebih mudah. Adalah sangat penting bahawa mereka tidak sepenuhnya pekak. Ini akan membolehkan anjing itu mematuhi segala perkara yang berlaku di seluruh kawasan anda. Untuk membuat dinding utama, bata atau kayu adalah yang terbaik. Bagi yang lain, lebih baik menggunakan pilihan yang dilabel. Sebagai contoh, bahagian dikimpal atau dipalsukan. Kami mengesyorkan agar anda tidak memasang penjaring mesh, kerana ia adalah traumatik. Haiwan boleh merosakkan kulit atau gigi.

12 39 43 45 48 49 50

Unsur yang sama penting dalam mewujudkan sebuah kapal terbang adalah bumbung. Ia tidak perlu dilakukan di seluruh wilayahnya, tetapi masih jauh lebih praktikal. Lagipun, dengan cara ini anda boleh melindungi haiwan kesayangan anda dari hujan dan angin. Dalam kes ini, bahan bumbung boleh menjadi apa-apa sahaja. Tetapi ia adalah sangat penting untuk menggunakan kayu sebagai asas, kerana bahan tersebut membantu untuk menyediakan penebat haba yang baik. Untuk penebat bunyi, lebih baik memilih bahan lembut.

23427 36 40 42 51 52 53 55

Dan tentu saja, kandang mesti mempunyai pintu yang terbuka ke dalam. Di samping itu, ia mesti mempunyai kunci-bolt dari luar dan dari dalamnya. Ia sangat mudah.

31 34 38 44 46

Secara berasingan, perlu diberi perhatian bahawa kapal terbang menyediakan tempat tidur untuk anjing, yang dilindungi dari angin, hujan dan sejuk. Anda boleh menggunakan gerai untuk ini, tetapi jika ia adalah sebahagian daripada burung hantu, maka anda tidak perlu membinanya.

822 14 1535 37

Perhatian khusus perlu dibayar untuk meletakkan burung layang-layang. Sudah tentu, jangan memasangnya berhampiran pagar dan sumber bunyi yang lain. Semua ini akan mengganggu anjing dan mengganggu tidur berkualiti yang baik. Pada masa yang sama, kapal terbang tidak boleh terlalu jauh dari pintu depan.

Sudah tentu, adalah perlu diingati bahawa permukaan di mana kapal terbang akan berada rata. Terbaik jika ia berada pada ketinggian sedikit. Jika tidak, dalam keadaan cuaca yang buruk, struktur mungkin rosak.

1 2 3 5 6 7

Mereka yang akan membuat anjing di dalam rumah tidak perlu mematuhi peraturan yang ketat itu.Lagipun, anda boleh menghadkan diri anda ke gril khas. Tetapi dalam kes ini, adalah penting bahawa anjing itu masih mempunyai tempat tidur sendiri, popok atau dulang, serta mainan kegemaran. Semua ini sangat penting untuk keselesaan haiwan kesayangan anda.

9 10

Dalam sebarang kes, untuk meramalkan segala-galanya, anda perlu membuat lukisan burung hantu. Ini adalah satu-satunya cara untuk memikirkan semua nuansa dan melakukan segala yang diperlukan.

1 7262 3324 1128 66 32

Aviary DIY

Sudah tentu, membuat sebuah kapal terbang tidak semudah yang sepertinya sepintas lalu. Faktanya ialah segala-galanya perlu dihitung, bermula dari baka anjing, saiz dan ciri-cirinya. Juga mengambil kira saiz jumlah kawasan dan sesuai untuk pembinaan struktur sedemikian.

16

Hanya selepas itu kita dapat bekerja. Iaitu, kami memotong selat mengikut saiz burung hantu. Kami menggerudi lubang untuk pengikat dan memproses setiap bahagian dengan kertas pasir. Ini diperlukan untuk menghilangkan kekasaran dan penyelewengan lain.

17

Kami memasang panel bersama-sama dan mengikat mereka dengan mesh logam. Berhati-hati memastikan tiada sudut atau potongan tajam yang tetap di dalam kandang. Ingat bahawa ini mestilah reka bentuk paling selamat untuk haiwan kesayangan anda.

18

Kami menyambungkan bahagian-bahagian bersama dan mengumpul bingkai burung hantu. Langkah seterusnya ialah menggunakan noda, serta varnis. Ia adalah kerana ini reka bentuk akan mempunyai jangka hayat yang lebih panjang dan rupa yang menarik.

19

Kami melampirkan panel ke bingkai siap, dengan mengambil kira hakikat bahawa salah satunya adalah pintu. Ia adalah dia yang kami duduk di atas engsel, dan juga menguruskan selak.

20

Di atas permukaan bumi yang disediakan, kami memasang bingkai, dan selepas itu kami menjahit dinding dengan papan lapis. Kami membaiki bumbung, dan juga, jika perlu, menguatkan rasuk dengan balok. Juga menjaga pemanasan kepungan dan anjing itu benar-benar selesa di dalamnya. Pastikan untuk memeriksa bahawa tiada bahagian yang tajam atau cangkuk di permukaan. Apabila semua kerja selesai, anda boleh menunjukkan haiwan kesayangan rumah barunya dan memberinya kesempatan untuk belajar segala-galanya sendiri.

2125

Melakukan aviary buat-diri adalah tanpa keraguan tugas yang sukar. Tetapi pada masa yang sama, hanya dengan cara ini anda akan memastikan bahawa anda telah mengambil kira semua ciri haiwan kesayangan anda. Tambahan pula, ia adalah satu cara yang hebat untuk mempamerkan kebolehan anda dan melakukan sesuatu yang sangat berharga.