selesai loteng kayu

Dalaman loteng

Mungkin setiap orang yang memiliki rumah persendirian ingin mendapatkan lebih banyak meter persegi. Jalan keluar dari keadaan akan menjadi pembinaan loteng, tetapi ia masih perlu dilengkapi dengan sempurna dan selesai. Cara menggunakan loteng, ia diputuskan secara individu, kerana di sini anda boleh membina bilik tidur, serta pejabat peribadi atau pembibitan.

dinding loteng salji putih dinding putih loteng digabungkan dengan unsur-unsur terang hiasanbilik mandi loteng hiasan dari bahan semula jadi di loteng lapisan kayu di loteng dinding cermin garpupejabat lotengDindingnya

Pemanasan

Pada mulanya, anda perlu melakukan penebatan dinding loteng untuk mengurangkan kehilangan haba, untuk menjadikan bilik ini selesa, hangat dan selesa untuk diri sendiri atau ahli keluarga yang lain. Untuk penebat, lebih baik menggunakan bulu mineral. Proses ini bermula dengan meletakkan lapisan kalis air, yang dibungkus dengan bantuan battens yang digerakkan dan penumpuk khas untuk kerja pembinaan.

Selepas ini, pilihan lokasi dinding berikut, bergantung kepada apa bahan kalis air diletakkan di antara khemah. Adalah penting untuk meninggalkan jurang supaya udara dapat beredar.

Sekiranya terdapat batu bata, maka penebat perlu dipasang pada kedua-dua pihak. Di dalam, penebat diletakkan dengan lapisan kalis air, dan di luar, lapisan atau drywall dipasang di atasnya. Penebatan tanjakan tidak perlu, tetapi meletakkan lapisan kalis air diperlukan, kerana ini akan melindungi loteng dari kelembaban yang tinggi.

selesai loteng klasik perabotan loteng yang indah hiasan loteng yang indah pemandangan indah dari tingkap loteng dalaman loteng yang cantik loteng dengan warna lembut loteng kayu loteng dengan buaian Loteng dinding bata loteng bumbung panorama

Penyediaan dan penggunaan partition

Jika ruang loteng akan dibahagikan kepada beberapa zon, perlu menggunakan partisi, yang perlu disediakan. Dalam kes ini, dari lantai ke balok terakhir, papan dipasang pada siling, ketebalannya adalah kira-kira dua sentimeter, dan lebar tidak lebih daripada 15 sentimeter. Selepas ini, anda perlu memasang bar, yang dipasang secara mendatar. Partisi perlu diselaraskan dengan papan, meninggalkan jurang kecil, dan di dalam, bahan penebat panas dan kalis air harus diperbaiki.

Selepas semua kerja telah dijalankan, anda boleh melakukan hiasan loteng dengan plasterboard. Sebagai partition, pangkalan kayu atau saluran digunakan.

loteng penthouseloteng dengan bidai ruang loteng loteng pelbagai fungsi dinding marmar di lotenggim kecil di loteng hiasan dinding yang luar biasa di bilik loteng reka bentuk loteng yang luar biasa

Plasterboard Gypsum

Proses pelapis sangat mudah dan mudah difahami oleh semua orang, jadi anda boleh mengatasinya sendiri. Pada mulanya, pedimen dan cerun bersarung, selepas itu anda boleh mula menamatkan siling.

Semasa lereng cerun, bar kayu dipasang pada kasau, jarak antara yang sepatutnya kira-kira satu meter. Bar mendatar dipasang di dalam jurang ini, selepas itu drywall dipasang, dan retak dan lubang dimeteraikan dengan bahan yang diperbaiki.

plasterboard gypsum

Panel OSB

Kelebihan plat ini adalah bahawa proses penyediaan yang panjang tidak diperlukan, kerana pemasangan boleh dilakukan dengan melampirkan piring secara langsung ke kasau. Ringkasnya, anda tidak perlu membina dan memasang bingkai tambahan, yang akan menjimatkan masa berharga. Untuk membaiki panel, kuku boleh digunakan, tetapi sebelum pemasangan perlu memeriksa permukaan, ia mesti lancar dan juga. Untuk lapisan dalaman, produk digilap digunakan.

Penggunaan plat OSB moden membuka kemungkinan baru, kerana anda boleh menyelesaikan dinding loteng dengan kain atau kertas dinding. Sebelum memohon kertas dinding, permukaannya siap. Selain itu, cat berasaskan berminyak atau akrilik boleh digunakan. Dakwat emulsi air tidak digalakkan untuk digunakan, ia boleh merosakkan bahan atau membengkokkannya.

21007afd1e103c73e333d41585425510f54b7022

Pelapik papan lapis

Pilihan yang mudah dan berpatutan untuk menghiasi dinding loteng ialah penggunaan papan lapis biasa. Sebagai kerja akhir, papan lapis boleh ditutup dengan kertas dinding atau cat. Lebar papan lapis perlu tidak lebih dari satu setengah sentimeter, dan panjangnya boleh berubah dari 1.5 hingga 2.5 meter, manakala ketebalannya adalah 5 milimeter.

Apabila memilih papan lapis, anda perlu memberi keutamaan kepada pilihan tahan lembapan. Papan lapis dipasang pada bingkai dengan menggunakan skru sendiri atau kuku dengan jurang kecil. Sekiranya papan lapis mempunyai tepi grooved, maka tiada jurang diperlukan. Pada mulanya, penamat papan lapis dijalankan, bermula dengan gerbang dan lereng, selepas itu mereka memasuki siling.

pelepah papan lapis

Lapisan

Lining - pilihan yang paling popular untuk hiasan dalaman loteng. Pada mulanya, ia dipotong, selepas itu dipasang pada bingkai kayu dengan kuku di sendi. Selepas memasang setiap helaian, anda perlu menyemak lokasi tahap material. Jika prosedur ini tidak dijalankan, maka condong tidak dapat dielakkan. Selepas menamatkan klapbor telah selesai, permukaannya diperhalusi.

kerusi-eklektik-dengan-media-bilik-perindustrian-kelab-kerusi-selesai-attic-rumah-teater

Siling

Pada mulanya, anda perlu menentukan ketinggian siling, pilihan terbaik adalah 2.2 meter. Jika silingnya lebih tinggi, maka ini tidak akan sesuai sepenuhnya, jika lebih rendah, orang yang tinggi akan merasa tidak selesa, dan pemasangan kabinet akan menjadi masalah.

Pada mulanya, jarak dari kasau ke lantai diukur, selepas itu peranti untuk asas siling bermula. Bar dipasang di antara kasau, untuk kekuatan yang dipasang setiap 70-90 sentimeter.

Siling selesai boleh diselaraskan dengan kayu, eternit. Jangan lupa tentang haba dan kalis air, mereka diperlukan. Akhirnya, anda boleh membuat siling regangan atau menutup permukaan kayu dengan varnis.

Idea asal untuk dekorasi loteng hiasan loteng asal lapisan putih selesai loteng yang besar hiasan dan hiasan loteng yang diperbuat daripada bahan semula jadi selesai bahan komposit trim kayu loteng hiasan loteng dalam warna-warna cerah loteng paneled putih selesai loteng orientaltrim loteng coklat dan putih hiasan loteng moden lapisan hijau loteng

Jantina

Untuk melindungi lantai, anda boleh menggunakan bahan yang berbeza dengan sifat penebat haba. Pilihan terbaik ialah bulu kaca atau bulu mineral. Penebat diletakkan di sekeliling seluruh perimeter, lapisan meletakkan sekurang-kurangnya 10 sentimeter. Untuk melindungi loteng dari kelembapan, anda perlu menggunakan lapisan kalis air. Sekiranya papak konkrit digunakan sebagai pertindihan, maka anda perlu membuat senarai panjang.

Lantai memerlukan asas, iaitu lantai papan. Ketebalan lantai adalah 4 sentimeter, ia perlu diletakkan di atas balok. Pilihan yang paling tahan lama dan mampan akan menjadi pain atau konifer lain. Perkara utama adalah bahawa papan kering pada masa pemasangan, jika tidak mungkin terdapat jurang. Pokok itu meminjam sendiri dengan pemprosesan mandatori dengan penyelesaian khas dan sebatian yang akan melindunginya daripada reput, kulat dan pelbagai jenis perosak.

loteng panel kayu loteng berjubin selesai loteng kayu loteng dengan tingkap besar selesai loteng dengan pencahayaan yang baik hiasan dinding bata untuk loteng dinding hiasan dinding hiasan loteng yang selesa lukisan dinding loteng di coklat selesai loteng moden dengan warna hitam dalaman loteng moden hiasan loteng yang bergaya Reka bentuk loteng yang bergaya dalaman loteng bergaya hiasan dinding tricolor loteng loteng yang nyaman dengan kemasan yang indah loteng yang selesa dengan perabot kerusi berlengan dalaman loteng yang nyaman hiasan dinding loteng warna loteng loteng hitam dan putih warna terang di loteng