Vas putih dengan tiga bunga kuning

Hiasan rajutan DIY untuk periuk bunga

Pembina asap asal berfungsi sebagai hiasan rumah. Sama penting dalam lanskap apartmen adalah periuk bunga. Pelbagai mereka hari ini sangat pelbagai, tetapi salinan luar biasa yang eksklusif agak mahal. Mewujudkan reka bentuk untuk penanam yang paling biasa, piawai, tidak biasa adalah sangat mudah untuk anda sendiri. Anda boleh menggunakan kes-kes rajutan yang boleh tanggal untuk menghias mana-mana periuk bunga.

Ia sama sekali tidak perlu untuk mengetahui bagaimana bersatu untuk membuat penutup indah itu. Untuk ini, pakaian rajut lama yang tidak lagi digunakan, tetapi tidak boleh dibuang, sesuai. Berikan mereka kehidupan yang kedua. Biarkan mereka memberi anda lebih banyak masa. Aksesori sedemikian amat relevan pada musim sejuk. Mereka memberikan perasaan tambahan kehangatan dan keselesaan di dalam bilik pada musim sejuk dan melindungi tanaman daripada sejuk:

Sarung dirajut di atas periuk

Apa yang kita perlukan untuk periuk seperti itu?

 • sweater rajutan lama;
 • periuk bunga;
 • gunting;
 • pin
 • mesin jahit untuk jahitan (boleh dijahit secara manual)
 • Potong gergasi dan gunting

Mendapatkan kerja

 1. Potong bahagian dari sweater supaya kain rajutan sepenuhnya mengelilingi periuk. Lampirkan bekas bunga ke sweater dan potong bahagian saiz yang diperlukan. Anda perlu melipat separuh dan bungkusnya dengan pot bunga. Jangan lupa untuk meninggalkan elaun fabrik untuk kebebasan bersesuaian. Lebih baik kemudian memotong lebihan daripada memotong dan menjahit yang hilang.
 2. Dari sisi yang salah dari sweater, pasangkan dengan pin, menjahit bahagian potong di sepanjang:
Kolaj 6 gambar dengan sweater
 1. Hidupkan bahan kerja yang dihasilkan ke bahagian depan. Lipat supaya jahitan longitudinal berada di dalam, yang akan bersebelahan dengan periuk. Lampirkan sebahagiannya dan pastikan saiz penutup sepadan dengan lilitan periuk.
 2. Jahit kain rajutan dengan jahitan melintang buta. Kes itu patut muat dengan ketat di sekitar periuk.
 3. Pemindahan tanaman ke dalam periuk yang disediakan. Adalah lebih baik untuk mengeluarkan kes itu supaya tidak mencemarkannya dengan bumi. Selepas menanam semula bunga, perlahan-lahan membersihkan periuk dan letakkan penutup dari bawah:
Pot bunga rajutan di sebelah pasu putih

Projek buatan tangan eksklusif sudah siap! Ia mudah dibuang untuk dibasuh atau diubah ke yang lain.

Anda boleh membuat beberapa pek bunga dengan menunjukkan imaginasi kreatif. Butiran dirajut boleh dihiasi dengan manik, butang, reben dan banyak lagi barangan lain. Bayangkan betapa cerahnya warna cermin tingkap anda akan dimainkan, di mana periuk bunga berwarna terang berwarna akan bersatu. Anda boleh mengubahnya untuk mengelakkan kebosanan di pedalaman.

Cakera tembikar di sebelah 3 buku

Baju yang selebihnya dari sweater boleh menghias cawan seramik, pasu bunga, sarung bantal untuk kusyen sofa.