Vinyl siding: foto dan keterangan

Untuk pelapis fasad, siling vinil agak popular hari ini. Terdapat banyak sebab untuk kelaziman ini. Salah satu daripada parameter ini adalah harga yang berpatutan dan pemasangan mudah. Ia digunakan untuk bangunan baru dan fasad lama yang sudah haus.

Apabila membina bangunan luar dengan bahan binaan baru di bangunan lama yang sedia ada, fasad heterogen diperolehi, yang, tentu saja, tidak sesuai dengan gaya gaya umum. Untuk mencipta komposisi penuh semua bangunan dan sambungan dengan cepat, berpihak vinil sesuai. Ia boleh dilampirkan ke mana-mana permukaan menggunakan pelbagai pemanas, dan sistem pelekap yang dibangunkan membolehkan bahkan orang baru untuk mengatasi pemasangan.

Vinyl Siding: Faedah Bahan

  • Ketahanan dan fungsi. Siding vinil akan berfungsi sebagai hiasan fasad selama kira-kira setengah abad. Keadaan penting untuk ini adalah mematuhi peraturan pemasangan.
  • Kesederhanaan operasi. Ia terdiri daripada tiada kesan biasa dan rawatan dengan penyelesaian perlindungan khas. Kualiti ini memberikan kelebihan untuk memihak kepada bahan pelapis kayu, yang memerlukan pemulihan yang berterusan (priming, lukisan, dll.). Oleh kerana warna yang diberikan kepada panel pada peringkat pengeluaran, calar yang diperoleh tidak boleh merosakkan integriti lukisan itu. Untuk mengekalkan penampilan yang menarik, ia cukup untuk mencuci dengan air dari hos selepas musim sejuk atau hujan hujan serong.
  • Rintangan terhadap keterlaluan suhu. Panel ini berkelakuan baik dalam perbezaan suhu -50 hingga +50 darjah. Hanya dalam parameter ini, keadaan penting untuk mengekalkan penampilan asalnya adalah pemasangan berkualiti tinggi: ia harus diingat bahawa bahagian tepi harus dapat bergerak dengan bebas apabila menukar ukurannya di bawah pengaruh suhu. Perlindungan tambahan terhadap kesan-kesan suhu yang melampau, terutamanya yang tajam, adalah filem laminating. Banyak pengeluar menggunakannya untuk meningkatkan kualiti produk mereka.
  • Keramahan alam sekitar. Dengan pengeluaran bahan non-toksik moden digunakan. Selain menggunakan bahan mesra alam, rumah berjubin terus "bernafas". Ini dicapai melalui penggunaan peti, di mana panel dipasang. Udara yang beredar mengelakkan pemeluwapan dan pembentukan acuan. Pemangkasan ini juga membolehkan penggunaan pelbagai pemanas tambahan, kedua-dua bergolek dan lembaran.