Jubin berasaskan vinil

Jubin vinil: foto dan perihalan

Terima kasih kepada perkembangan pesat teknologi, penutup lantai baru kelihatan jauh lebih unggul daripada jubin biasa atau linoleum. Jika parket sebelumnya atau jubin seramik dianggap sebagai salah satu yang paling stabil, jenis baru salutan, contohnya jubin lantai vinil, telah muncul. Ini adalah kesatuan vinil keras dan cip batu, yang dilengkapi dengan bahan tambahan plastik. Aloi yang sangat kuat yang terdiri daripada lima lapisan sangat tahan pakai. Di atas adalah lapisan biasa vinil, selepas itu terdapat lapisan pelindung. Kemudian di tengah-tengah jubin itu adalah lapisan dengan corak, selepas itu ada remah batu dan substrat. Ukuran jubin standard ialah 457x457 mm, dan ketebalan jumlahnya ialah 2.1 mm.

Kelebihan jubin vinil:

  • Struktur multilayer membolehkan jubin vinil untuk mensimulasikan sepenuhnya lapisan lantai: ia boleh kelihatan seperti seramik, gabus, parket atau lamina, dan juga kelihatan seperti linoleum;
  • rintangan hentaman tinggi: lapisan sedemikian jauh lebih kuat daripada seramik yang sama, kerana bahan fleksibel tidak akan retak dari kesan dan tidak akan terdengar seperti lamina apabila objek jatuh;
  • jubin vinil tahan terhadap pengaruh mekanikal dan kimia, yang tidak kurang penting untuk dapur atau bilik mandi.
  • menahan lalu lintas yang hebat, jadi bahan itu boleh digunakan di pasar raya dan pejabat, di tempat-tempat di mana ribuan orang sentiasa berlalu.
  • jika perlu, anda boleh menghiasi bilik dengan jubin yang berbeza, meniru pelbagai zon, contohnya: seramik dan kayu, atau parket dan seramik di kawasan yang sama.
  • vinil dianggap sebagai bahan mesra alam: jubin tidak mengeluarkan bahan berbahaya. Sijil antarabangsa yang mempunyai vinil, mengesahkan keselamatannya yang lengkap.
  • kecerahan dan keaslian bahan. Warna-warna unik dan unik jubin tersebut akan mencipta warna yang tidak dapat dijelaskan dalam mana-mana bilik, sama ada bangunan pejabat atau rumah persendirian.

7

2 3 4 5 6 8 9 101

11

Daripada kekurangan ini, anda mungkin hanya mengenal pasti kos bahan yang tinggi, kira-kira 445 rubel setiap 1 meter persegi, tetapi jangan lupa bahawa bahan itu sangat stabil dan akan bertahan lebih lama daripada linoleum yang sama. Hayat perkhidmatan bahan adalah sekurang-kurangnya 15 tahun, dan dengan berhati-hati, dan banyak lagi. Sekiranya anda ingin menghiasi bilik dengan cara yang luar biasa dan menarik, anda lebih baik tidak mencari jubin vinil. Buat imej unik dari lantai sendiri, pilih vinil eksklusif. Lantai sangat kreatif yang boleh anda gunakan walaupun di rumah, sekurang-kurangnya di negara atau di kilang akan menjadi kemuncak pedalaman anda.