Bahagian dalam sebuah vila negara

Vila gaya Mediterranean

Hanya tiga atau empat dekad yang lalu, ia mungkin dapat melihat struktur senibina seperti hanya dalam filem asing yang menceritakan kehidupan yang sangat indah, tetapi, sayangnya, tidak boleh diakses. Tidak begitu banyak masa berlalu, dan vila-vila yang mewah, jumlah yang berlipat ganda dari tahun ke tahun, tidak lagi memukau sesiapa sahaja dengan kemegahannya.

Sebilangan besar bangunan asli itu berselerak di wilayah pantai Laut Hitam. Walau bagaimanapun, anda boleh memenuhi struktur seni bina yang sama di kawasan lain di negara ini. Perhatian kami ditarik ke salah satu vila pantai ini dengan akses laut.

Halaman Mansion

Rumah besar, yang dibina dalam gaya Mediterranean, mempunyai ciri-ciri sendiri. Disebabkan beberapa saat yang wujud dalam arah seni bina tertentu ini, rumah-rumah tersebut tidak sukar untuk mengenali dari banyak bangunan yang serupa.

Bahagian dalaman bilik tidur di rumah negara

Ciri-ciri seni bina bangunan dihiasi dengan gaya Mediterranean

1. Kewujudan warna cahaya apabila menghias dinding (putih, krim, krim).

Skim warna ini menyumbang kepada pantulan sinar matahari yang lebih baik, menjadikan kehidupan di rumah lebih selesa.

2. Kehadiran bumbung rata, berjubin.

Reka bentuk ini membolehkan pemilik rumah untuk mengambil berjemur tanpa meninggalkan rumah.

3. Sejumlah besar bilik-bilik separa terbuka

Beranda hijau, balkoni yang luas dan teres yang dilindungi membantu penduduk di kawasan selatan untuk bersembunyi dari panas pada hari yang paling panas.

4. Penggunaan bahan semula jadi

Apabila menghadapi permukaan dinding dan lantai, pelbagai jenis batu semula jadi paling sering digunakan. Daripada persaingan, kayu dan seramik juga.

5. Pengaturan teres dan kolam berhampiran rumah

"Pulau-pulau" terang ini memberikan bangunan utama yang lebih indah dan memberikan pemilik rumah dengan penginapan yang selesa di halaman.

Rumah negara

Ciri-ciri luaran bangunan

Sebaik sahaja kita memasuki wilayah vila, kita segera mencari diri kita di sebuah kerajaan Mediterranean yang hebat. Bangunan dua tingkat, yang menghulurkan di tepi pantai, mempunyai penampilan yang agak setinggan. Pembinaannya berbeza dengan bentuk yang sangat pelik: struktur terdiri dari beberapa bahagian, dengan lancar berubah menjadi satu sama lain. Bahagian dalaman dan sudut bangunan dibuat dalam bentuk menara kecil dengan celah tingkap.

Bahagian tengah bangunan

Dinding bangunan ditutup dengan warna krim yang menyenangkan. Kebanyakan tingkap di tingkat pertama adalah berbentuk lengkung. Pembukaan tingkap tingkat kedua dihiasi sebagai standard, bagaimanapun, terima kasih kepada penutup kaca hiasan yang memberikan sentuhan khas bangunan, mereka kelihatan cukup ekspresif.

Villa Exterior

Bumbung bangunan, ditutup dengan jubin, mempunyai bentuk yang miring. Semua bahagian bangunan dibezakan dengan keasliannya: di sini anda dapat melihat kedua-dua permukaan rata dan gable. Terdapat juga bumbung berbentuk turet yang memberikan struktur penampilan sebuah istana abad pertengahan.

Projek ini menyediakan beberapa pintu masuk berasingan ke rumah, dihiasi dalam bentuk lengkungan. Vila ini mempunyai teres indah dengan air pancut dan kolam renang.

Bahagian dalam bangunan dibuat dalam skema warna tunggal. Di dalam semua bilik vila krim berwarna kekuningan berlaku. Semua permukaan dan aksesori kelihatan sangat harmoni dan holistik: dinding hampir putih, lantai kuning-beige dan bingkai tingkap warna coklat yang indah. Aksen warna utama di beberapa bilik menggunakan bunga pasu, kertas dinding terang di dinding dan jubin berwarna.

Sebahagian besar bilik di dalam bangunan juga dihiasi dengan gaya Mediterranean. Perkara pertama yang perlu anda perhatikan ialah jumlah lengkungan yang besar yang mempunyai saiz yang berbeza dan garis besar yang agak pelik.Struktur ini digabungkan sepenuhnya dengan tingkap berbentuk lengkung dan lengkungan bulat, yang dengan ketara mengembangkan ruang dan memudahkan untuk bergerak dari satu bilik ke vila lain. Sesetengah bilik mempunyai pintu kayu dua daun dengan bentuk klasik.

Rasuk siling besar-besaran yang dicat di dalam coklat adalah elemen reka bentuk lain dari vila Mediterranean. Atribut ini, juga ciri bekas premis kilang, terdapat di hampir semua bilik bangunan. Rasuk kayu mengikut bentuk siling. Dalam sesetengah bilik, mereka juga mempunyai pandangan yang cerun.

Sebagai bahan utama untuk hiasan lantai, jubin dipilih. Apabila menghias bahagian dalam vila, seramik pelbagai bentuk digunakan:

 1. segi empat tepat mudah;
 2. mozek;
 3. heksagon (sarang lebah).

Bahan ini dipilih oleh para pereka sebab. Pertama, penutup lantai seramik tetap sempurna dengan sempurna. Kedua, jubin ini tahan terhadap keterlaluan suhu dan kelembapan. Dan ketiga, ia sangat mudah digunakan dan cantik.

Jubin di dapur digunakan bukan sahaja sebagai asas lantai, tetapi juga untuk reka bentuk dinding. Apabila menghias panel, seramik dengan hiasan luar biasa digunakan.

Perabot dan aksesori: pengaruh selatan

Semua perabot di dalam rumah dipilih supaya orang yang tinggal di vila disediakan dengan tahap keselesaan yang maksimum. Di sini anda tidak akan menemui sesuatu yang mewah, eksklusif dan sangat mahal. Semua perabot di rumah berbeza:

 1. faktor kualiti;
 2. kemampanan;
 3. pandangan jongkok.
Perapian di dapur selatan

Bilik yang paling luar biasa di vila boleh dipanggil bilik tidur, dilengkapi dengan banyak katil bertingkat. Terima kasih kepada tirai kain bergaris yang meliputi kawasan tidur, pemilik dan tetamu vila mengharapkan penginapan yang sangat selesa. Untuk mendaki ke tingkat atas, projek reka bentuk villa menyediakan tangga kayu yang stabil. Bilik ini mempunyai laci terbina dalam untuk menyimpan linen dan perkara-perkara lain yang perlu.

Tidak ada terlalu banyak aksesori dan hiasan hiasan di rumah. Dari hiasan utama rumah itu boleh dibezakan:

 1. cermin dalam bingkai antik yang diukir;
 2. candelier yang dihiasi candelier;
 3. semua jenis pasu, lukisan, patung dan lampu meja.

Masalah pencahayaan di bangunan Mediterranean tidak terlalu akut kerana pengaruh faktor-faktor seperti:

 1. kesan iklim selatan;
 2. Waktu siang hari yang panjang
 3. ciri seni bina (kehadiran sejumlah besar tingkap).

Sebahagian besar dari dunia memasuki rumah secara semulajadi melalui bukaan tingkap berbentuk lengkung dan segi empat tepat. Pencahayaan buatan menyediakan pencahayaan tempat-tempat tertentu, contohnya, kawasan meja, katil atau meja tepi tempat tidur di bilik mandi. Untuk melakukan ini, vila mempunyai pelbagai lampu pencahayaan: candelier dalam bentuk candelabra, lampu meja dan lampu sorot.

Tempat yang paling menarik di vila negara ialah teres dan teres, yang menghadap ke pantai laut. Anda boleh mengagumi landskap romantis dan menikmati bau alga tanpa meninggalkan jauh dari rumah. Untuk melakukan ini, terdapat perabot yang selesa di teres: sofa lembut dan kerusi berlengan dengan lekapan kayu, serta meja segi empat yang rendah.

Teres vila

Satu lagi kawasan bersantai disediakan di tepi kolam renang. Terdapat beberapa kerusi berjemur lembut yang selesa dengan gerai logam yang diukir dan banyak tumbuhan hiasan di dalam tiub. Berhampiran rumah anda dapat melihat banyak ruang hijau dan semak-semak.

Kolam di villa

Pengenalan kami dengan vila negara, yang tersebar di dekat pantai laut, akan berakhir. Bangunan seni bina yang benar-benar hebat akan diingati untuk masa yang lama oleh dewan yang luas, siling berkubah, gerbang indah dan candelabra kuno, dan yang paling penting - dengan bau laut dan alga yang memikat, memberikan perasaan kebebasan yang tidak terhad.