Apa yang berlaku linoleum

Apa yang berlaku linoleum

Ternyata linoleum dicipta pada abad ke-19. Dalam keadaan moden, ia dapat dilihat di mana-mana: di kedai, sekolah, tadika, gim dan secara semula jadi di rumah. Bahan ini agak ringkas gaya. Terima kasih kepada pencapaian kimia moden linoleum boleh menjadi warna yang berbeza. Ia mempunyai beberapa kelebihan, berkat yang adalah yang paling meluas. Untuk menavigasi dalam pelbagai jenis linoleum, perlu mengetahui beberapa ciri pengeluarannya. Dalam artikel ini kita akan melihat jenis utama linoleum.

Apakah jenis linoleum?

 • Polyvinyl Chloride (PVC)

  Sebaliknya, linoleum PVC ialah: tanpa asas atas dasar tisu, atas dasar penebat bunyi, satu lapisan, berlapis-lapis. Antara kelemahan boleh dibezakan dengan kerapuhan pada suhu rendah

 • Colloxylin

  Mereka mengandungi nitrocellulose kerana ia adalah fleksibel, tahan kelembapan. Minus: bahaya kebakaran

 • Gliphtal

  Dalam komposisinya mempunyai resin alkyd, pigmen, dan asas adalah bahan tenunan. Ia mempunyai kualiti penebat panas dan bunyi yang baik. Ia dikeluarkan: satu warna, pelbagai warna. Kelemahan: apabila suhu jatuh, ia menjadi lebih rapuh daripada linoleum PVC

 • Relin

  Pengeluaran Linoleum - Agama berasal dari sisa getah. Relin dihasilkan dalam dua lapisan. Kelebihan: plastik, kalis air

Linoleum mungkin berbeza dengan sifat-sifat yang diperolehi daripada kaedah pengilangannya:

 • Linoleum bakteria antibakteria menghalang perkembangan bakteria di permukaan, oleh itu ia sering digunakan dalam institusi perubatan. Juga hebat untuk bilik kanak-kanak.
 • Antistatik - lebih dikenali sebagai keselamatan elektrik, kerana ia tidak mampu mengumpul caj statik. Ia paling kerap digunakan di dalam bilik dengan sejumlah besar peralatan: pusat komputer, pejabat, bank.
 • Antiskid - mempunyai lapisan atas khas dengan pelbagai microadditives. Tugas utamanya adalah untuk memberikan lekatan maksimum ke permukaan. Besar untuk bilik mandi atau lorong. Ia kerap ditemui di kompleks pelbagai sukan, kerana ada apa-apa yang menyediakan pemulihan yang baik bola dan kasut cengkaman bahan ini.
 • Akustik, seperti namanya, mempunyai penebat bunyi yang baik.

Cara memilih linoleum untuk rumah

Selain klasifikasi di atas, linoleum juga dilabelkan dengan beban yang sama untuk pelbagai bilik.

Apa yang berlaku linoleum

Mengetahui jenis utama linoleum, ciri-ciri dan klasifikasi boleh dengan mudah menjemput linoleum ke apartmen. Agar linoleum di apartmen tidak menjadi subjek kerengsaan, dan pada masa depan tidak ada masalah dengan penampilannya, penyediaan asas kualiti perlu jantina. Penyediaan asas yang lemah boleh menyebabkan akibat buruk.