Apa itu drywall

Semua jenis drywall mempunyai ciri-ciri kalis bunyi yang sangat baik, serta keramahan alam sekitar yang tinggi dan tidak dapat dikawal. Papan gipsum boleh menyerap kelembapan berlebihan dari udara atau mengembalikan kelembapan ke udara kering. Dalam bilik yang dihiasi dengan drywall, ia sentiasa mudah untuk bernafas.

Menggunakan drywall, anda boleh membuat siling pelbagai peringkat moden, serta partition dalaman mewah dengan pelbagai rak atau niche. Drywall akan membantu menjadikan reka bentuk dalaman anda unik, menjadikan impian anda menjadi kenyataan. Baca tentang hiasan dinding dengan drywall di sinidan siling di sini di sini.

Dasar drywall, seperti yang anda kira dari namanya, adalah gypsum, yang dilapisi dengan kadbod tebal. Oleh kerana ruang antara lapisan kadbod dipenuhi dengan gipsum, lembaran tidak terbakar, tetapi hanya sedikit hangus. Aditif khas pengeluar drywall menambah campuran memberikan kepadatan dan kekuatan tinggi. Kadbod berfungsi sebagai sejenis bingkai, tambahan mengukuhkan bahan. Kotak kadbod dirawat dengan campuran bakterisida khas yang melindungi terhadap penampilan dan pembiakan semula cendawan atau kulat. Kelebihan gypsum plasterboards adalah permukaan rata mereka, yang memudahkan penamat: lukisan struktur, dinding dan banyak lagi.

Jenis dinding kering:

Jenis-jenis drywall dan di mana ia digunakan

Selain daripada drywall konvensional, kelembapan dan papan tahan api juga disediakan. Lembaran drywall konvensional yang paling sering digunakan untuk pemasangan partition dalaman, siling, dan hiasan dinding di dalam bangunan. Drywall tahan lembapan dicirikan oleh penyerapan air berkurang. Ia digunakan untuk menghias bilik mandi, bilik mandi dan dapur. Drywall tahan api digunakan di bilik-bilik di mana keselamatan kebakaran yang tinggi diperlukan.

Hartanah khas plasterboard gypsum adalah bahawa ia boleh diberikan apa-apa bentuk. Hakikat ini mewujudkan skop tanpa had untuk imaginasi pereka. Anda boleh membuat gerbang, lajur, penutup kubah, pelbagai peralihan melengkung antara pesawat. Semua jenis drywall dalam keadaan basah sangat plastik, dan apabila kering, mereka mengekalkan bentuk yang mereka berikan.

Untuk pemasangan plat drywall pada bingkai menggunakan pemutar skru. Ruang dalam struktur, jika perlu, dipenuhi dengan komunikasi (rangkaian dan kabel). Semua ciri-ciri ini menjadikan bahan ini sangat popular dalam industri pembinaan.