Myrtle Bansai

Evergreen myrtle di kawasan pedalaman untuk kebahagiaan

Sekitar kilang myrtle Mediterranean terdapat banyak legenda. Petikannya boleh didapati dalam kitab-kitab dan buku kuno lain. Bunga melambangkan belia dan kecantikan dan mitologi mitologi kuno dikaitkan dengan dewi Aphrodite. Di Rom kuno, karangan bunga mutiara diletakkan di atas kepala pengantin perempuan, dan pokok murahan itu sendiri dipersembahkan untuk majlis perkahwinan, kerana sikap seperti ini dianggap sebagai kebahagiaan.

Myrtle bush dalam periuk

Bright Myrtle Daun

Walaupun kesopanan luaran, banyak bunga yang cantik adalah lebih rendah daripada ciri mistik dalam estetik. Ke tahap yang lebih tinggi, kesan ini dicapai berkat daun wangi dan berkilat. Mengikut legenda, Adam membawa myrtle keluar dari syurga sehingga akan ada sekurang-kurangnya satu tumbuhan dari Taman Eden di bumi.

Myrtle Myrtle

Myrtle Blossom

Ciri-ciri khusus tumbuhan

Myrtle adalah milik evergreens. Biasanya ia adalah pokok atau pokok renek yang terbantut. Merawatnya memerlukan sedikit kemahiran.

Myrtle untuk penyelenggaraan rumah

Myrtle Bansai

Daun berkilat berwarna oval dan bunga putih kecil menjadi hiasan tumbuhan. Buah-buahan belukar kecil beri biru tua. Daun bunga dan padat misteri mengandungi sejumlah besar minyak pati. Daun kering boleh digunakan untuk memasak.

Myrtle Flowers

White Myrtle Flower

Myrtle bush sangat sesuai untuk nurseri, kerana ia membantu menghalang selsema dan alergi, dan tumbuhan berbau baik.

Myrtle Blossom

White Myrtle Flowers dengan Stamens Kuning

Penanaman Myrtle telah berlangsung selama 400 tahun. Perbezaan utama antara varieti ditunjukkan dalam warna buah dan bentuk daun. Myrtle rumah dicirikan oleh rintangan beku yang miskin, yang tidak akan membolehkan mereka membiak di kawasan dengan iklim yang sejuk.

Bunga mawar merah jambu

Bunga myrtle besar

Salah satu spesies yang paling tahan beku ialah myrtle biasa - M.communis. Pelbagai ini boleh mencapai sehingga 3 m tinggi. Ia dihiasi dengan daun hijau gelap yang berkilat. Pembungaan biasanya bermula pada bulan Jun atau Julai dengan bunga kecil putih, yang kemudian menjadi buah hitam.

Kecil Myrtle Flowers

Bunga myrtle di taman

Tarmas M.communis yang lebih kecil dicirikan oleh buah beri putih dan daun sempit. Semut terbentuk sepenuhnya boleh didapati pada akhir musim bunga.

Sekitar mimbar dalam periuk

Myrtle berbunga yang subur

Varieti yang sesuai untuk menjaga di dalam bilik mencapai ketinggian 1 meter. Dengan pendekatan yang kompeten untuk menjaga tumbuhan, ia akan hidup selama bertahun-tahun.

Myrtle berbunga putih

Bunga salji putih myrtle

Nuansa utama menjaga miar

Dalam proses merawat myrtle, adalah penting untuk memantau kecukupan penyiraman. Ini adalah kerana pokok renek ini berasal dari subtropika dan oleh itu ia sangat diperlukan untuk kelembapan. Sebagai tambahan kepada penyiraman yang sederhana, anda perlu menyemburkan daun tumbuhan dengan kerap. Kilang itu akan menunjukkan kekurangan kelembapan dengan menguning daun, selepas itu ia akan mula kering.

Cabang Myrtle dalam mekar

Myrtle Flower Buds

Untuk penyemburan dan pengairan, anda perlu menggunakan air berdiri secara eksklusif pada suhu bilik.

Myrtle Tree Buds

Myrtle bushes dalam periuk

Sekiranya kita bercakap mengenai penyiraman di musim sejuk, maka rejim itu harus sedikit berubah. Rejimen sederhana hingga satu kali penyiram seminggu cukup. Menyemburkan pada musim sejuk adalah perlu hanya apabila kilang itu tinggal di dalam bilik untuk musim sejuk.

Belukar kecil myrtle

Untuk mencapai pencahayaan yang optimum, lebih baik meletakkan pokok myrtle di bahagian selatan rumah atau plot. Tetapi, jika tiada peluang demikian, barat dan timur juga sesuai. Pada masa yang sama, pada pertengahan hari, anda tidak sepatutnya meninggalkan kilang di bawah sinar matahari, tetapi jika boleh menutupnya dari sinaran langsung.

Bansai kecil myrtle

Semut belukar yang indah

Suhu dan kelembapan juga memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan perkembangan kilang yang sihat. Walaupun hakikat bahawa tempat di mana pokok renek terletak mestilah dilindungi dari draf, adalah penting untuk menjaga rejim suhu.

Bright Myrtle Daun

Bansai potted

Julat optimum untuk myrtle dalaman ialah 22-24 gr. Tumbuhan semacam itu kadang kala dibawa ke udara atau berventilasi di dalam bilik di mana ia terletak.

Glossy Myrtle Leaves

Pada musim sejuk, garisan bawah akan menjadi 10 gram. Dalam kes ini, perlu untuk mengekalkan tahap kelembapan optimum. Ia harus sangat tinggi pada musim panas.

Myrtle berbunga yang luar biasa

Semak belukar myrtle

Makan Myrtle boleh dilakukan dengan menggunakan baja kompleks siap sedia dari kategori "untuk tumbuhan berbunga".Pada musim panas semasa tempoh aktif, prosedur boleh dilakukan setiap minggu. Pada musim sejuk, satu makan setahun cukup.

Myrtle Seedlings

Bibit Myrtle dalam botol plastik

Mewujudkan semak belukar Myrtle dengan potongan rambut dan secubit

Myrtle bushes sangat bertolak ansur dengan pencetakan. Anda boleh membuat bentuk yang diingini dengan memangkas pucuk tambahan.

Hutan hijau myrtle

Semut megah myrtle

Potong pucuk perlahan-lahan dan sistematik. Perkara utama dalam proses ini ialah keteraturan. Jika anda memotong terlalu banyak sekaligus, maka anda boleh menghalang penampilan bunga dan berbuah.

Bunga putih di belukar mur

Myrtle pudar

Potongan rambut yang cekap akan merangsang pertumbuhan pucuk sampingan. Ini akan membantu dalam masa untuk mendapatkan semak belukar yang paling subur dan berlimpah.

Myrtle di laman web ini

Myrtle di apartmen

Untuk penyebaran semasa pemotongan, dari atas tumbuhan, keratan kayu dikeluarkan. Mereka diletakkan dalam substrat khas dan ditutup dengan balang kaca.

 

Myrtle di pedalaman

Varieti yang ditanam di taman boleh diberi bentuk asal. Ini akan membantu untuk mewujudkan reka bentuk landskap yang luar biasa. Perlu diingatkan bahawa batang myrtle terlalu tipis dan tidak boleh didedahkan terlalu banyak.

Bibit Myrtle dalam gelas

Semut hijau rumah myrtle

Untuk transplantasi, lebih baik memilih tempoh musim sejuk. Pada masa ini, kilang itu beristirahat dan lebih mudah untuk bertolak ansur dengan manipulasi. Pertama anda perlu mengeringkan seketul tanah. Ini akan membantu memudahkan pengekstrakan akar.

Myrtle dalam periuk untuk sebuah apartmen

Bright Myrtle Flowers

Untuk meningkatkan kelangsungan hidup, anda boleh merawat akar tanaman dengan stimulan. Tanah liat yang diperluas diletakkan di bahagian bawah periuk baru untuk menyediakan saliran. Selepas itu, anda boleh mula menyediakan substrat itu.

Bunga halus myrtle

Myrtle bush berbunga

Gabungan terbaik untuk tanah adalah tanah gambut 30%, tanah rumput 30%, serta 20% humus dan pasir sungai. Sebahagian daripada substrat dituangkan ke bahagian bawah periuk ke mana belukar diletakkan. Selebihnya dituangkan di atas.

Bunga Myrtle Fluffy

Semak belukar Myrtle di ambang tingkap dalam periuk

Ia dianggap sebagai petanda yang baik, melewati semak belukar, untuk memecahkan ranting. Dan apabila tumbuh-tumbuhan yang indah itu berada di rumah, maka kemakmuran dan kebahagiaan akan diberikan kepada pemiliknya selama bertahun-tahun yang akan datang.