Ruang tamu ruang tamu sejagat

Diilhamkan oleh idea reka bentuk sejagat

"Semuanya cerdik adalah mudah" - mungkin ini adalah ungkapan yang diulangi oleh pereka yang mencipta bahagian dalam apartmen bilik dengan kami ingin memperkenalkan anda. Merancang sebuah apartmen sedemikian rupa sehingga ia selesa dan selesa, tenang dan santai, tetapi tidak membosankan pada masa yang sama adalah tugas yang sukar. Walau bagaimanapun, segala yang mungkin, lawatan ke premis pangsapuri "universal" akan menjadi bukti tentang perkara ini.

Ruang tamu

Kami memulakan lawatan kami dengan bilik umum - ruang tamu. Kemasan cahaya secara literal semua permukaan bilik dalam warna pastel yang menyenangkan menyumbang kepada pengembangan visual ruang. Upholstery salji putih perabot perabot juga menyumbang kepada penciptaan ringan dan kesegaran alam sekitar. Dan impregnations cahaya warna terang, tepu, warna emas disediakan dengan tekstil. Melalui penggunaan hiasan dengan permukaan cermin dan berlapis emas, hiasan tidak hanya memperoleh rupa yang telah selesai, tetapi juga mengisi dengan mewah dan gloss.

Kawasan TV

Zon TV di ruang tamu akan menjadi satu-satunya tempat yang gelap, jika tidak untuk langsir padat dalam gelap gelap. Sistem penyimpanan di bawah TV adalah mudah dan ringkas, dan rak terbuka yang dibuat daripada bahan yang sama memenuhi fungsi hiasan dan bukannya praktikal.

Zon lembut ruang tamu

Bantal di sofa yang selesa bukan sahaja berfungsi untuk melembutkan proses bersantai di ruang tamu, tetapi juga berfungsi sebagai jambatan warna antara pelbagai barang hiasan, perabot dan tingkap di ruang umum.

Kawasan makan

Di sini, di ruang tamu, adalah ruang makan. Meja yang lapang dengan kerusi-kerusi berlengan kaca berwarna kuning dan selesa harmoni sesuai dengan hiasan bilik umum, membentuk kumpulan makan.

Dapur

Di sebelah ruang tamu dan ruang makan adalah bilik dapur kecil. Di bangunan pangsapuri di negara kita, kita sering dapat mencari ruang dapur yang serupa dengan satu meter persegi. Dan untuk semua pemilik rumah, cabaran mengatur permukaan kerja dan berjaya mengintegrasikan peralatan rumah tangga adalah dilema yang sukar. Untuk dapur kecil, susunan dapur berbentuk L atau sudut susunan dapur dan peralatan adalah pilihan yang paling sesuai. Jelas sekali, di dalam sebuah bilik kecil anda perlu mengorbankan sesuatu. Dalam kes apartmen ini, yang menawarkan ruang makan yang terletak di ruang tamu, kumpulan makan dengan mudah boleh diabaikan, menggantikannya dengan kaunter sarapan ringan. Sudah tentu, bilik yang sempit memerlukan kemasan cerah, hampir salji putih. Penggunaan warna gelap di hiasan untuk lantai dan tingkat bawah kabinet dapur juga menyumbang kepada perkembangan visual bilik. Untuk tujuan yang sama, cermin, kaca dan permukaan berkilat digunakan.

Bilik tidur yang berbeza

Kami beralih ke bilik peribadi - bilik tidur. Bilik pertama untuk berehat dan tidur boleh dipanggil kanonikal dari segi reka bentuk ruang. Hiasan cahaya bilik membolehkan anda merasakan kelapangan, kesegaran dan ringan dari ruang. Dengan bantuan kertas dinding cerah dengan corak yang besar, dinding aksen dicipta di atas kepala katil, yang membolehkan bukan sahaja untuk menyerlahkan secara visual kawasan tidur, tetapi juga untuk membawa kontras ke pedalaman, beberapa dinamik.

Dengan dinding aksen

Tekstil di atas katil mengulangi semua warna yang digunakan untuk membuat pedalaman, mewujudkan kesempurnaan reka bentuk bilik tidur yang harmoni.

Bilik tidur dalam warna pastel

Bilik tidur yang lain tidak berbeza dengan hiasan, tempat terang terdapat hanya dalam tekstil. Dinding aksen di dalam bilik ini berbeza dari hiasan umum hanya dengan kekayaannya - bertekstur dan perhiasan yang tidak dapat dilihat. Perincian asal bahagian dalam bilik tidur ini adalah reka bentuk "renda" yang telus bagi meja di tepi katil.Melaksanakan fungsi yang diberikan kepada mereka, keping perabot ini juga bertindak sebagai hiasan yang tidak remeh.

Bilik tidur salji putih

Satu lagi bilik peribadi dan sekali lagi dalam palet warna cerah, menetapkan untuk berehat dan kedamaian, menyumbang kepada kelonggaran dan keselesaan. Dan sekali lagi, bintik-bintik terang di kawasan pedalaman yang kita lihat hanya di tempat tidur, tekstil dan tempat tidur.

Bilik tidur + kajian

Bilik asimetri ini dengan siling yang licin menjadi surga untuk dua zon sekaligus - rehat dan kerja atau kreativiti. Bingkai besi tempa hitam katil menggemukkan naungan yang sama dari reka bentuk meja, dan warna dinding aksen di belakang katil diulangi dengan hiasan yang sederhana.

Bilik mandi

Bahagian dalam bilik mandi di apartmen ini juga universal. Bilik saiz sederhana mengandungi semua atribut bilik yang diperlukan untuk prosedur air dan kebersihan. Warna putih salji berbeza dengan rupa kelabu yang menyenangkan jubin, kaca dan permukaan cermin berfungsi untuk mengembangkan bilik-bilik kecil.

Bilik mandi putih

Dan bilik mandi tempatan dengan selamat boleh dipanggil bilik "salji-putih." Hanya bingkai cermin hitam yang diukir mencairkan suasana cahaya bilik kecil. Untuk sebuah bilik kecil di mana kebersihan dan ketenteraman adalah jaminan kesihatan, warna putih bukanlah pilihan yang tidak disengajakan