Vas di pedalaman

Menghias pedalaman dengan pasu

Di dunia moden terdapat banyak aksesori, barang-barang hiasan yang kita dapat menghiasi interior kita. Tetapi yang paling menarik, halus dan banyak muka adalah pasu. Adalah sukar untuk memaksimumkan nilainya, vas membawa rasa keaslian dan keindahan, ringan dan anugerah. Sekeping hiasan sedemikian adalah praktikal dan estetik, yang tidak dapat dilihat, pasu menjadikan suasana lebih asli, menarik dan elegan.

Interior elegan dengan pasu

Kemunculan pasu bermula pada zaman peradaban purba, dan kemudian mereka tidak meletakkan bunga di dalamnya. Sebagai contoh, orang Yunani kuno membuat pasu tanah liat, dihiasi dengan anggun dan menghiasnya di rumah, menyimpan amfora, pelbagai cecair dan bahan di dalamnya. Pada pasu antik menggambarkan makhluk mitos dan pahlawan legenda. Dan pada zaman kita, pasu di pedalaman mula digunakan untuk menyelesaikan pelbagai masalah, baik fungsional maupun estetika.

Vas apa yang boleh anda temui sekarang?

Pasu lantai di pedalaman. Ini termasuk pasu, yang saiznya harus hidup di atas lantai. Biasanya ia adalah pasu dengan ketinggian 40 sentimeter. Walaupun ia berlaku bahawa vas tinggi seperti diletakkan di atas meja, semuanya bergantung pada citarasa anda dan keseluruhannya.

Vas besar di atas meja

Pasu lantai seringkali unsur-unsur bebas di kawasan pedalaman, menjadi aksen yang elegan. Terdapat banyak bentuk, dari mudah hingga rumit, dengan reka bentuk asal dan penutup.

Pasu lantai di pedalaman Vas tinggi di pedalaman

Jika anda ingin menghiasi dalaman anda dengan vas lantai, maka anda perlu tahu beberapa butiran. Perkara yang paling penting ialah tempat yang tepat, barang-barang hiasan ini suka kelapangan, terutama jika mereka pasu bungkus periuk, jadi jangan menghalangnya dengan barang-barang dalaman lain, beri ruang kosong. Pasu lantai sesuai dengan yang paling berjaya ke pedalaman bilik yang luas. Letakkan pasu itu di ruang terbuka, di sudut bebas dari bilik, mungkin antara perabot dan tingkap. Apabila memilih warna dan tekstur, seperti barang hiasan lain, gabungan yang harmoni dengan reka bentuk keseluruhan dan dalaman adalah penting.

Pasu lantai di pedalaman

Untuk pasu yang panjang dan sempit, bunga mewah tidak sesuai, lebih baik untuk meletakkan satu bunga, tetapi tinggi atau meletakkan ranting yang menarik dan tidak biasa.

Twig dalam pasu luar

Anda tidak boleh meletakkan apa-apa dalam pasu sama sekali, ini akan memberi pedalaman sebagai barang antik dan pesona tertentu.

Pasu di pedalaman boleh diisi bukan sahaja dengan bunga potong atau komposisi kering, pasu lantai dengan pemandangan yang sangat menarik dan seperti rumah tumbuhan dalaman yang tinggal. Anda boleh menambah mereka dengan bunga dalam periuk biasa dan pilihan hiasan lain.

Tumbuh-tumbuhan dalaman dalam pasu

Komposisi yang lebih baik adalah lebih baik untuk meletakkan dalam pasu bulat periuk periuk.

Komposisi yang subur dalam pasu lantai

Unmatched, bergaya dan unik pasu lantai bercahaya di pedalaman. Mereka mencipta suasana yang mempesonakan, mengisi bilik dengan misteri dan misteri.

Pasu lantai bercahaya

Pasu meja di kawasan pedalaman. Oleh itu, pasu-pasu ini ditempatkan di atas meja, serta di rak, peti laci, rak dan tingkap-tingkap. Dan mereka mempunyai ketinggian kurang daripada 40 sentimeter. Siluet penting di sini, yang dengan tepat menekankan warna keseluruhan bilik. Kontur yang jelas dan indah dengan sempurna melengkapkan bahagian dalam dalam arah gaya apa pun.

Pasu tablet lebih kerap digunakan untuk bunga, kedua-dua potong baru dan kering. Dengan kedatangan musim bunga, anda boleh meletakkan cawangan di dalam vas dengan bunga mekar yang pertama, ini melambangkan permulaan kehidupan baru, kekuatan dan keharmonian dengan mana anda mengisi bilik anda.

Sprigs dengan bunga pertama dalam pasu Pasu dengan ranting di pedalaman

Selamat Tahun Baru dan Krismas letakkan cawangan cemara dengan kerucut dalam pasu meja dan dekorasi mereka dengan mainan Tahun Baru. Ini akan mewujudkan suasana perayaan dan keseronokan. Di samping itu, anda boleh mengisi vas dengan beri, buah-buahan atau cengkerang, sebagai contoh, di bilik mandi. Untuk ini, pasu mesti telus.

Pasu dengan cengkerang di bilik mandi

Pilihan vas untuk pedalaman

Bahan untuk pasu hari ini boleh menjadi hampir apa-apa: kayu, kaca, logam, anggur, seramik, porselin, plastik, buluh, tembikar dan sebagainya.Pelbagai jenis seperti itu membawa kepada hakikat bahawa pasu boleh menghiasi sebarang pedalaman. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai bentuk, semua orang boleh memilih sendiri dengan tepat apa yang mereka suka - panjang, segi empat tepat, periuk bengkok, kerucut, melengkung, silinder, dalam bentuk jag, mangkuk, periuk, bahkan sebatang kopi. Pelbagai macam ini menarik dan tidak boleh tetapi bersukacita. Tetapi untuk memilih contoh yang tepat, anda harus terlebih dahulu membuat keputusan mengenai fungsi yang akan membawa pasu anda di pedalaman. Perkara yang paling menarik adalah bahawa dalam satu apartmen atau rumah, dan walaupun dalam satu bilik, pasu sempurna wujud bersama, berbeza dengan fungsi dan tujuan mereka. Mereka mungkin mempunyai warna, gaya dan bentuk yang berbeza. Gabungan ini sangat harmonis dengan satu sama lain dan dengan pedalaman keseluruhan, jangan takut untuk mencuba, ia mudah dan menarik dengan pasu.

Vas dengan bunga boleh mengubah pedalaman menjadi taman atau rumah hijau, kerana tumbuhan hijau sangat sihat, mereka menenun kita dengan oksigen yang diperlukan dan menyelamatkan kita dari karbon dioksida berlebihan. Di samping itu, ia hanya sangat cantik.

Taman bunga di pedalaman dengan pasu

Seperti yang disebutkan di atas, kepentingan pasu di kawasan pedalaman adalah sukar untuk menaksir. Lagipun, saya mahu menghiasi rumah saya bukan sahaja untuk percutian, tetapi juga pada hari kerja, bunga di atas meja, di rak atau di mana-mana tempat lain kelihatan begitu indah dan cantik. Di samping itu, pasu mampu melakukan keajaiban kecil, sebagai contoh, mengisi kekosongan di dalam bilik, tanpa membebankan keadaan. Dan suasana akan segera menjadi selesa dan menyenangkan.

Kedua-duanya dalam abad-abad purba, dan pada zaman kita, pasu menghiasi mana-mana bilik, mengubahnya, mengagumkan, memperkenalkan pelbagai dan kecanggihan. Aksesori ini melambangkan kesejahteraan, kebaikan dan kecantikan.