Pasu berwarna-warni

Unsur hiasan yang bergaya - vas buatan tangan dari botol kaca

Sesungguhnya anda masih ingat masa-masa apabila pasu bunga, yang dikemukakan kepada nyonya rumah, menjadi objek iri hati putih semua rakan-rakan dan jiran-jirannya pada pendaratan. Objek ini diberikan tempat istimewa di apartmen, mereka dikagumi dan dikagumi. Masa telah berubah, perkara menjadi berbeza. Ia sudah sukar untuk mengejutkan penduduk negara kita dengan sesuatu - di kedai sekarang anda boleh membeli apa-apa, walaupun perkara yang paling hebat. Walau bagaimanapun, aksesori sendiri-sendiri masih dihargai oleh mereka yang suka keaslian dalam segala-galanya. Hari ini kami akan memberitahu anda tentang bagaimana anda boleh membuat pasu bunga dekoratif secara bebas.

Untuk berfungsi, anda perlu menyediakan bahan berikut:

  1. botol kaca yang tidak perlu dari bentuk yang tidak teratur;
  2. gam PVA sejagat;
  3. kord warna semula jadi;
  4. kord sintetik warna (dua hingga tiga jenis);
  5. senapang gam.

1. Ambil botol kaca kosong. Mana-mana bekas adalah sesuai untuk pelaksanaan idea, bagaimanapun, adalah lebih baik untuk memilih bekas asli dengan pangkalan yang stabil. Botol harus dibasuh dan dikeringkan dengan baik, jika perlu, kaca boleh degreased dengan alkohol. Ia tidak perlu untuk membersihkan label hingga akhir, kerana label kertas memberikan lekatan tambahan kepada bahan.

2. Hiasan pasu hendaklah bermula dengan tali warna semula jadi. Lubricate ujung tali yang disediakan dengan gam dan aturnya di tepi leher botol. Mendapatkan melekat kord. Untuk membetulkan bahan hiasan, anda boleh menggunakan salah satu daripada dua kaedah:
• memohon gam pada tali, dan kemudian melekatkannya pada botol;
• gris permukaan botol terlebih dahulu dan kemudian angin kord itu.

3. Kami terus membalut bekas dengan kord. Selepas memproses bahagian tertentu pasu, anda perlu memotong tali, dan terus menghias dengan bahan warna yang berbeza. Bilangan jalur dan nisbah warna akan bergantung pada idea utama dan pilihan warna anda.

4. Selepas kerja selesai, perlu memotong tali dan menguatkannya dengan berhati-hati.

Itu boleh dikatakan semua. Pasu bunga sudah siap.

Pasu berwarna-warni

Sekiranya dikehendaki, permukaan produk boleh dihiasi dengan sebarang aksesori (reben, renda atau butang asal).