Pilihan Gabungan Interior Hijau

Pilihan Gabungan Interior Hijau

Warna yang paling menyenangkan untuk mata kita adalah hijau. Terdapat beberapa orang yang tidak akan menyukainya. Pada dasarnya, warna ini hanya memberi emosi positif, dikaitkan dengan rumput musim panas, dedaunan terang, hutan dan permata zamrud yang menawan. Dalam pedalaman seperti itu, rehat dan kedamaian yang baik dapat dipastikan. Hijau telah ditunjukkan untuk melegakan tekanan dan melancarkan konflik. Dan ia betul-betul sesuai dengan mana-mana bilik.

 • Hijau sempurna untuk bilik tidur.

  Ia mewujudkan suasana selesa dan selesa.

  bilik tidur hijau
 • Untuk mempunyai mood yang baik dan tenang di dapur ...

  Pilih warna hijau untuknya dari julat yang tenang

  Dapur hijau
 • Ruang tamu hijau terang dipenuhi dengan kesegaran dan ringan.

  Bahagian dalaman ini sesuai untuk bilik dengan beberapa tingkap.

  Ruang tamu hijau
 • Warna hijau kelihatan hebat di mana-mana bilik

  Dia akan memanjat bilik dan mewujudkan suasana gembira.

  Suasana ceria di pedalaman hijau

Bersama-sama dengan semua kelebihan, ramai pereka merasa sukar untuk bekerja dengan warna ini. Masalahnya ialah kerumitan keserasian dan pilihan naungan. Tona hijau adalah luas, ia diwakili sepenuhnya pada semua palet warna.

Tetapi, dengan keyakinan kita dapat mengatakan bahawa semua kesulitan dan kesulitan ketika memilih warna ini dilatasi oleh penampilannya yang luar biasa dan memberi kesan positif kepada orang itu.

Dalaman hijau

Di samping itu, kehadiran sebilangan besar nada boleh digunakan untuk kebaikan. Sesungguhnya, pelbagai warna hijau menggabungkan dengan sempurna antara satu sama lain dan mewujudkan kombinasi bergaya penuh dengan keselesaan, kegembiraan, keseronokan muda dan emosi positif sahaja. Sangat kerap, pereka menambah warna ke warna utama, misalnya, pistachio, kapur dan warna hijau muda.

Hijau dan pokok

Oleh kerana kita mengaitkan warna hijau dengan hutan, dan, secara umum, dengan alam semula jadi, ia adalah ideal untuk menggabungkannya dengan pokok. Pedalaman ini akan menjadi perwujudan keselesaan dan kesenangan. Contoh gambar berikut menunjukkan bahawa keseluruhannya perabot yang diperbuat daripada kayu dan dibiarkan dengan warna semulajadi, dan beberapa fasadnya dicat hijau. Reka bentuk dalaman ini kelihatan semula jadi dan mesra.

Palet hijau dan pastel

Dalam imej berikut, warna hijau bertindak sebagai aksen dalam gabungan warna putih dan warna "kopi dengan susu" sebagai latar belakang.

Sila ambil perhatian bahawa dalam reka bentuk ini elemen kayu juga ditambah (bingkai untuk gambar), tetapi tidak lagi suasana misterius dan mempesona dalam belukar. Warna "kopi dengan susu" menyelubungi dengan kehangatannya, warna putih menyegarkan sedikit, dan warna hijau memainkan peranan unsur pelupusan, ia mengalihkan perhatian dari kebimbangan setiap hari. Satu jenis rumput di rumah. Bilik ini direka untuk bersantai, di sini anda ingin berbaring di sofa dan berbual dengan mudah, menghirup minuman menyegarkan.

Hijau dan putih

Sekiranya anda tertanya-tanya apa warna yang paling sesuai untuk hijau, maka anda boleh dengan selamat menjawab putih itu. Dan bukan sahaja kerana putih adalah satu-satunya sejagat dan digabungkan dengan semua warna. Ini mengenai keupayaannya untuk melembutkan pasangannya. Oleh itu, yang paling lembut akan menjadi hiasan dalaman hijau dan putih.

Bahagian dalaman hijau dan putih

Gabungan warna-warna ini terutama menekankan gaya vintaj.

Jika anda memilih warna hijau tepu untuk pedalaman, maka untuk memberikan keharmonian dan kelancaran keamatan, maka neutral putih sesuai dengan baik, yang akan memudahkan suasana bilik.

Hijau gelap dan putih

Ramai pereka tidak mengesyorkan menggabungkan hijau dengan hitam, melainkan mereka boleh "bersempadan" dalam bentuk jalur atau cetakan lain. Tetapi, terdapat banyak perihal tersirat, mengetahui dan mengingati bahawa, ia adalah mungkin, walaupun yang paling versi bercanggah kombinasi untuk membuat baik dan selesa dalam setiap pilihan warna. Sebagai contoh, untuk kesatuan hijau dan hitam, lebih baik untuk memilih pelengkap dalam bentuk putih, neutralitas dan pertentangan jelas kepada hitam akan mencairkan kegelapan yang diwakilinya.

Hijau, biru, biru muda, biru dan warna kuning kumpulan berkaitan, seperti dalam warna arc mereka berada sebelah menyebelah, satu di sebelah yang lain.

Palet warna

Ini menunjukkan bahawa mereka digabungkan dengan satu sama lain dalam pelbagai variasi dan jenis. Ini boleh digunakan untuk hiasan dan bilik kanak-kanak, dan bilik tidur, dan dapur, dan ruang tamu. Untuk setiap bilik mereka mempunyai makna tersendiri. Di tapak semaian, kombinasi warna ini akan mewujudkan suasana yang menyeronokkan, suasana yang ceria dan peningkatan tenaga. Dengan bantuan pelbagai kombinasi, anda boleh membuat suasana yang hebat, mengisi bilik dengan aura hutan atau motif bunga. Jangan lupa bahawa warna hijau adalah baik untuk mata, melihatnya, kita berehat, kita boleh terganggu dan berehat. Ini adalah persekitaran yang sangat baik untuk kanak-kanak.

Mengenai bilik tidur anda boleh melakukan semuanya sama seperti di bilik kanak-kanak, atau anda boleh membuat kawasan intim yang lembut dan santai di mana ia akan menjadi keseronokan untuk tidur. Selepas hari yang sukar di pedalaman dengan nota hijau, kuning atau kuning, selebihnya akan menjadi menyenangkan dan penuh.

Sering kali, warna-warna ini dikaitkan dengan buah-buahan dan sayur-sayuran, dan mewujudkan mood yang baik. Dan di mana, jika tidak di dapur, adakah ini memainkan peranan paling penting? Untuk hidangan yang lazat, anda perlu mempunyai perasaan yang baik, nenek kami juga berkata demikian. Dan semasa makan, persekitaran yang menyenangkan memihak kepada selera makan, pencernaan dan, akibatnya, keadaan fizikal dan emosi umum. Fakta menarik telah dicatat oleh pakar-pakar Feng Shui. Menurut pendapat mereka, keadaan buah dan sayuran di dapur secara sedar menempatkan kami untuk makan lebih banyak buah-buahan dan salad.

 • Menurut para ahli, buah dan salad menyediakan selera makan yang sangat baik

  Dalaman berry
 • Warna-warna berair di dapur akan mewujudkan suasana yang indah ...

  Selera makan dan mood yang baik

  Mood buah
 • Dalam warna hijau dapur, memasak dan makan akan menjadi keseronokan

  Nada hijau di dapur

kombinasi yang paling sering digunakan untuk ruang tamu dan hijau biru (cyan), untuk meningkatkan ekspresi yang lebih besar turquoiseYang menekankan kemuktamadan keadaan, dia siasat.

hijau dan biru di ruang tamu

Kuning juga kadang-kadang hadir, tetapi lebih kerap dalam jumlah kecil dan dalam bentuk aksen.

Aksen kuning

Memandangkan kedua-dua hijau dan biru kepunyaan gamut sejuk, mereka melembutkan mereka lebih kerap dengan warna neutral, sebagai contoh, beige atau putih.

 • Untuk dalaman biru-hijau, lebih baik memilih warna kuning air

  Penambahan ini akan melembutkan keadaan.

  beige untuk interior biru-hijau
 • Latar belakang putih akan mencairkan pedalaman.

  Gabungan ini akan membawa kesegaran dan kelembutan.

  Warna hijau dan biru untuk ruang tamu.
 • Perabot biru-hijau kelihatan berfaedah pada latar belakang putih

  Bahagian hijau biru

Apakah ciri gabungan ini? Pistachio lebih sesuai untuk biru tepu. Untuk nada biru biru atau langit biru, lebih harmoni untuk memilih warna buah hijau. Jika kita menambah aksen kuning, maka biru dan hijau harus berada dalam manifestasi lembut mereka, baik jika terdapat peralihan yang lancar menggunakan warna biru.

Hijau dan coklat

Kedua-dua warna ini mencipta pasangan yang sempurna, mereka mempunyai kesempurnaan tertentu dalam kombinasi mereka. Yang sering pereka tidak mencairkan seperti pedalaman dengan mana-mana warna lain. Adalah dipercayai bahawa ini tidak perlu, mereka saling melengkapi antara satu sama lain. Ia adalah dalam reka bentuk ini bahawa keseluruhan kerumitan bekerja dengan hijau hanya hilang.Brown berperanan sebagai konteks yang menjadikan bilik itu sebagai reseptif dan seimbang. Tetapi masih terdapat satu peraturan yang mesti diperhatikan: semua warna hijau, hanya satu yang sesuai - epal-hijau. Dan berkenaan dengan coklat, tidak ada sekatan, anda boleh mengambil nada apa-apa. Tetapi semua ini terpakai kepada pedalaman di mana tidak ada warna pelengkap lain. Tetapi jika ada keinginan untuk mencairkan keadaan, maka peraturan berubah. Nada lembut kedua-dua hijau dan coklat lebih sesuai untuk aksen warna biru.

Gabungan hijau dan coklat dengan turquoise

Warna yang lebih tepu akan menjadi kuning, sebaliknya akan ditarik dengan jelas di sini, yang akan mengisi ruang dengan misteri tertentu.

Aksen kuning dalam pedalaman coklat-hijau

Tetapi dengan latar belakang putih, anda boleh menggunakan beberapa nada dan halftone yang berbeza.

Pada latar belakang putih, warna coklat dan hijau kelihatan dengan aksen berlainan.

Hijau dengan merah

Warna merah bercanggah dengan warna hijau. Dengan kombinasi ini, mudah untuk menjadikan dapur menjadi kebun, jika anda mengambil warna berry. Walaupun hijau bukan utama di sini, kerana ia sedikit hilang terhadap latar belakang raspberry yang terang, ia adalah orang yang melengkapkan gambaran keseluruhan "pedalaman" yang manis.

Merah juga dianggap pelengkap kepada hijau, ia menekankan ekspresinya dan bilik menjadi comel dan menarik.

Merah sebagai pelengkap kepada hijau

Memandangkan kedua-dua warna ini cerah, anda boleh menenangkan pedalaman seperti itu dengan mencairkannya dengan nada yang lebih tenang, misalnya, putih, kuning, hitam atau kuning.

Warna hijau megah dalam semua manifesinya, ia menggabungkan dengan sempurna dengan hampir semua orang lain, memukau mereka dan bernafas kehidupan, kegembiraan dan positif ke dalam kawasan pedalaman.