Kemasan lantai

Kemasan lantai

Bukan rahsia lagi pilihan itu lantai Keselesaan di rumah bergantung secara langsung. Hari ini, pasaran bahan binaan menyediakan pelbagai pilihan penutup lantai: permaidani, lamina, jubin, dll. Setiap daripada mereka mempunyai kualiti, kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. Setiap daripada mereka dipilih bergantung kepada bilik (kebolehtelapan, kelembapan, perbezaan suhu, dan lain-lain diambil kira). Pertimbangkan kemasan lantai yang paling popular, ciri dan gambar mereka di pedalaman.

Parket

Lantai parket

Parket Ia hanya diperbuat daripada kayu semulajadi, oleh itu ia dianggap sebagai penutup lantai paling mesra alam. Pokok-pokok yang jarang berlaku dalam varieti keras yang menjalani pemprosesan khas dipilih untuk pembuatan bahan. Itulah sebabnya kos lantai sentiasa tinggi. Kelebihan utama parket adalah penampilannya yang menarik dan artistik. Antara kekurangan yang dapat dilihat adalah kesukaran dalam penjagaan, kepekaan terhadap suhu dan kelembapan.

Laminate flooring

Laminate flooring

Laminate flooring - Penyelesaian yang sangat baik untuk lantai, menggabungkan kepraktisan, kualiti dekoratif dan harga yang berpatutan. Laminate mampu meniru hampir mana-mana warna dan tekstur kayu, yang sangat mudah ketika merancang bilik. Di samping itu, bahan boleh bertahan lebih daripada 20 tahun, dan menjaga ia tidak sukar.

Linoleum

Linoleum sebagai pilihan untuk lantai

Linoleum boleh didapati di hampir mana-mana bilik: sama ada rumah, pejabat atau bilik pengeluaran. Ini disebabkan oleh fakta bahawa bahan ini mempunyai rintangan haus yang tinggi dan ketahanan. Walau bagaimanapun, beberapa jenis bahan takut kelembapan dan suhu rendah, dan jika peraturan pengendalian tidak diikuti, linoleum mungkin retak.

Permaidani

Perlindungan lantai

Ramai orang berfikir bahawa permaidani ia adalah permaidani, tetapi ia tidak. Bahan dihasilkan dalam gulungan dengan panjang tanpa had, dan lantai berlaku di seluruh permukaan lantai. Terdapat beberapa jenis longgokan: panjang, sederhana dan pendek, dan bergantung kepada ini, kesukaran dalam perubahan penjagaan. Permaidani berbeza mengikut jenis, sifat, tekstur, cerucuk dan parameter lain supaya ia boleh dipilih untuk hampir semua bilik atau reka bentuk.

Jubin

Lantai jubin

Jubin paling sesuai untuk bilik "basah", seperti bilik mandi dan dapur, kerana mereka telah meningkatkan rintangan haus, ketahanan, ketahanan terhadap kelembapan dan perubahan suhu. Perlu diingat bahawa lantai jubin agak sejuk, jadi disyorkan untuk menyambungkan "lantai panas". Hari ini, pasaran bahan binaan menawarkan sebilangan besar jenis jubin: dari seramik ke PVC, dan pelbagai warna, tekstur dan tekstur akan membantu menekankan reka bentuk mana-mana bilik.

Lantai pukal

Lantai besar di ruang tamu

Lantai pukal Ia boleh digunakan pada penamat kasar (untuk meratakan permukaan) dan pada penamat. Kualiti tersendiri bahan adalah keupayaan untuk menggunakan spanduk 3D. Sesuatu kebaharuan sememangnya sangat menegaskan rasa baik pemiliknya. Permukaan lantai boleh terdiri daripada pelbagai warna dan tekstur: matte, berkilat, dan lain-lain.