Pilihan kaca untuk loggias dan balkoni

Pilihan kaca untuk loggias dan balkoni

Kaca-kaca balkoni sentiasa membawa faedah yang signifikan kepada pemiliknya, kerana sebagai tambahan kepada kekurangan habuk dan bulu pada musim panas, anda mendapat penebat bunyi yang sangat baik, serta tambahan meter persegi perumahan. Pada musim sejuk, hujan, pelbagai puntung rokok dari balkoni jiran atau loggias tidak akan sampai kepada anda, dan juga, jika loggia berada di tingkat bawah, kaca akan menghalang kemasukan ke rumah. Di samping itu, kaca kelihatan sangat estetik yang menarik di luar dan di dalam, oleh itu ia akan memberikan rupa balkoni atau loggia yang kelihatan selesa. Terdapat dua jenis kaca: sejuk dan hangat.

Kaca hangat

Sekiranya anda ingin membuat bilik tambahan di luar balkoni, lebih baik memilih versi kaca hangat, dan letakkan tingkap bergilir dua kali. Dengan reka bentuk balkoni atau loggia ini, anda akan mendapat lebih banyak meter perumahan dengan praktikal tanpa apa-apa. Loggia adalah tertutup secara kualitatif dan pencahayaan tambahan dan sumber haba dijalankan, di samping itu, dihiasi dengan panel plastik atau kayu, dan jika perlu, lantai hangat dipasang.
Anda boleh menggabungkan apa-apa loggia dengan sebuah apartmen atau menjadikannya sebuah bilik rekreasi bebas, pejabat, atau bahkan mengatur taman musim sejuk di sana. Sekiranya anda mempunyai balkoni, anda juga boleh memanaskannya untuk membuat penyingkiran bingkai pada jarak tertentu untuk meningkatkan kawasannya, yang juga penting. Di samping itu, pengukuhan tambahan balkoni dibuat, jadi ia menjadi sudut yang selesa untuk bersantai anda pada bila-bila masa sepanjang tahun.
Anda boleh memilih bingkai yang berlainan untuk kaca plastik: lipatan, gelongsor, putar, jadi reka bentuk balkoni bergantung pada keutamaan anda. Dengan kaca seperti itu, anda akan mendapat perlindungan daripada habuk, hujan, draf dan penebat bunyi yang sangat baik, keselamatan kebakaran dan kebersihan, yang sangat penting ketika tinggal di metropolis. Terima kasih kepada kaca berkualiti tinggi, apartmen akan menjadi lebih panas, yang akan membolehkan anda tidak merasakan perubahan suhu disebabkan oleh beku.

Kaca sejuk

Apabila sejuk, profil aluminium dipasang, yang dipasang paling kerap dengan panduan untuk mengalihkan cermin ke sisi. Ini adalah pilihan yang sangat mudah, yang menjimatkan ruang pada loggia dan menjadikannya mungkin untuk melindungi dari debu, pemendakan dan mewujudkan rupa harmoni.
Seperti loggia atau balkoni yang sejuk boleh digunakan sebagai pantri pelbagai acar dan boleh berehat dengan selesa di atasnya pada musim panas. Sekiranya balkoni berada di tingkat atas, pemasangan bumbung juga dilakukan. Profil aluminium tahan lama dan tidak memerlukan lukisan, jadi ia tidak akan menyebabkan masalah tambahan.

Kaedah glazing

Glazings dengan penyingkiran - jenis kaca ini membolehkan anda mencapai sedikit ruang pengembangan, kerana semasa pemasangan, profil tingkap dipasang lebih jauh daripada pagar utama.

Kelebihan:

  • peningkatan dalam ruang hidup;
  • mungkin pemasangan ambang tingkap, yang membolehkan anda untuk membuat perkara yang ringkas dan membuat bilik lebih mudah dan berfungsi;
  • menguatkan parapet dan plat atas, yang penting untuk rumah lama;
  • penampilan indah loggia atau balkoni;

Kaca tanpa sempit cara yang lebih moden, yang membolehkan anda mendapatkan dinding kaca pepejal tanpa bingkai dan tempat duduk, terima kasih kepada ruang ini secara visual berkembang.

Kelebihan:

  • reka bentuk moden tahan lama, tahan hujan, angin dan pengaruh alam sekitar yang lain;
  • kemudahan penggunaan;
  • penampilan estetik;
  • pengembangan visual ruang;
  • memudahkan dalam meninggalkan;
  • pencahayaan yang baik;