Kerajaan batu

Pilihan reka bentuk dinding bilik mandi

Sekiranya jiwa memerlukan perubahan, janganlah menyangkal diri anda sesuatu yang baru. Keinginan untuk beralih dari corak biasa dalam reka bentuk rumah dan beralih kepada penyelesaian alternatif sentiasa dialu-alukan. Sebilangan bahan-bahan persaingan moden sama sekali kurang berkualiti dan kecantikan kepada ubin biasa, dan siap untuk menghiasi dinding dengan secukupnya. Berikut adalah beberapa versi untuk menghadapi dalam perimeter yang sederhana. Terpulang kepada anda untuk menyesuaikan idea untuk diri sendiri atau memilih skim yang diuji. Walau bagaimanapun, pembaikan adalah satu peluang yang baik untuk menjadikan hidup lebih baik. Sementara itu, dinding yang bebas daripada gangguan pereka dikaitkan dengan kanvas kosong dan menjemput anda untuk kuda.

Mengenai tema air dan alam semula jadi

Ia cukup untuk lem batu ke permukaan, membersihkannya selepas gam dan varnis untuk mendapatkan bilik mandi yang kreatif. Kerja keras tidak menerima kekecohan dan kepantasan, tetapi hasil yang luar biasa sangat berharga. Proses ini akan lebih mudah jika anda membeli batu pada substrat. Diisih mengikut saiz dan dilekatkan pada grid, konglomerat licin menyambung dengan tembok dengan gam jubin, dan juga terletak pada satah dengan plaster berwarna, sama ada bilik bulat atau geometri ketat sudut. Dengan lapisan nipis, mereka secara aktif menonjol ke luar, apabila tertanam dalam kedalaman kesinambungan sambungan, dinding kelihatan berbeza.

Menggunakan grout akan membetulkan kesannya. Jika sesuatu tidak sesuai dengan nuansa warna anda - cat dinding dengan satu warna dan selesaikan dengan varnis. Kerikil lajur atau podium untuk mandi, yang boleh berfungsi sebagai rumah hijau mini. Konglomerat besar, yang diletakkan secara berturut-turut di atas baseboard, akan menamatkan komposisi. Prosedur salun SPA akan digantikan oleh permaidani di pancuran dari tempat penarik yang baik.

Kerang akan meneruskan tema air. Dan walaupun mereka tidak sesuai sebagai penutup lantai, mereka kelihatan cantik dengan kombinasi batu di dinding. Selain itu, mereka menarik sebagai hiasan: dalam hiasan bingkai cermin, pasu, kalung panjang di kandil. Lampu asal dari sinki besar dalam bentuk dan tekstur tidak mempunyai analog, serta beratus-ratus gizmos dalaman lain dengan penyertaan mereka.

Gabungan organik Batu Pahat Plain Dinding kerikil

Wow! Dinding hidup

Ia tidak perlu membaiki dinding jika pertaruhan di atas tumbuh-tumbuhan. Alamat pendaftaran bilik "penyewa" hijau tidaklah penting - pengaturan bunga sudah sedia untuk didaftarkan di mana-mana wilayah dan gaya. Tempat yang berhampiran dengan dinding, yang diperlukan untuk mengetatkan trellis menegak, adalah titik permulaan untuk menyusun taman kecil taman botani. Perkebunan menegak tidak berbeza dengan prinsip merawat bunga dalam pasu, dan menjaga mereka datang untuk mengisi semula tangki dengan air sahaja. Fungsi autowatering dalam sistem diletakkan pada mulanya, dan cecair mencapai akar melalui saluran penyambung.

Kejutan menegak hijau dengan kecantikan dan harga. Sebagai contoh, reka bentuk Perancis "FlorWall" ditetapkan purata $ 1,000 setiap persegi. Tetapi, ia patut dilihat penggulungan ivy, begeloas ampelous, asparagus, daun mewah chlorophytums, taman callas mekar, anthurium dan senarai panjang flora, kerana isu harga diturunkan ke latar belakang. Dan apabila tiba masanya untuk berbunga Kalanchoe dan zygocactus, anda ingin tinggal di bilik mandi.

Dinding hijau Dinding kreatif

Dinding di dalam kotak berwarna

Bagaimana anda menyukai prospek untuk merenungkan panel atau dinding mozek? Teka-teki warna tidak terhad oleh kelebihan jubin seramik dan diwakili oleh tekstur heterogen. Oleh itu, koleksi beliau menduduki salah satu kedudukan utama dalam hiasan. Ini adalah produk yang menyalin kulit dan ketelusan mutiara, plastik warna, kayu. Sangat mudah untuk memahami kaitan panel seni jika anda melihatnya sekurang-kurangnya sekali. Dalam klasik, yang dominan adalah di belakang lukisan dengan wira kuno, potret, landskap, masih hidup, plot bertema.

Bersama-sama dengan screensavers fantasi dan fantasi pereka, teka-teki mozek boleh mengubah ruang. Sisipan pecahan yang secara harmoni secara harmoni dengan struktur heterogen kelihatan hebat. Kuasa kayu yang ketat tidak menyerlah dalam kecerahan, tetapi dalam konsep gaya eko dan sokongan "aksesori" asli dalam perpaduan dengan idea itu. Bunga-bunga kering dicat ke latar belakang dinding laconic dengan baik mencairkan kegelapan coklat.

Selesai monokrom   Dinding mozek Harmoni coklat beige  Selesai Mosaic

Suntikan Tonik

Adakah anda fikir wallpaper adalah abad yang lalu dan mahu mengabaikan hiasan seperti itu? Pada hakikatnya, kemungkinan mereka tidak habis-habis dan koleksi trellis diisi semula dengan versi baru setiap musim. Walau bagaimanapun, mereka tidak perlu terdiri daripada tekstur halus. Pencapaian terkini terkejut dengan keputusan yang berani.

Tenaga dan warna adalah faktor merangsang utama. Dinding berwarna dalam reka bentuk bilik mandi akan membuatkan anda bangun pagi pagi yang ceria, dan pada waktu malam emosi dan, akibatnya, suasana akan menjadi kenyataan. Antara trend semasa adalah tumpuan kepada gabungan segmen. Dalam lensa peluang adalah corak gabungan yang berbeza. Oleh kerana kuasa dua berwarna, kesannya dibuat, sebelum ini dicapai dengan berus dan cat. Rasa isipadu yang besar juga disediakan oleh pola berwarna-warni yang besar. Ia cukup untuk gam satu dinding untuk menetapkan nada untuk komposisi keseluruhan. Dan jika ia juga tekstur diperbuat daripada serat semula jadi - buluh, buluh atau alga tenunan, komen tidak perlu.

Suasana musim bunga di bilik mandi

Penggantian jalur berwarna di sekeliling perimeter tidak boleh dipanggil hiasan banal. Idea yang menarik begitu menarik sehingga banyak pengeluar menawarkan pilihan siap sedia dari gulungan yang berbeza. Pemandangan tekstil adalah dalam permintaan untuk mengekalkan hiasan klasik. Simbiosis panel dinding boiserie dengan tema bunga pada kertas dinding kelihatan praktikal dan menarik.

 Gabungan yang berjaya   Dinding bunga Dalam satu warna

Bata + batu = hiasan

Mengenai kaitan monolitik batu di pedalaman bilik mandi, orang tidak boleh berhujah untuk jangka masa yang panjang - dinding bata di antara dinding yang ditampal telah menjadi beraksen dalam banyak arah. Oleh itu, untuk menunjukkan reka bentuk dalam gaya loteng, yang memerlukan permukaan yang kasar, ia sangat diperlukan. Dan untuk membuat dinding kelihatan permukaan kasar estetik adalah varnished. Ia dibenarkan menggunakan emulsi air berwarna atau hanya cat dinding di dalam warna putih atau grafit.

Sekiranya anda mengikuti klasik - inilah kesempatan untuk memastikan bagaimana latar belakang faucets dan faucets yang diperbuat daripada bata tembaga kelihatan semula jadi. Tanpa menjejaskan idea ini, ia dibenarkan untuk menggantikan keran dengan tembaga dan mengesahkan idea itu dengan kelengkapan. Hari ini, logam ini memihak, dan dari bahagian paip telah berpindah ke pembuatan tab mandi dan tenggelam. Orang yang mengagumi konsep Scandinavia harus menggelincir melalui almari dan mengeluarkan produk-produk antik berwarna merah untuk memasuki fesyen dan menambah nota hangat kepada keheningan putih di pedalaman. Jangan keterlaluan, jika tidak bilik mandi akan menyerupai punk wap.

Cermin berbingkai bata Harmoni batu bata dan marmar

Batu bata berjalan lancar dengan panel mosaik, panel, kayu dan akan menanggung sebarang eksperimen. Aksesori akan membantu untuk menghidupkan semula bilik dan membawa ekspresi. Tegang dengan butiran warna dan permukaan marmar yang mewah, perabot kayu faks akan mengalih perhatian perhatian dari tekstur dinding dan pada masa yang sama bilik mandi mengambil wajah yang bersahaja. Bagi eklektik, keputusan itu juga menjadi norma, jika dilaksanakan dengan lebih berani. Kayu yang dicat kayu, friez berkilat, komposisi di lantai, atribut warna akan memberikan pengalaman yang hilang.

Dalam keutamaan gaya Mediterranean, yang hanya menerima asas semulajadi dan warna semulajadi, dinding dan siling-siling langit-langit dalam perpaduan fasad mesra alam dianggap sederhana. Dengan minimalism, bata juga harmoni. Dihidupkan hitam, menegak menjadi beraksen dan disatukan ke dalam reka bentuk. Dalam reka bentuk ini, reka bentuk mengambil bunyi ultra moden.

Ruang sejuk Reka bentuk yang bergaya Brickwork

Pada pandangan batu, idea itu timbul dengan segera menyelesaikan keseluruhan perimeter. Spesies semulajadi dan analog tiruan cukup untuk memilih mereka mengikut bajet dan keinginan.Tekstur hiasan bersempena dengan kaca dan kayu, dan akan membuat reka bentuk lebih kaya. Menggunakan konglomerat saiz yang berbeza, seperti batu kapur keramik, mudah merasakan nastalgia zaman dahulu. Kemasan marmar menjadikan kesan yang sama sekali berbeza. Ia dikenal pasti dengan kemewahan dan status.

Reka bentuk versi moden Didominasi oleh batu Moosa batu

Dalam silauan cermin dan cahaya

Anda tidak mahu "menukar" piawaian, tetapi pada masa yang sama anda mahukan kreativiti? Tidak semua orang mempunyai pangsapuri mewah, dan dinding atau siling kelopak dengan produk reflektif akan berguna. Nilai dataran cermin turun ke peluang yang sangat baik untuk mempengaruhi ruang, menambah cahaya dan mempelbagaikan reka bentuk. Dan biarkan keringkasan yang menipu itu tidak mengganggunya, kerana kekuatannya ditentukan oleh piawaian dan dalam siri komparatif tidak kalah dengan seramik.

Sebagai tambahan kepada model yang ditetapkan, jubin dengan fatset diiktiraf sebagai versi popular. Tidak seperti siri klasik, ia berbeza dalam teknologi pembuatan. The chamfer dikeluarkan dari satu tepi dan, kerana penerimaan, permukaan cermin muncul tanpa berat. Jubin tidak menentang penyatuan dengan jenis kemasan lain dan dalam mana-mana langkah hiasan mereka kelihatan luar biasa. Satu-satunya kelemahan adalah kerumitan meletakkan, yang hanya dapat dilakukan oleh tuan.

 Geometri yang berbeza itu

Kemasan siling akan menjadikan bilik lebih tinggi. Satu kain reflektif bersama dengan sisipan segmen akan sama-sama menyesuaikan panjang dinding. Ia boleh diterima untuk mendapatkan hasil yang sama apabila meletakkan panel rendah dengan jubin. Di dalam bilik-bilik kecil, anda boleh menghiasi semua dinding dengan selamat dengan selamat. Pada masa yang sama, dataran cermin berakar pada kejiranan warna dan tekstur yang lain dengan saiz yang sama. Gabungan bagus dengan jubin seramik mutiara, nada hitam atau mutiara akan mengejutkan anda dalam sinar lampu yang sengit. Spotlight adalah dialu-alukan.

Blok kaca juga tergolong dalam siri kaca, dan walaupun sudah berusia setengah abad, mereka telah menjadi popular di hiasan rumah tidak lama dahulu. Bersamaan dengan angin kedua, mereka telah berubah, dan hari ini dibentangkan dalam pelbagai variasi. Pelbagai model telah berkembang disebabkan oleh permukaan heterogen, bentuk dan manipulasi warna. Kehadiran dinding atau partisi tanpa berat untuk memisahkan bilik mandi dan bilik mandi mempengaruhi jumlah persepsi dan estetika bilik.

Dinding telus Pemisahan kaca

Lihatlah bahan moden

Pilihan yang betul dalam tab mandi beroperasi tanpa kotoran dan habuk adalah panel. Versi plastik kehilangan kayu, tetapi mereka kelihatan bagus dalam pembacaan kompleks: dalam kombinasi dengan bahan lain atau dalam reka bentuk percetakan foto mereka. Perlu menyebutkan hardboard dihiasi dengan asas kayu putih, ditutup dengan filem berlamina yang telus. Mereka adalah serupa dengan jubin seramik.

Tembok yang dibarisi

Struktur kayu, seperti boiserie, kelihatan berprestij dan mahal. Hari ini, panel dihasilkan bukan sahaja daripada kayu pepejal, tetapi juga menjejaskan MDF, yang memberi kesan positif kepada harga. Jika gaya tidak memerlukannya, boiserie tidak dicat. Dalam reka bentuk klasik, kehadiran mereka digalakkan.

Panel kayu

Jubin seramik berbeza dalam kompleksitas teknologi dari jubin, dan kerana struktur padat dianggap lebih tahan lama dan berkualiti tinggi. Terima kasih kepada percubaan yang berjaya untuk bergerak dari standard, semua tiruan yang boleh diterima dengan tepat menyalin tekstur asal dengan sempurna di permukaannya.

Permukaan timbul

Mengubah bilik untuk satu atau dua! Segala-galanya sangat mudah dan indah yang dalam perjalanan ke ekspresi verba emosi, benang penghubung cerita hilang.Teknologi menarik kerana kemungkinan percetakan jet dakwat gambar selepas mereka diproses secara digital untuk menghiasi dinding. Pada kanvas berterusan, ia dibenarkan meletakkan poster berwarna-warni atau lakaran bandar yang besar.

Plot cantik

Dinding aksen

Untuk bilik mandi, idea dengan gambar tidak relevan, tetapi gambar yang anda suka mempunyai hak untuk menjadi pusat perhatian pemasangan menegak. Letakkan gambar pada mana-mana permukaan, dan dapatkan hiasan elegan. Satu dinding sudah cukup untuk menyokong idea itu. Ia tidak akan mengganggu mata dan merangsang emosi.

Terdapat banyak pilihan untuk hiasan dinding, dan anda hanya perlu membuat pilihan. Teruskan dan biarkan bilik mandi anda istimewa.

 Campurkan dengan hijau Perabot perabot kayu Batu. pokok. kaca

Pada latar belakang cahaya dinding