Lantai bilik mandi coklat

Bilik mandi bergaya moden

Garis antara Art Nouveau dan Modernisme sangat nipis. Secara amnya diterima bahawa modernisme adalah kesinambungan logik kemodenan, hanya mengikut trend terkini dalam dunia fesyen.

Modernisme adalah fenomena unik dalam bidang reka bentuk. Gaya ini telah menggabungkan pelbagai arah dan sekolah. Kemunculan popularisme yang tidak pernah berlaku sebelum ini adalah disebabkan kebebasan pendekatan penulis terhadap penjelmaan idea gaya. Setiap pereka arah ke arah ini bukan sahaja mencerminkan realiti, tetapi juga sikapnya sendiri.

Bilik mandi, yang direka mengikut keperluan moden, dibezakan oleh rasa kelapangan dan cahaya. Projek untuk perkiraan mereka dibezakan oleh rasional dan fungsi.

Keranjang rotan di bilik mandi moden

Ciri ciri modenisme untuk bilik mandi dalaman:

  • penggunaan teknologi dan bahan terkini;
  • garis yang jelas dan ketat;
  • palet warna cahaya;
  • bilangan minimum elemen hiasan;
  • tingkat pelbagai lantai dan siling;
  • kaedah yang tidak konvensional bagi ruang zon;
  • bahan utama: kaca, logam, batu, plastik.

Struktur siling

Pertama sekali, apabila membaiki bilik mandi, perhatian diberikan kepada siling. Secara tradisinya, ini adalah bangunan putih atau cahaya:

Tingkap biru di bilik mandi
 
Tab mandi bujur berhampiran dinding kayu

Sekiranya susun atur rumah membenarkan, maka penyelesaian yang sangat baik adalah untuk meletakkan pembukaan tingkap di siling. Ini akan menghapuskan sumber cahaya buatan yang tidak perlu:

Tab mandi bujur berhampiran dinding kayu
 
Skrin tirai biru di bilik mandi

Struktur siling bertingkat yang berfungsi dan praktikal. Dengan bantuan mereka, kawasan ini berbeza-beza:

Cardina dengan pokok di dinding di sebelah kiri di bilik mandi
 
Tuala turquoise di pinggir tab mandi

Lampu kandil siling dan lekapan lain dibezakan oleh garis lembut dan bentuk geometri:

Marmar putih di dinding di bilik mandi
 
Hos

Lantai

Untuk lantai dalam bilik mandi gaya moden, jubin seramik digunakan, kerana ia adalah bahan yang paling praktikal untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi. Jenis sedia ada seperti bahan penamat membolehkan anda membuat pelbagai kesan reka bentuk. Oleh kerana modenisme, pertama sekali, rasional, pakar mengesyorkan menggunakan stoneware porselin untuk lantai:

Partition kaca es di bilik mandi

Di dalam bilik mandi ringan, lantai berwarna atau lebih gelap menekankan kesegaran latar belakang utama. Sebagai contoh, jubin mozek hijau di sajak lantai dengan landskap di luar tingkap, dan jubin porselin hitam secara visual menimbulkan ruang bilik mandi dan mencipta ilusi tanpa berat:

Lantai bilik mandi mosaik hijau
 
Lantai bilik mandi hitam

Lantai sendiri adalah penyelesaian yang sempurna untuk bilik mandi gaya moden. Ketiadaan sendi butt meningkatkan peningkatan hayat perkhidmatan lapisan sedemikian dan menghalang pertumbuhan bakteria dan acuan. Selain praktikal, lantai pukal kelihatan sangat mengagumkan, dengan bantuan mereka, anda boleh mengubah pedalaman:

Lantai bilik mandi coklat
 
Tab mandi segi empat tepat kayu

Laminate atau papan parket bukan bahan yang paling praktikal untuk lantai di bilik mandi. Tetapi jika anda membuat keputusan mengenai salutan seperti itu, anda perlu memilih salutan dengan rintangan kelembapan yang meningkat, bilik mesti mempunyai sistem pengudaraan yang kuat. Sudah tentu, lantai yang menyerupai kayu semulajadi akan memberikan daya tarikan istimewa ke bahagian dalam bilik mandi:

Lantai kayu di bilik mandi
 

Hiasan dinding

Idea asas modenisme adalah ringan dan udara dari ruang. Pereka mencapai kesan ini menggunakan warna pastel putih atau cahaya. Dinding yang dihiasi dengan warna hijau muda atau kelabu kelihatan menarik:

Bilik mandi di hijau
 
Dua tenggelam di bawah cermin bilik mandi

Sebagai bahan penamat untuk dinding, jubin tekstur yang paling pelbagai digunakan. Ia boleh menjadi jubin klasik, licin dengan permukaan berkilat, atau dengan corak pelega:

Kayu kayu di bilik mandi

Permukaan meniru batu daripada segmen kecil kelihatan luar biasa dan asal:

Sejambak putih pada sinki putih

Permukaan dinding licin, licin adalah klasik dari genre, oleh itu, pilihan reka bentuk ini sesuai di dalam bilik mandi dengan gaya modenisme:

Sarung mandi kuning dalam putih
 
Tab mandi di atas lantai kayu

Transformasi ruang

Pembahagian wilayah menjadi bahagian yang berasingan dari bilik mandi dengan gaya moden tidak berbeza dari prinsip lain. Di sini, sempadan warna, sekatan, dan bahan yang berbeza dalam tekstur boleh digunakan. Partisi kaca adalah cara paling umum untuk zon di kamar mandi. Kabin pancuran boleh dipisahkan dari bilik bersama dengan dinding plexiglas yang telus atau legap:

Aksesori bilik mandi dalam bekas hitam
Aksesori bilik mandi dalam bekas hitam

Pemisahan juga boleh dibuat mengikut prinsip menggabungkan bahan binaan: di satu sisi kaca, sebaliknya - drywall, kayu atau plastik:

Lounge di bilik mandi

Anda juga boleh memisahkan zon mandi dari kawasan lain menggunakan bahan yang berbeza dalam tekstur: panel yang meniru kontras granit semulajadi dengan panel di bawah lapisan kayu:

Panel kayu di bilik mandi

Bahawa bahagian bilik di mana bak mandi dipasang secara langsung tidak hanya dipisahkan oleh pintu gelangsar atau dinding kaca, tetapi juga dihiasi dengan jubin yang berbeda:

Gerbang hitam kelabu di bilik mandi
 
Permaidani kelabu di lantai bilik mandi

Pemisahan di dalam bilik mandi boleh menjadi pepejal dan asas, selesai dengan bahan yang sama seperti keseluruhan bilik. Mereka memberi rasa kepantasan dan keselamatan:

Rasuk salib kayu di siling di bilik mandi
 
Pemisahan dengan krim tebu di bilik mandi

Konfigurasi tenggelam dan mandi

Ia mungkin untuk mencapai keaslian di pedalaman bilik mandi dalam gaya modernisme bukan sahaja dengan reka bentuk luar biasa, tetapi juga dengan bentuk rumit model tab mandi atau basuh.

Tenggelam

Pembersih dua kali pada permukaan kerja batu pepejal adalah mudah dan dihalang dalam reka bentuk:

Dua cermin kecil di kurungan di bilik mandi

Tenggelam dalam bentuk dulang segi empat tepat - bentuk klasik untuk gaya moden:

Berdiri Sink Hollow Tenggelam
 
Bilik mandi hitam berjubin

Daripada sebuah basuh tradisional, pereka menawarkan pilihan yang mewah: dua segmen segi empat tepat menjurus ke tengah membentuk lubang untuk air penyaliran:

Bunga kuning antara dua cangkang

Bathtubs

Tab mandi, dipotong di sekitar perimeter pokok, kelihatan luar biasa. Jika anda mengambil keping perabot kayu lain, anda boleh membuat ensemble:

Tab mandi kayu

Tab mandi berbentuk oval klasik boleh dipasang di tengah-tengah bilik. Dalam kes ini, adalah perlu untuk mempertimbangkan pemasangan semua komunikasi untuk memaksimumkan ruang bebas di sekelilingnya:

mozek coklat di dinding di bilik mandi
 
Tingkap panoramik dalam bilik air kelabu

Windows di bilik mandi

Unsur seperti tingkap berfungsi sebagai sumber cahaya di bilik mandi dan merupakan aksen di pedalaman.

tingkap dalam bingkai hitam di bahagian atas di dalam bilik mandi

Pembukaan tingkap sempit yang direka di bawah siling akan membolehkan penggunaan dinding untuk menampung komunikasi paip dan menyediakan akses kepada cahaya matahari:

Dinding tandas dipasang di bilik mandi
 
Gigi segiempat kayu di sebelah tandas

Tingkap panoramik dan sudut adalah trend fesyen. Sudah tentu, kaedah glazur ini kelihatan hebat, tetapi tidak sesuai untuk semua bilik mandi. Bersedia untuk hakikat bahawa tingkap panorama, yang terletak berdekatan dengan tab mandi atau basuh, akan sering menjadi kabus, jejak air akan tetap di atasnya:

Mat mandi berjalur
 
Tingkap penjuru di bilik mandi

Penempatan optimum tingkap di bilik mandi adalah dinding yang terletak jauh dari tab mandi atau basuh atau pada ketinggian yang cukup dari mereka:

Kabinet dinding putih dengan sinki
 
Tirai tingkap putih

Penyelesaian bilik mandi mewah

Modernisme sentiasa mencari dan eksperimen. Oleh itu, gaya sedemikian dipilih oleh penduduk dan pereka berani dan kreatif. Kami menawarkan anda untuk mempertimbangkan beberapa cara reka bentuk bilik mandi mewah.

Kabin mandi menyerupai mandi Turki - hammam - dengan kerusi marmar khas. Dalam reka bentuk kerusi ini, perlu memikirkan teknologi pemanasan mereka:

Barisan sudut berjubin di bilik mandi

Bentuk geometri secara tetap dengan garis-garis yang jelas, mandi secara harmoni sesuai dengan pedalaman dengan idea geometri asas:

Pemisahan bilik mandi berlubang

Bilik mandi loteng adalah cara terbaik untuk menjimatkan siling dan kemasan dinding, seperti mereka bergabung menjadi satu. Pencahayaan bertingkat dan latar belakang cahaya mencipta kelantangan bilik ini:

Dinding Mansard di bilik mandi

Pembinaan dengan tandas terbina dalam dan sinki silinder kelihatan sangat luar biasa. Ini pasti akan menjimatkan ruang, tetapi betapa praktikal pilihan ini adalah untuk anda memutuskan:

Tandas terbina dalam pada pendirian kelabu

Bilik mandi dengan akses ke konservatori adalah megah dan mewah. Jika anda mandi di rehat di lantai, maka keluar ke zon hijau akan mensimulasikan pantai takungan:

Buka pintu dari bilik mandi ke taman musim sejuk
 
Langkah-langkah dalam tab mandi bersepadu

Biokepada di bilik mandi akan memberikan kesenangan, mewujudkan rasa kehangatan.Ia boleh dilengkapi dalam dinding dinding yang memisahkan kawasan itu dengan basuh dari mandi atau mandi:

Perapian bio terbina dalam bilik mandi

Kaedah Hiasan

Seperti yang dinyatakan di atas, perlu ada sedikit aksesori dalam modenisme, seperti matlamat gaya ini berbeza. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang mempunyai kepentingan penting dalam elemen hiasan, beberapa pilihan boleh ditawarkan.

Aksen warna terang dalam bentuk karpet atau kilang berbunga rumah:

Mangkuk mandi hijau di atas lantai
 
Siling coklat di bilik mandi

Bentuk lilin yang luar biasa yang menonjol terhadap latar belakang yang membosankan:

Kandil kuning multilayer -

Bentuk-bentuk asal pasu, candlestick, cetakan atau lukisan dengan gambar abstrak:

Pasu putih dan merah dalam tab mandi coklat
 
Cangkang rata bujur

Tirai yang diperbuat daripada tekstil bukanlah aksesori penting di dalam bilik mandi. Walau bagaimanapun, jika kawasan itu membolehkan dan anda suka suasana yang selesa, anda boleh memilih langsir klasik lama. Adalah penting untuk memilih bahan tahan lembapan:

Rak tuala mudah alih

Aksesori yang dibuat dari bahan semula jadi akan sesuai di bilik mandi dengan kawasan tanaman hidup. Ia boleh menjadi batang pokok atau rami:

Tunggul di sebelah bilik mandi

Seperti yang dapat dilihat dari contoh, terdapat banyak cara untuk menyesuaikan reka bentuk dan peralatan bilik mandi dalam gaya moden. Kesemua mereka adalah pelbagai dan setiap orang mempunyai hak untuk memutuskan sendiri apa sebenarnya yang sesuai untuk premisnya.