Pancuran musim panas yang besar

Mandi musim panas di negara ini - idea menarik

Mandi luar - salah satu tambahan penting ke kawasan pinggir bandar. Tidak banyak masa berlalu sejak frasa "mandi musim panas" dikaitkan dengan pembinaan yang kelihatan hina daripada bahan-bahan yang diperbaiki. Walau bagaimanapun, hari ini pilihan penyelesaian reka bentuk, bahan binaan dan bilik siap jadi sangat bagus dan boleh diakses sehingga mandi di jalan raya boleh menjadi harmoni, dan juga unsur yang bergaya di kampung musim panas. Reka bentuk bilik mandi seperti itu akan membolehkan bukan sahaja penyegaran pada hari musim panas yang panas, tetapi juga akan memberikan keseronokan estetik.

Pilihan tempat yang tepat untuk memasang pancuran musim panas akan membantu mengelakkan masalah di masa depan. Terdapat beberapa peraturan asas untuk lokasi mandi di jalanan:

  • Tempat itu mesti dilindungi dari angin, kerana pada suhu udara yang tinggi draf dapat memprovokasi sejuk;
  • jika keupayaan diandaikan, tempat untuk mandi hendaklah di sebelah cerah laman web;
  • untuk pembinaan pancuran mandian, adalah perlu untuk memastikan aliran keluar air yang baik, oleh itu adalah lebih baik untuk memilih tempat di titik tertinggi tapak;
  • untuk mandi tanpa bekas, berdekatan dengan sumber air adalah penting.

Mandi luar, sebagai peraturan, mempunyai:

  • Di dinding rumah. Dengan pengaturan ini, air boleh datang dari bekalan air di rumah, yang mempunyai kelebihannya. Parit juga boleh menjadi satu. Jika tidak, aliran keluar air perlu dirancang dengan teliti, kerana kekurangan sistem perparitan akan mengakibatkan kerosakan kepada asas. Dinding rumah, di mana bilik mandi bersebelahan, perlu dilindungi dari kelembapan: misalnya, berbaring dengan jubin.
  • Di taman. Susunan jiwa semacam itu memungkinkan untuk menunjukkan imaginasi: sebagai contoh, anda dapat mengelilingi struktur dengan bunga eksotik, pokok dan semak-semak (atau mengaturnya di dalamnya). Mengambil pancuran di gerai itu adalah keseronokan yang lengkap: anda merasakan perpaduan dengan alam semula jadi; prosedur air, udara segar dan estetika bentuk menimbulkan harmoni dan menyumbang kepada normalisasi keadaan psikologi.
  • Di teres, di sebelah kolam renang. Oleh itu, mereka mempunyai pancuran mandian untuk bilas selepas berenang di kolam renang. Dalam kes ini, pancuran boleh menjadi sebahagian dari satu komposisi reka bentuk laman web, yang direka untuk prosedur air.

Terdapat banyak pilihan reka bentuk untuk mandi musim panas. Jika gerai-gerai biasa popular beberapa waktu lalu, kini pereka semakin menyimpang dari penyelesaian klasik. Sebagai contoh, pancuran dalam bentuk pavilion, yang selalunya hanya mempunyai tiga dinding, telah menjadi salah satu trend. Reka bentuk ini mempunyai ruang yang cukup dan di dalamnya anda boleh menggantung rak, cangkuk, alat berguna atau elemen hiasan. Sukar untuk memanggil struktur seperti kabin, sebaliknya ia adalah bilik mandi.

Satu lagi jenis reka bentuk yang kurang popular ialah panel mandi. Ia boleh terletak di mana-mana permukaan menegak: contohnya, di facades bangunan. Panel pancuran yang dipangkas dengan batu hiasan kelihatan sangat harmoni, ditambah pula dengan kebun menegak - komposisi ini dikaitkan dengan hidupan liar, sungai gunung, air terjun. Reka bentuk klasik adalah jubin seramik, sama seperti bilik mandi.

Satu lagi jenis reka bentuk adalah ruang mandi. Ia adalah bar menegak yang mudah diperbuat daripada logam, kurang biasa diperbuat daripada plastik. Ini adalah pilihan yang paling mudah dan pada masa yang sama praktikal: bentuk ringkas dan kemudahan pemasangan membolehkan anda meletakkan rak hampir di mana saja di laman web ini. Ia sesuai untuk mana-mana reka bentuk dan hiasan mandi musim panas.

Kemunculan pancuran mandi memainkan peranan yang sama seperti objek reka bentuk landskap. Bentuk, bahan, warna tidak harus bertentangan dengan komposisi umum kawasan rumah.

Kayu musim panas kayu - pilihan yang baik untuk kampung musim panas. Pohon ini sentiasa kelihatan harmonis dalam reka bentuk landskap. Di samping itu, jika hiasan luar rumah diperbuat daripada kayu atau meniru itu, pancuran musim panas seperti itu akan sesuai dengan sempurna ke dalam reka bentuk wilayah. Sebagai contoh, bilik mandi kayu kelihatan sangat mengagumkan dengan kemasan gaya negara yang minimum.

Bilik mandi yang diperbuat daripada kayu yang diproses kelihatan bergaya dan mulia. Pilihan ini akan kelihatan hebat di tapak yang dihiasi dengan gaya biasa atau campuran.

Pilihan sejagat adalah hiasan dinding batu dari panel mandi. Dalam kombinasi dengan tumbuh-tumbuhan dan lantai yang ditutup dengan kerikil semulajadi, struktur ini kelihatan sangat eksotis dan dikaitkan dengan percutian spa. Reka bentuk sedemikian akan mewujudkan suasana damai, harmoni dan bersantai.

Penyelesaian yang luar biasa adalah kemasan logam mandi. Reka bentuk ini sesuai untuk gaya berteknologi tinggi. Kesan provokatif yang dicipta oleh gaya ini diperkuat dengan bentuk asal paip.

Beberapa lagi cara untuk mereka bentuk pancuran musim panas:

  • Bilik mandi sentiasa kelihatan berfaedah, yang merupakan penerusan pembinaan rumah, atau gema dalam warna atau bahan dengan mana-mana bahagian daripadanya.
  • Mereka yang suka menyimpang daripada penyelesaian piawai standard pastinya seperti bilik mandi tanpa paip biasa. Penyelesaian alternatif adalah sumber dalam bentuk air terjun atau pancuran mandian, menyerupai hujan lebat.
  • Bidang yang sangat baik untuk eksperimen reka bentuk adalah paip mandi musim panas. Sekiranya dikehendaki, ia boleh disembunyikan, maka akan ada lebih banyak ruang untuk hiasan dinding. Bilik mandi jenis ini kelihatan sangat kemas. Pilihan lain adalah bertindak sebaliknya dan memberi penekanan utama pada paip. Paip-paip mewah, kepala pancuran, logam berkilat - semuanya adalah alat yang hebat untuk mencipta reka bentuk yang hebat.