Tangga kaca

Tangga kaca: dalaman dan reka bentuk

Kami terbiasa dengan hakikat bahawa tangga mesti semestinya kayu, dalam kes yang teruk, besi. Dan tangga yang terbuat dari kaca beberapa tahun lalu tidak dapat dibayangkan. Sesungguhnya kaca dalam pemahaman kita adalah bahan yang agak rapuh. Tetapi teknologi moden telah menjadikan kaca sangat tahan lama. Oleh itu, arkitek dan pereka mula bekerja dengannya. Sesungguhnya, kaca mempunyai kemungkinan hiasan yang besar, contohnya, ia adalah tangga kaca.

Tangga kaca
Foto tangga kaca
Foto tangga kaca di pedalaman

Tangga kaca moden dibuat bukan sahaja di kotej negara moden, tetapi juga di beberapa bangunan komersial. Memasuki restoran, pusat membeli-belah, bar, kami melihat kekaguman di tangga kaca. Pencahayaan yang menakjubkan menjadikannya lebih sejuk dan menyedihkan.

Foto tangga kaca di pedalaman dan penerangan
Reka bentuk tangga
Foto tangga reka bentuk

Pertimbangkan pilihan yang paling luar biasa untuk tangga yang terbuat dari kaca:

Tetapi, jangan lupa tentang penggunaan praktikal tangga. Agar tangga menjadi selamat, langkahnya mesti meningkatkan kekuatan. Kekuatan tegangan mereka harus direka untuk berat 3-4 orang berdiri pada satu langkah pada satu masa. Keperluan ini memastikan kebolehpercayaan maksimum dan keselamatan tangga.

Foto tangga kaca
Reka bentuk tangga kaca
Gambar tangga kaca

Biasanya, untuk pembuatan langkah-langkah, triplex (kaca dalam tiga lapisan), atau multiplex, yang mempunyai lebih daripada 4 lapisan kaca, diambil. Ketebalan setiap lapisan boleh dari 8mm hingga 19mm. Kaca itu dibuat oleh perintah khas, dengan menggunakan teknologi khas. Untuk ikatan lapisan menggunakan polimer pengikat cecair, atau filem polimer. Proses ini berlaku di bawah pengaruh suhu yang sangat tinggi. Polimer khas mana-mana warna sering ditambah kepada polimer. Kemudian langkah-langkah itu mempunyai warna warna yang pigmennya ditambahkan ke polimer.

Gambar tangga kaca di pedalaman
Tangga pereka
Foto tangga luar yang diperbuat daripada kaca

Tangga kaca diperbuat daripada lembaran triplex dan multiplex; ia semestinya diuji untuk kekuatan dan kualiti mereka. Kemudian helaian dipotong kepada saiz yang diperlukan untuk susunan tangga tertentu. Untuk memotong tangga, peralatan khas digunakan dalam bentuk tumbuhan berlian. Selepas itu, tepi langkah-langkah itu digali dan digilap. Seluruh proses teknologi dijalankan oleh pakar kelas tinggi. Oleh itu, syarikat menjamin kualiti, ketahanan dan keselamatan produknya.

Contoh tangga kaca
Tangga kaca asal
Tangga asal yang diperbuat daripada gambar kaca

Langkah-langkah kaca boleh tercalar dengan mudah. Untuk mengelakkan ini berlaku, kaca marah diambil untuk lapisan atas, yang mempunyai ciri-ciri lebih kuat kekuatan dan rintangan haus. Anda boleh menggunakan kaca beku. Sebelum ini, ia diproses dengan menggunakan mesin penghancur pasir. Gelas ini mempunyai lekatan yang baik dan permukaan yang tidak tergelincir.

Tangga kaca boleh menjadi monophonik, legap, berwarna, dengan lukisan, ukiran. Mana-mana warna dan naungan. Imajinasi anda dalam menghiasnya boleh menjadi tidak terhad. Cahaya dari pelbagai sconces, lekapan, lampu dipasang di tempat yang berbeza dari tangga akan secara ajaib mengubahnya menjadi karya seni yang sebenar. Akan mencipta dunia dongeng yang ajaib yang kita kurang dalam usia berpuasa kita.