tangga logam kuning hitam

Tangga pada bingkai logam di rumah persendirian

Tangga dengan bingkai logam adalah pilihan praktikal untuk menghubungkan tingkat pertama dan kedua. Seperti tangga menggabungkan kekuatan logam, hayat perkhidmatan yang panjang dan kemungkinan hiasan dengan kemasan berkualiti tinggi. Versi tangga ini akan sentiasa menarik dan sesuai, digabungkan dengan mana-mana bahagian dalam, sambil menjamin kebolehpercayaan.

tangga pereka0lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_78

Spesies

Terdapat banyak jenis tangga, mereka boleh dibahagikan mengikut arahan berikut:

  • Fungsi - khas, coklat dan landskap.
  • Lokasi mereka adalah luaran atau dalaman.
  • Tujuan - masuk, campurtangan, pekerja dan pusat pemeriksaan.
  • Jenis pembinaan.
  • Bahan ini.

lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_10-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_54

Dalam kes ini, hanya variasi tangga interfloor dalaman yang menarik, ia tetap hanya untuk memilih jenis optimum dan bahan yang digunakan.

tangga yang indah pada bingkai logam

Bahan untuk tangga dengan bingkai logam

Bahan utama yang boleh digunakan untuk membuat tangga seperti: logam, kayu dan konkrit. Dari segi kekuatan, pemimpinnya adalah konkrit, tetapi ia tidak selalunya sesuai kerana ukurannya. Untuk rumah yang selesa dengan kawasan kecil, lebih baik menggunakan pokok, ia akan menjadi sangat estetik dan menarik. Di samping itu, pilihan ini mesra alam, yang sangat popular pada tahun 2018. Satu-satunya kelemahan seperti tangga adalah tahap kekuatan yang agak rendah.

lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_44-650x9752018-07-31_20-28-13

Pilihan yang cukup padat, tahan lama dan menarik akan menjadi tangga yang diperbuat daripada logam. Banyak pilihan kini boleh didapati dengan ketahanan yang baik. Sebagai penamat, manual penempaan boleh digunakan. Walau bagaimanapun, tidak semua orang suka logam sejuk, jadi lebih baik menggunakan gabungan logam dan kayu.

logam dan kaca

tangga yang indah pada bingkai logam

Jenis reka bentuk

Secara umum, banyak jenis reka bentuk dan jenis kini ditawarkan, jadi hanya yang utama harus dibezakan:

1. Spiral - jenis lingkaran tangga, sering digunakan di rumah dengan ruang terhad. Langkah-langkah jenis trapezoid, terletak di sekitar paip logam, dilekatkan pada sisi sempit. Mudah dipasang, di tapak, tiada latihan tambahan diperlukan. Untuk memesan tangga, sudah cukup untuk mengetahui dimensi bilik dan ketinggian tingkat pertama.lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_30-650x9752

lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_472. Menaiki tangga - adalah baris berterusan. Ia mengambil banyak ruang dan hanya boleh dipasang di rumah dengan ruang tamu yang besar. Sekiranya tangga ternyata panjang, maka ia boleh dipecahkan oleh spans (kawasan rata kecil).

2018-07-31_20-24-503. Mengangkat pada rentetan condong. Rasuk adalah sokongan, langkah-langkah disusun di atas. Selalunya, logam digunakan di sini sebagai balok, saluran dan saluran profil.

4. Langkah-langkah dari dinding. Dalam kes ini, salah satu sisi dilekatkan pada dinding, terdapat pilihan konsol dan boltsev. Dalam kes pertama, tidak ada jumper, langkah-langkahnya hanya digantung di udara. Dalam versi kedua, elemen logam yang menghubungkan bahagian luar langkah digunakan dengan bolt. Ia tidak digunakan jika ada orang tua atau kanak-kanak di rumah.

tangga logam

tangga asal

5. Tangga ke bowstring. Secara umum, prinsipnya adalah serupa dengan kosour. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa di sini langkah-langkah dimasukkan ke dalam alur, yang direka untuk ini dan sarang kecil.

pada metellokarkas dengan pagar kacatangga logam bergaya6. Tangga tunjang. Pilihan ini adalah yang paling asli dan menarik. Semua elemen disambungkan sedemikian rupa sehingga di luarnya kelihatan seperti rabung sebenar.

putih pada bingkai logamtangga moden

Secara keseluruhan, terdapat tiga jenis logam utama:

  • Tertutup. Dalam versi standard ia terdiri daripada dua Kosoures yang diperbuat daripada saluran dan dikimpal dari langkah logam.
  • Swing. Ia termasuk 3 elemen: dua perarakan yang sempit untuk satu, yang lebih luas bagi mereka. Ia dipasang hanya di rumah dengan kawasan yang besar.
  • Buka. Asas adalah pipa profil. Tiada penjenayah dalam varian ini, dan hanya satu kosour yang digunakan, ia terletak di tengah.

tangga logam kuning hitam tangga logam pada bingkai biru

Memilih pilihan tangga terbaik

Pada masa ini, pembeli ditawarkan banyak pilihan yang berbeza, dan pilihan menjadi sukar. Apa yang lebih baik untuk dipilih, apa yang perlu diberi perhatian terlebih dahulu dan bagaimana untuk memilih pilihan terbaik untuk rumah anda?

Pertama sekali, apabila memilih tangga, anda perlu mengambil kira kawasan perumahan, jenis bilik di mana ia sepatutnya dipasang. Selepas ini, anda perlu mengambil kira gaya rumah, mengambil tangga yang boleh melengkapkannya atau menekankannya. Salah satu kriteria utama adalah keselamatan tetamu yang tinggal di rumah. Sekiranya kanak-kanak atau orang tua tinggal di rumah, maka tangga haruslah secepat mungkin untuk mengelakkan kecederaan dan kerosakan fizikal. Untuk melakukan ini, anda perlu menggunakan bilangan balusters yang diperlukan, pilih ketinggian langkah yang betul, lebarnya.

% d0% b1% d0% b8% d1% 8c% d0% b8

Sekiranya ada anak kecil di rumah, maka dua atau lebih balusters diperlukan untuk satu langkah. Kanak-kanak sangat ingin tahu dan ada risiko bahawa mereka akan mahu memegang kepala mereka di antara langkah-langkah, yang boleh membawa kepada kecederaan, ini harus dielakkan dengan hati-hati mempertimbangkan reka bentuk tangga.

Sekiranya ketinggian lantai pertama adalah kira-kira tiga meter, maka lebih baik menggunakan penerbangan tangga, kerana ia adalah yang paling mudah dan selamat. Dalam kes ini, perlu untuk meneruskan dari ruang bebas, dengan mengambil kira ciri-ciri struktur tangga: sudut mendaki hendaklah 30-45 darjah, dan jarak antara langkah-langkah ketinggian adalah 15-17 sentimeter. Jika silingnya sangat tinggi, maka langkah-langkah dibahagikan kepada dua atau lebih penerbangan, platform mendatar dipasang di antara mereka.

tangga di sebuah rumah moden

Jika anda merancang pantry atau almari, sebaiknya gunakan risers. Ia juga lebih baik untuk menggunakannya jika ruangan di bawah langkah-langkah akan digunakan secara aktif. Pilihan ini akan mengelakkan pengumpulan habuk dan pemendapannya.

lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_112-650x10121

Tangga spiral (lingkaran) adalah pilihan paling praktikal, ia amat relevan di dalam rumah dengan ruang terhad. Sekiranya tidak terdapat ruang bebas, maka anda boleh menggunakan tangga yang disebut "langkah angsa". Dalam kes ini, dikira bahawa seseorang akan mengambil langkah alternatif dengan dua kaki, sentiasa mengubah ketinggian lif. Terbaik digunakan untuk bawah tanah atau bumbung, tidak sesuai untuk keluarga dengan warga emas atau kanak-kanak.

3

Untuk merealisasikan idea yang berani, anda boleh menggunakan tangga tunjang dan melengkung, tetapi anda perlu mengira ruang, kerana mereka mengambil banyak ruang.

tangga bergaya ke tingkat dua tangga spiral kecil lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_39 dengan langkah kayu dengan pagar palsu dengan pagar kaca

tangga yang bergaya dua berarak hitam
tangga lebar putih tangga palsu pada bingkai logam

5lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_07

bukan tangga biasa2  2018-07-31_20-29-22 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_01 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_02-650x975  lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_11-650x853 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_15 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_18 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_19-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_20 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_22-650x868 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_29-650x976 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_031-650x1207 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_32-650x935 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_35 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_36-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_40-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_42 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_45-650x894 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_46-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_51 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_52 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_53-650x976 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_55-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_64 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_65-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_69-650x1155 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_77 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_81-650x975 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_91-650x866 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_109-650x828 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_111-650x866 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_411 lestnici_na_vtoroy_etaj_na_metallicheskom_karkase_831