Landskap di halaman Jepun

Landskap belakang rumah sebuah rumah Jepun

Ketiadaan plot peribadi atau halaman rumah peribadi bukanlah alasan untuk meninggalkan impian anda untuk mengatur tempat bercuti dan sudut hijau berhampiran rumah anda. Pelancongan foto di halaman belakang kecil satu pemilikan rumah Jepun adalah contoh hakikat bahawa walaupun pada seratus meter persegi tanah anda boleh melengkapkan seluruh kompleks untuk mengatur rekreasi luar. Hanya beberapa meter jauhnya anda boleh mengaturkan kawasan relaksasi yang lembut, menembus kawasan belakang dengan kehijauan dan bahkan meletakkan taman batu tradisional untuk reka bentuk oriental, tanpa melupakan mengenai menyediakan wilayah bersebelahan dengan lampu yang selamat dan hiasan.

Pemandangan atas halaman Jepun

Terdapat banyak pilihan perabot taman, yang boleh menjadi tidak hanya praktikal, tetapi juga sumber yang sangat selesa, selesa untuk mengatur kawasan rekreasi di udara segar. Pemilik pangsapuri Jepun memilih modifikasi modul sofa dengan bingkai logam dan bantal lembut yang mudah dibersihkan. Bantal cerah dan meja ringan yang diperbuat daripada plastik telus, dengan berkesan menyelesaikan imej kawasan rekreasi di belakang rumah.

Tempat duduk luar yang lembut

Kombinasi batu-batu dan tumbuhan hijau sentiasa mencipta kesan yang luar biasa, sama ada penggunaan batu semula jadi dalam bentuk semulajadi atau penggunaan bahan semula jadi untuk menghadapi laluan taman dan kawasan teras. Jurang besar madu dengan papak batu yang dipenuhi dengan tumbuh-tumbuhan kelihatan sangat berfaedah, mewujudkan kesan pembekuan tanah di atas "permaidani hijau" rumput yang asal.

Wilayah rumah pada dua peringkat

Kunci kepada kejayaan organisasi reka bentuk landskap di mana-mana laman web adalah gabungan yang munasabah dan harmoni dari tanaman tahunan dan dengan batu dan kolam. Dalam kursus ini semua pilihan yang mungkin untuk menganjurkan tempat untuk menanam tumbuhan - katil bunga, rumput bergerak, slaid taman dan tiub dengan tanah.

Taman batu

Jika anda memanjat tangga batu, anda boleh masuk ke taman Jepun yang sebenar, yang dianjurkan hanya beberapa meter persegi. Bentuk asal pokok, pokok renek yang rendah dan pelbagai jenis lumut yang digabungkan dengan batu dan produk yang tidak diproses dari bahan semula jadi yang telah dilatih.

Pokok asal

Penggunaan tahap yang berbeza dalam ketinggian walaupun kawasan kecil membolehkan anda membuat kesan berada di sudut hijau yang dicipta oleh alam semulajadi itu sendiri. Untuk melakukan ini, tidak perlu untuk mengatur bukit-bukit alpine atau membina cascades batu dengan air terjun - perbezaan kecil dalam paras tanah akan mewujudkan suasana yang dekat dengan alam semula jadi.

Gabungan harmoni

Apakah taman oriental tanpa elemen popular di Jepun bukan sahaja untuk reka bentuk landskap, tetapi juga untuk hiasan dalaman seperti bonsai? Penampilan asli pelbagai pokok mempunyai pilihan gaya sendiri untuk pelaksanaan dan penempatan dalam rangka wilayah yang dirancang. Sudah tentu, kerja seni landskap seperti itu memerlukan pencahayaan individu.

Seni bonsai

Secara umum, pencahayaan kawasan tempatan merupakan salah satu peserta utama dalam organisasi komposisi landskap. Bukan sahaja keselamatan bergerak di sekitar tapak ini, tetapi juga hiasan yang menakjubkan dari tempat, tumbuhan dan elemen reka bentuk landskap yang paling hebat dengan bantuan pencahayaan boleh dianjurkan di halaman belakang rumah pemilikan peribadi.

Latar belakang spektakuler