Laminate di pedalaman: foto dan perihalan

Laminate di pedalaman: foto dan perihalan

Baru-baru ini, lantai lamina dianggap sebagai salah satu jenis lantai yang paling popular. Ini disebabkan oleh fakta bahawa bahan itu dicirikan oleh kepraktisan dan rupa yang menarik. Di samping itu, ia mempunyai kos yang agak rendah.

Kelebihan utama lantai lamina ialah:

 • pelbagai warna dan tekstur boleh menghiasi dan melengkapi hampir mana-mana bahagian dalam;
 • rintangan untuk pencucuhan: punggung rokok yang habis tidak akan meninggalkan tanda pada permukaan lamina;
 • tidak dapat menerima cahaya matahari, jadi ia boleh digunakan di bilik loteng;
 • bahan ini mempunyai kekuatan yang tinggi: ia tidak meninggalkan jejak tumit atau cakar haiwan di permukaannya;
 • bersahaja dalam meninggalkan;
 • ketahanan
 • kemudahan pemasangan.

1_min 2_min 3_min 4_min 5_min 9_min 10_min 11_min 12_min 13_min 15_min 17_min 20_min 22_min 23_min 25_min 27_min 28_min (1) 29_min (1)

Laminate dibuat atas dasar kayu yang ditekan, yang pertama menjadi tanah, kemudian dibawa ke keadaan kristal. Papan berlaminasi adalah struktur empat lapisan:

 1. lapisan tahan kelembapan, yang mengandungi filem khas yang berfungsi sebagai perlindungan untuk lamina daripada kelembapan.
 2. plat dibuat berdasarkan gentian kayu (papan serat, papan serat);
 3. lapisan hiasan yang mengandungi lukisan yang serupa dengan pokok sebenar;
 4. filem laminating, yang merupakan lapisan khusus, kerana lembaga menjadi lebih tahan terhadap tekanan. Di samping itu, permukaan lamina menjadi licin dan tahan terhadap persekitaran yang agresif.

30_min (1) 32_min 33_min 34_min 35_min 36_min 37_min 39_min 41_min 42_min 43_min 44_min 45_min 46_min 47_min 48_min 49_min 50_min

Kekuatan laminasi bergantung pada jenis pembuatan: terdapat dua cara pembuatan. Pada yang pertama, menekan dilakukan, dan yang kedua adalah menekan dengan ukuran lapisan. Lebih baik menggunakan kaedah kedua, kerana dalam hal ini kekuatan laminasi meningkat. Di samping itu, perlu memberi perhatian kepada komponen lapisan atas. Sekiranya ia terdiri daripada corundum atau aluminium dioksida, maka jenis lamina ini akan digunakan untuk masa yang agak lama. Di samping itu, kebanyakan orang ketika memilih lamina memberi perhatian kepada kehadiran serong. Ia dibentangkan dalam idea huruf V, berkat ilusi pokok sebenar dicipta. Di samping itu, chamfer menutup sendi yang terbentuk di antara papan.