Rumah pemilikan rumah Jepun

Interior Laconic sebuah rumah persendirian di Jepun

Dalam reka bentuk premis kediaman, kebanyakan orang Jepun lebih suka suasana minimalis, reka bentuk yang selesa dan praktikal. Asas konsep perbaikan rumah adalah untuk mewujudkan suasana di mana seseorang boleh berehat sebanyak mungkin selepas hari yang sukar. Tidak rahsia lagi bahawa dalam budaya Jepun kita akan mengusahakan workaholism, majoriti pengurus atas adalah perfeksionis air tulen. Itulah sebabnya mengapa begitu penting bagi ramai penduduk negara matahari terbit untuk dapat berehat sepenuhnya di rumah.

Rumah persendirian di Jepun

Di sebuah rumah persendirian, kawasan pedalaman yang kami ingin tunjukkan untuk anda, adalah seni bina rumit, sebuah bilik yang terletak di dua tahap, sementara ia mempunyai jejak yang kecil. Rumah jiran berhampiran dan oleh itu tidak ada kemungkinan untuk mengatur kawasan rekreasi di kawasan belakang atau kawasan bersebelahan. Tetapi dalam keadaan sedemikian, para pemilik tidak berputus asa dan menggunakan meter persegi yang disediakan dari plot maksimum.

Wilayah rumah

Kami memulakan lawatan kami ke reka bentuk dalaman sebuah rumah Jepun dengan lawatan ke ruang tamu. Tidak menghairankan bahawa hampir semua bilik pangsapuri peribadi dihiasi dengan warna-warna cerah - ciri reka bentuk bangunan menentukan skim warna yang sama. Dengan menggunakan teduhan berkayu yang lebih gelap untuk merancang lantai, mungkin untuk mencipta ruang pengembangan visual.

Ruang tamu

Hiasan ruang tamu adalah ringkas dan ringkas, seperti segala-galanya di rumah Jepun. Hanya set perabot yang minimum - sofa lembut, meja kopi yang diperbuat daripada logam dan kaca dan sistem penyimpanan di bawah TV yang membentuk bahagian dalam ruang tamu biasa.

Hiasan cahaya

Tidak ada yang mengganggu mata, tidak menyebabkan reaksi yang tajam. Semua keping perabot dan dekorasi yang kurang direka bentuk dalam warna-warna neutral, mempunyai bentuk geometri mudah. Di dalam bangunan yang rumit, dari sudut pandangan ciri reka bentuk, terdapat kekurangan pencahayaan semula jadi, walaupun tingkap besar - rumah tetangga terlalu dekat dan dindingnya disekat oleh cahaya matahari, jadi lampu tambahan diperlukan.

Tingkap besar

Di tingkat bawah terdapat juga dapur dengan ruang makan. Meja makan kayu dan sepasang kerusi berlengan selesa dalam warna gelap terdiri daripada kumpulan makan.

Kawasan makan

Set dapur dipersembahkan oleh fasad licin salji putih dan peralatan rumah bersepadu dalam warna hitam. Kombinasi yang berbeza ini membolehkan bukan sahaja untuk mencairkan monokrom putih salju di ruang dapur, tetapi juga untuk menambahkan sentuhan dinamisme ke atmosfera. Dari dapur ada akses ke kawasan setempat dengan kawasan tempat duduk yang kecil, yang kami lihat tadi.

Dapur

Pertimbangkan bilik peribadi dan lihat bilik tidur. Atmosfer minimalis yang wujud dalam gaya Jepun, penggunaan warna semulajadi untuk mewujudkan persekitaran yang harmoni dan selesa, perabot rendah dan ketiadaan hiasan dinding - segala-galanya di bilik tidur ini berfungsi supaya pemilik rumah dapat berehat, melepaskan emosi dan menenangkan irama kegirangan hidup sekurang-kurangnya untuk waktu tidur .

Bilik tidur

Berhampiran bilik tidur terdapat bilik mandi yang agak luas, di mana ia mungkin untuk meletakkan bukan sahaja semua paip yang diperlukan, tetapi juga menjimatkan ruang. Kemasan cahaya, penggunaan kaca dan permukaan cermin, dibenarkan untuk memperluaskan ruang ruang untuk prosedur air.

Bilik mandi

Suatu ceruk kecil yang terletak di seluruh dinding bilik mandi, dihiasi dengan warna biru, telah menjadi tempat yang sukar untuk menyimpan aksesori mandi. Tetapi ia juga membawa kepelbagaian warna ke bahagian dalam bilik mandi.

Lantai slatted di bilik mandi

Sink

Dengan bantuan seluruh sistem siling, mungkin untuk mewujudkan peringkat atas di rumah persendirian, yang diwakili oleh versi tidak sepenuhnya klasik lokasi premis. Untuk sampai ke tingkat dua, anda perlu memanjat beberapa tangga.

Dalam ruang interfloor adalah pejabat kecil.Kawasan yang terang adalah pilihan yang sangat baik untuk memasang konsol panjang, bertindak sebagai meja dan sepasang kerusi yang selesa.

Kabinet

Bypassing sebuah kajian yang dilakukan secara improvisasi, anda dapat melihat tangga menuju ke tingkat tertinggi rumah persendirian. Terdapat kawasan rekreasi dan bacaan.

Tangga ke tingkat atas