Lukisan di dinding kuning

Pangsapuri gaya loteng di Moscow

Versi tradisional bahagian dalam apartmen dalam gaya loteng adalah unsur bangunan perindustrian yang terbengkalai, gudang atau loteng (loteng diterjemahkan dari bahasa Inggeris yang berarti "loteng"). Dalam gaya loteng klasik (perindustrian), dinding bata yang tidak terpasang atau plaster kasar, balok siling terbuka, tingkap besar, paip, wayar penggantung, pelbagai bahagian mesin perindustrian, dan lain-lain mesti hadir. Ciri-ciri kawasan ini ialah ketiadaan partition, aksesori yang luar biasa.

Kami menawarkan untuk mempertimbangkan semua ciri gaya sebuah loteng sebagai contoh satu apartmen di Moscow. Oleh kerana dinding-dinding yang membentuk bilik-bilik yang berasingan tidak diperlukan di kawasan pedalaman seperti itu, susunan apartmen yang paling sesuai untuk hiasan dalam gaya loteng adalah sebuah apartmen studio.

Meja kopi

Kaedah pengezonan ruang

Ruang apartmen ke zon berasingan boleh dibatasi oleh sekatan separa. Mereka boleh dibuat daripada pelbagai bahan. Bahagian partikel kaca yang dibingkai dengan rasuk kayu kelihatan sangat berkesan dan menggabungkan dengan gaya:

Batang buluh di sudut

Kisi-kisi kayu mengingatkan tingkap vintaj di rumah lama kelihatan sangat mengagumkan:

5 kerusi melawan tembok bata

Selain partition, zon dapat dilakukan menggunakan warna atau tekstur yang berbeda. Oleh itu, di ruang tamu, bata digunakan untuk hiasan dinding:

Kandil Wicker

Dan sudut kajian intelektual dihiasi dengan warna kuning:

Permaidani permaidani di lantai

Kabinet mini dicat dengan warna biru berwarna dengan kesan mengelupas plaster:

Dinding biru dalam gaya loteng

Di salah satu bilik tidur di dinding, anda boleh melekatkan kain kasut atau tekstil kasar yang lain. Ini akan memberikan kewanitaan tertentu kepada gaya yang agak tegar:

Tempat tidur di atas lantai

Di dalam bilik tidur yang lain, yang tidak memerlukan kompromi, penutup yang meniru sebuah jejaring logam dipilih untuk dinding dan lantai:

Katil tidur di atas roda

Satu-satunya partition padu dalam apartmen adalah penandaan ruang tamu dari bilik mandi. Pintu gelongsor yang diperbuat daripada papan mentah yang kasar kelihatan asli:

Pintu gelangsar kayu

Bilik mandi di dalam juga dibahagikan kepada zon mini dengan cara yang asal. Toilet dan urin dipisahkan oleh lindung nilai: batang kayu yang dipagari:

Pemisahan di tandas dari lianas

Dinding di bahagian ini bilik kebersihan disusun dengan batu kecil dan perisai kayu dengan corak abstrak:

Tempat untuk mencuci ditunjukkan menggunakan bahan penamat lain. Di sini, kedua-dua kayu, dan rotan, dan kaca, dan cat logam adalah sesuai, kerana semua ini harmoni sesuai dengan reka bentuk loteng:

Lokasi mandi sangat teratur. Model itu sendiri mempunyai bentuk segi empat yang diperbuat daripada kayu. Daripada faucets dan hos mandi fleksibel, anda boleh menggunakan peranti pegun pada siling. Walau bagaimanapun, kaedah mengumpul air dan mandi bukanlah mudah:

Seperti yang telah diperhatikan, ciri khas hiasan dinding adalah pepejal kasar:

bunga merah di tingkap

kerja keras:

Sofa besi tempa di ruang tamu

Siling gaya perindustrian tradisional adalah pelbagai rasuk kayu yang dicat dengan warna-warna terang:

Lukisan di dinding kuning

Paip diletakkan di sepanjang atau merentasi rasuk juga akan relevan:

Pemisahan kaca dengan balok kayu

Perabot

Bentuk-bentuk dan bahan-bahan mudah, bentuk-bentuk pertapa perabot yang bersesuaian optimum untuk pedalaman dalam gaya loteng. Pukulan logam yang diukir dan licin yang dipalsukan dan sandaran tangan dan canape dan kerusi goyang akan berguna dalam pedalaman seperti:

Loft style fireplace di sebelah kanan

Utsmani kulit tua yang dipakai akan melengkapi perabot utama:

Pouf kulit di sebelah kiri

Sebagai meja kopi, laci dari papan dipalu adalah sesuai:

Rasuk menegak kayu

Reka bentuk meja dua peringkat yang mudah diperbuat daripada kayu dan logam:

Bunga lilac dalam periuk di sebelah kiri

Aksesori

Hiasan untuk pedalaman di arah loteng adalah bentuk dan bahan mudah, tetapi pada masa yang sama mereka mewah, eksentrik, kadang-kadang berbeza. Mereka mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri.

Permaidani dan bantal dari segi dua warna terang dalam gaya patchwork digabungkan dengan satu sama lain dengan orientasi gaya dan berfungsi sebagai aksen yang terang:

Bantal Bantal Loft

Peranti pencahayaan di apartemen loteng boleh terdiri daripada pelbagai bentuk dan gaya. Kelihatan hebat dan mencipta candelier gangsa klasik terhadap latar belakang papan lama:

Lampu kandil gaya

Luminaires Busbar adalah cara pencahayaan baru dan pilihan yang paling sesuai untuk pedalaman dalam gaya perindustrian. Sistem pelbagai fungsi pada tayar sangat mudah. Terdapat banyak konfigurasi jenis lekapan ini:

Rak buku ditinggalkan

Gaya loteng dipilih oleh orang-orang yang berani dengan pemikiran kreatif, golongan muda profesion kreatif yang mencari penyelesaian yang inovatif dalam kehidupan. Di dalam pangsapuri yang dihiasi dalam gaya perindustrian, anda boleh melengkapkan bengkel seni atau studio rakaman. Suasana luar biasa yang terang dan menarik menyumbang kepada perkembangan imaginasi dan imaginasi kreatif.