Gaya kontemporari di pangsapuri Milan

Pangsapuri kontemporari di Milan

Ramai pemilik rumah percaya bahawa reka bentuk moden terlalu minimalis, berambut dan sejuk, tetapi gaya kontemporari dengan mudah membantah stereotaip ini. Campuran yang tidak remeh gaya berbeza membuktikan bahawa pedalaman moden boleh menjadi mesra alam, praktikal, nyaman dan selesa pada masa yang sama. Sebagai gaya yang berasingan, muzik kontemporari telah dibentuk pada akhir abad yang lalu dan telah meluas sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Gaya ini berkembang secara dinamik, menyerlahkan trend terkini dalam reka bentuk moden.

Rumah pangsapuri di Milan

Kami membawa perhatian kepada lawatan foto kecil bilik-bilik sebuah apartmen Milan yang dihiasi dengan gaya kontemporari. Menggunakan contoh rumah Sepanyol ini, anda boleh mempertimbangkan ciri-ciri utama gaya kontemporari. Versi moden pedalaman ini harmoni menggabungkan barang-barang dalaman dari gaya berikut:

  • Art Nouveau;
  • minimalisme;
  • hi-tech;
  • negara;
  • seni pop;
  • gaya eko dan retro.

Bangunan bangunan

Bilik yang dihiasi dalam gaya kontemporari akan sentiasa eklektik, tetapi pada masa yang sama dihalang ringkas dan berfungsi. Kami dengan selamat boleh mengatakan bahawa semua reka bentuk moden adalah persembahan yang seimbang dari pelbagai trend, idea fesyen dan trend terkini. Tidak ada kerangka yang ketat dalam gaya muzik kontemporari - anda boleh memasang perabot pereka yang sangat mahal di satu bilik dan letakkan sesuatu yang agak berpatutan dalam kos dari kedai Ikea. Terhadap latar belakang yang mewah yang diperbuat daripada bahan-bahan yang paling moden, anda boleh menggantung gambar, komposisi cermin atau poster dengan imej wira buku komik kegemaran anda.

Ruang tamu ruang tamu

Ruang tamu dengan nada kelabu

Tetapi ada unsur-unsur asas dalam gaya moden - ini, pertama sekali, skema warna. Palet neutral menguasai kedua-dua hiasan premis dan perabot. Objek berwarna terang, berwarna-warni digunakan untuk mencipta aksen. Tetapi sebahagian besar pedalaman terdiri daripada warna kelabu, putih dan kuning air, sering kelabu hitam atau gelap digunakan untuk menonjolkan kontur, menekankan bentuk dan garis.

Bilik yang luas dan terang

Semua warna kelabu

Cintailah perabot berjenama terkenal adalah apa yang menjadikan gaya kontemporari mirip dengan modenisme. Potongan masa yang diuji, fungsian dan luar yang menarik perabot dalam suasana moden kelihatan dalam cahaya yang sama sekali berbeza, menjadi tumpuan dalaman.

Susunan balkoni terbuka

Suasana minimalis di ruang makan menekankan keterukan konteks, dan penggunaan model perabot yang terkenal membantu mewujudkan suasana yang nyaman tetapi praktikal di mana ia akan menjadi mudah untuk kedua-dua rumah tangga dan tetamu apartmen. Lampu loket asal di beberapa peringkat berkesan melengkapkan imej ruang makan.

Kawasan makan

Kandil luar biasa

Bentuk mudah dan lancar, garis-garis yang jelas dan bersih adalah asas konsep muzik kontemporari. Ia dicerminkan dalam hiasan ringkas, reka bentuk minimalis tingkap, perabot dan dekorasi dalam versi yang tidak masuk akal. Prinsip kontemporari - tiada apa yang boleh merengsakan mata, mengalihkan perhatian dari relaksasi dan rehat (jika kita bercakap tentang ruang tamu atau bilik tidur) atau kerja produktif (jika pejabat atau bengkel sedang disediakan).

Bentuk yang ketat dan garis yang bersih

Ketiadaan palet warna cerah atau berubah-ubah adalah lebih daripada diimbangi oleh kombinasi tekstur asal - gloss, kaca, logam dan marmar bersebelahan dengan unsur kayu atau kain semulajadi. Kapas, linen, bulu dan sutera berkesan melengkapkan barang-barang dalaman yang diperbuat daripada bahan buatan yang paling canggih.

Hiasan tekstil bilik tidur

Permukaan cermin meja sebelah katil kelihatan sangat mengagumkan terhadap latar belakang pelapis yang lembut dari bingkai katil. Kombinasi bahan-bahan semula jadi dan elemen-elemen futuristik yang sengaja dibuat dari permukaan tiruan membawa kepada penciptaan asal, tetapi pada masa yang sama pedalaman yang sangat berfungsi.

Campurkan tekstur dan bahan

Model lampu suluh yang paling moden bukan sahaja menyediakan tahap pencahayaan dan pencahayaan tempatan yang diperlukan, tetapi juga membawa keaslian, daya tampung moden yang unik ke pedalaman.

Lampu meja mewah

Gabungan bukan sahaja bahan-bahan dengan tekstur yang berbeza, tetapi juga warna dengan suhu warna yang bertentangan boleh membawa kepada penciptaan pedalaman yang asli dan moden. Coklat coklat dan mawar berwarna kuning muda perabot dan kemasan kelihatan hebat bersempena dengan palet sejuk reka bentuk tekstil untuk tempat tidur.

Interior bilik tidur kontemporari

Tekstur mewah

Warna yang berbeza dari reka bentuk tekstil warna marsala dari dermaga kelihatan hebat terhadap latar belakang hiasan salju putih dan perabot. Di samping daya tarikan estetik, bilik ini mempunyai fungsi yang tinggi - pelbagai sistem penyimpanan dan tempat kerja sebagai kesinambungan reka bentuk katil.

Bilik tidur untuk remaja moden

Tumpuan kontemporari untuk kepraktisan, direka dengan teknologi terkini. Sistem storan terbina dalam dan perabot pelbagai fungsi adalah prinsip asas bagi susunan premis. Untuk ruang dapur, sebagai peraturan, fasad lancar mudah digunakan, di samping peralatan rumah tangga yang paling moden dibina.

Reka bentuk dapur

Dapur di Milan

Di dalam bilik-bilik lain, seperti dalam bilik utilitarian, pendekatan fungsional gaya kontemporari dengan susunan manifesto dalaman itu sendiri. Di bilik mandi anda tidak akan menemui apa-apa yang berlebihan, tetapi pada masa yang sama anda akan berasa selesa. Menghadapi latar belakang hiasan dalam nada semula jadi, paip dan aksesori moden untuk kelihatan hebat.

Dalaman bilik mandi