Pangsapuri studio

Reka bentuk dalaman apartmen studio kecil

Pada masa kini, tidak mudah untuk mencari perumahan yang sesuai untuk diri sendiri. Apartmen-apartmen luas yang luas adalah tidak mahal. Sudah tentu, jika pendapatan anda membolehkan anda membeli sebuah apartmen atau sebuah rumah dengan kawasan yang sesuai dengan anda, maka anda sangat bertuah. Tetapi selalunya kita dipaksa untuk merapatkan satu bilik, pangsapuri kecil. Di sinilah pilihan apartmen studio datang untuk menyelamatkan.

Untuk bermula, mari kita fahami apa apartmen studio. Ini adalah jenis bilik tertentu, sudah tentu, kediaman, yang berbeza terutamanya dalam ketiadaan dinding modal atau partisi antara dapur dan seluruh bilik. Iaitu, di hadapan anda adalah sebuah bilik besar, tanpa sebarang pemisahan oleh dinding.

Studio apartmen apartmen Pangsapuri studio dalam foto

Anda sudah dapat membina partisi yang diperlukan sendiri, pagar, misalnya, tempat tidur.

Pemisahan untuk katil di pangsapuri studio Katil berpagar di pangsapuri studio Katil di belakang partition

Selalunya, pilihan perumahan sedemikian dipilih kerana harga yang berpatutan. Atau anda seorang yang kreatif dan mewah dan anda suka jenis perumahan ini. Lagipun, terdapat pangsapuri studio yang sangat besar di kawasan. Nama itu sendiri bercakap tentang pendekatan kreatif untuk reka bentuk rumah anda. Terdapat ramai orang yang ingin bekerja di rumah dan menggabungkan tempat kediaman dengan tempat kerja. Bagi mereka, pilihan ini hanya sempurna.

Interior dan reka bentuk pangsapuri studio Apartmen pangsapuri studio yang selesa Pangsapuri studio yang selesa Pangsapuri studio reka bentuk yang menarik Laconicism di pedalaman sebuah apartmen studio Kemudahan dan keselesaan pangsapuri studio

Walau bagaimanapun, pada awal 90-an arah ini muncul di Rusia dan mengambil kedudukan yang kuat. Pada dasarnya, ia sangat mudah, sangat cantik dan luar biasa.

Pangsapuri studio yang indah dan selesa

Seperti yang anda tahu, penyelesaian seni bina dan perancangan jenis ini datang kepada kami dari Amerika Syarikat, pada tahun 1920 Ludwig Mies van der Rohe menciptanya dan generasi muda orang kreatif sangat menyukainya.

Pilihan apartmen studio juga mempunyai sisi berfungsi untuk orang yang tinggal di satu bandar, tetapi terpaksa sering melawat orang lain untuk kerja. Agar tidak menghabiskan sejumlah besar wang di hotel, anda boleh membeli pangsapuri yang agak murah ini, ini akan memudahkan kehidupan anda. Reka bentuk yang cantik dan dalaman yang selesa akan melicinkan semua kekurangan apartmen studio dan mengubahnya menjadi kelebihan.

Fungsi pangsapuri studio Pangsapuri pangsapuri studio yang selesa Pangsapuri studio adalah selesa dan selesa Pangsapuri studio jenis klasik

Pangsapuri studio kecil

Bagi pangsapuri studio kecil, ini tentu saja adalah bilik dengan rakaman kecil. Seperti kekurangan kuadratik juga boleh diselesaikan, kebanyakan perabot boleh disembunyikan oleh panel gelongsor, atau, sebagai contoh, membuat kabinet dibina ke dalam dinding.

Pilihan almari pakaian terbina dalam sebuah pangsapuri studio

Sangat kerap seperti itu pilihan perumahan kecil mempunyai konsep minimalisme. Mengatur hanya perabot yang diperlukan dan sekurang-kurangnya hiasan, ini akan menjimatkan sedikit ruang, tetapi pandangannya akan tetap menyenangkan.

Perabot minimum di pangsapuri studio Minimalism di apartmen studio

Mewujudkan pangsapuri studio

Adalah sangat menarik bahawa di Barat pangsapuri studio seperti sedang dibina, sementara kita sedang pembentukan semula, membina semula. Sekiranya anda mempunyai keinginan untuk tinggal di sebuah apartmen, inilah yang perlu anda ketahui terlebih dahulu. Jika pangsapuri anda berada di sebuah rumah lama, maka anda mungkin menghadapi banyak masalah teknikal dan undang-undang. Susun atur pangsapuri lama mempunyai dinding beban atau koridor panjang yang tidak boleh dilupuskan. Perobohan dinding galas beban dilarang sama sekali. Ini boleh mengakibatkan gangguan struktur, dan juga pemusnahan keseluruhan bangunan. Oleh itu, bangunan baru moden dipilih untuk pangsapuri studio, di mana kemungkinan perancangan mengikut budi bicara mereka, seperti pada mulanya disediakan. Iaitu, anda mendapat empat dinding dan anda boleh melakukan apa-apa di sana, menyedari semua mimpi dan fantasi anda dan mewujudkan dalaman yang tiada siapa.

Sebagai contoh, perapian boleh menjadi aksen yang hebat di pangsapuri studio anda.

Perapian di apartmen studio Bahagian dalaman yang unik dan elegan di pangsapuri studio

Pangsapuri pangsapuri studio

Untuk menyelesaikan isu pengezonan ruang anda dengan betul, mulakan dengan teratur. Perkara pertama yang anda perlu merancang adalah lokasi tandas dan mandi, bagi mereka, di semua pangsapuri semasa pembinaan, risers diperuntukkan, di mana bilik mandi dipasang.Anda boleh memagar ruang ini dengan dinding tambahan atau sekatan. Berdasarkan ini, kita membuat bahagian pedalaman yang lain. Sebelum ini, "jiran" dari tandas dan mandi adalah lorong dan dapur. Kini anda boleh mengatur segala yang anda kehendaki, kerana ia akan menjadi mudah untuk anda. Tetapi pastinya tidak sesuai untuk meletakkan tempat tidur yang berdekatan. Walaupun ada orang seperti itu. Memandangkan persoalan zon tidur telah dibangkitkan, katil itu biasanya diletakkan jauh dari pintu depan, dan ditutup dengan sekatan, kabinet, dan sebagainya, mewujudkan bilik yang berasingan, seperti itu.

Katil berpagar di dalam gambar Katil dibahagi Zon zon

Selebihnya ruang akan menduduki ruang tamu dapur, di sini mengatur segala-galanya untuk kemudahan anda, mengikut citarasa dan watak anda.

Ruang tamu dapur di pangsapuri studio

Pilihan apartmen studio adalah hebat untuk orang yang memperoleh penghasilan sederhana. Bagi mereka yang tinggal di satu bandar, tetapi sering datang ke tempat lain untuk kerja. Untuk orang yang kreatif dan luar biasa. Bagi mereka yang tidak mempunyai masa untuk memulakan keluarga atau anak-anak. Dan juga bagi mereka yang ingin menyatakan diri mereka dengan cara yang paling tidak dapat difikirkan.

Pangsapuri studio yang luar biasa Interior studio pangsapuri yang indah dan menyenangkan Apartmen studio apartmen keluarga Rapi dan reka bentuk apartmen studio Keindahan dan keaslian reka bentuk apartmen studio