Interior dalam warna yang berbeza

Pangsapuri studio gaya klasik: reka bentuk untuk sepanjang masa

Gaya klasik di pedalaman premis itu menunjukkan dirinya dalam simetri dan kesungguhan yang wujud dalam hiasan istana. Klasikisme moden tidak lagi sedih, ia disesuaikan untuk reka bentuk pangsapuri dan rumah baru. Pemahaman semasa mengenai gaya ini termasuk manifestasi:

 • Rococo
 • klasikisme zaman dahulu;
 • Empayar
 • barok.

Apartmen dalam gaya klasik dicirikan oleh imej pengekangan, tenang dan asas.

Sebuah klasik yang penuh melahirkan dirinya dalam modulasi mutiara, pelepasan bas dan lajur. Perabot ini juga dihiasi dengan ukiran dan corak. Untuk pembuatannya, spesies kayu mahal digunakan:

 • merah jambu;
 • lemon;
 • Karelian birch;
 • Cherry
 • walnut.

Anda juga boleh menggunakan kepingan antik yang jarang berlaku. Semua ini adalah ciri-ciri ahli sihir sebenar seni. Jika persoalannya hanya dalam mewujudkan jenis bilik yang menarik di rumah, maka anda boleh menggunakan bahan-bahan yang lebih mudah dan salinan barang-barang antik.

Aksesori amat penting dalam mewujudkan gaya. Engravings, lukisan, bingkai yang rumit dan banyak cermin melengkapkan dalaman. Tirai yang menutup tingkap atau digunakan sebagai partition semestinya terdiri daripada beberapa lapisan. Warna dan hiasan mereka sangat rumit. Adalah sesuai untuk menggunakan lambrequins, tirai dan ruffles.

Tempat yang berasingan diduduki oleh patung-patung dari patung-patung kecil di meja samping tempat tidur hingga angka manusia dalam pertumbuhan penuh. Kabinet dipenuhi dengan buku-buku dalam pengikatan pepejal. Candlesticks digunakan untuk menghiasi ruang tamu dan bilik tidur.

Untuk mana-mana bilik, cahaya semulajadi akan menjadi keutamaan. Dalam gaya klasik, ini benar-benar benar, kerana bingkai anggun yang besar merupakan bahagian yang tidak terpisahkan dari pedalaman. Pereka bentuk mengesyorkan menggunakan kaca berwarna untuk gaya klasik. Produk sedemikian boleh menjadi tokoh utama dari keseluruhan keadaan.

Cahaya buatan diwakili terutamanya oleh lampu pusat. Ia boleh menjadi produk pelbagai jalur logam dalam bentuk obor atau lilin. Warna fabrik yang memberikan cahaya diffused lembut juga sesuai. Candelier kristal menambah bergaya kepada imej bilik, berkilauan dengan cahaya cahaya di wajah pendants. Lampu pusat biasanya dilengkapi dengan peralatan sampingan kecil yang direka dengan gaya yang sama.

Warna asas haruslah mulia dan tenang. Pilih daripada warna beige, tenusu atau krim. Latar belakang sedemikian akan membolehkan pada masa depan untuk tidak mengehadkan diri anda dalam pemilihan warna perabot dan aksesori. Warna tepu akan sesuai. Mereka digunakan untuk dinding atau perabot. Ia boleh menjadi warna hijau, biru, coklat atau burgundy. Struktur seni bina dibuat berwarna putih.

Bahan yang paling sesuai untuk menghias bilik dengan gaya klasik ialah:

 • marmar;
 • pokok;
 • kain semulajadi;
 • kulit

Saya menggunakan penyaduran atau tiruan yang sesuai sebagai hiasan. Jika boleh, anda harus mengelakkan bahan berkualiti murah yang tidak akan membenarkan pedalaman kelihatan mahal dan mulia.

Penggunaan asas-asas klasik dalam apartmen studio

Walaupun akar gaya sejak zaman purba, penggunaan peralatan rumah moden adalah sesuai di pedalaman seperti itu. Anda tidak boleh merosakkan suasana umum bilik dengan mengintegrasikan mesin tersebut ke dalam perabot. Untuk ini, pengeluar peralatan membuat model khas, dan pengeluar perabot menambah produk mereka dengan niche. Ciri-ciri ini mesti diambil kira agar gaya klasik menjadi relevan dan selesa di pangsapuri moden.

Menyoroti kawasan dapur dengan perabot

Gaya klasik akan menang-menang untuk ruang tamu.Ia bernilai menghabiskan masa dan wang untuk merancang bilik tertentu ini, kerana ia adalah pusat di mana-mana rumah. Bahan-bahan semulajadi, kain pelapis indah dan porselin hiasan di belakang pintu kabinet kaca akan memberi kesan yang kekal kepada pelawat. Ruang tamu sedemikian akan memberitahu pemilik lebih elok daripada mana-mana bilik lain di dalam rumah. Adalah penting bahawa imej itu adalah sempurna seperti hanya klasik yang boleh.

Dewan besar dilengkapi dengan lajur dan gerbang. Bilik sedemikian membolehkan penggunaan sejumlah besar cermin dalam bingkai berlapis emas. Pedalaman seperti itu akan bersinar dengan kemewahan dan kesejahteraan.

Kelihatan menarik dan dapur dalam gaya klasik. Reka bentuk bilik ini memerlukan pendekatan khas, memandangkan banyak peralatan dan peralatan kebersihan melibatkan pembuatan perabot tertentu. Membiarkan blok dan niche mampu menyembunyikan teknologi moden. Unsur-unsur logam perlu diguna sebagai klasik.

Warna yang paling sesuai untuk pedalaman tergolong dalam pelbagai alam. Perabot ini terutama diperbuat daripada bahan-bahan yang meniru kayu semula jadi. Meja dan meja countertop yang tinggi adalah paling sesuai untuk kerja yang diukur dan tenang di dapur sedemikian. Kursi dan meja makan boleh dihiasi dengan ukiran. Hidangan untuk menerima tetamu dibezakan oleh keanggunan dan diperbuat daripada porselin yang mulia. Melukis sebuah lambang keluarga pada hidangan tersebut boleh menekankan kecanggihan keadaan.

Penambahan gaya akan menjadi perkara-perkara kecil yang menyenangkan untuk mata. Ini adalah lebih banyak pakaian, kasut, lampu, lilin, berus dan banyak lagi.

Agar gaya klasik secara organik sesuai dengan kehidupan moden, perlu menggabungkan kepraktisan dan kecanggihan. Mendekati proses pendaftaran apartmen dengan perhatian dan ketekunan yang wajar, anda boleh mencapai imej yang ideal yang akan menggembirakan pemilik apartmen dan tetamu mereka selama bertahun-tahun.