Dapur moden tidak dapat difikirkan tanpa dapur

Dapur kecil - ruang tamu mini

Dapur, yang umumnya diiktiraf, dianggap sebagai tempat kedua selepas ruang tamu di apartmen. Dan jika kita bercakap tentang aktiviti penggunaan, maka, mungkin, tempat pertama. Kesimpulan berikut dari ini - ruangan itu sepatutnya mempunyai pandangan yang sepadan dengan penarafan ini.

Dalam artikel ini kami akan memperkenalkan anda kepada pilihan untuk bahagian dalaman kawasan makan, reka bentuknya.

Sebelum ini, kawasan makan adalah meja makan dengan bangku, najis yang berdiri di sekeliling, dan kemudiannya - kerusi, tetapi hari ini pedalaman ini, kita boleh katakan, telah tenggelam dalam kelalaian. Dapur moden tidak dapat difikirkan tanpa dapur. Ia telah menjadi sifat yang sangat diperlukan untuk dapur dalaman, walaupun dalam beberapa kes meja dan kerusi yang sama lebih sesuai.

Apa sudut ini, pilihan untuk pedalaman, apa kelebihan dan kekurangan, anda akan belajar dengan membaca artikel ini.

Sebelum mengenali anda dengan kemungkinan pilihan untuk pedalaman di sudut, reka bentuknya, lebih masuk akal untuk menganggap bahawa anda berminat dengan kelebihan dan kekurangan sudut dapur, oleh itu, dan mengapa ia lebih baik daripada meja dan kerusi tradisional.

Keuntungan memilih rumah dapur dengan sudut makan adalah:

  • sekarang anda akan mempunyai tempat yang agak selesa bukan sahaja untuk makanan keluarga, tetapi juga untuk pesta, bagaimanapun, dengan sebilangan kecil tetamu, sejenis ruang tamu mini. Ini sangat mudah, kerana dalam hal ini tidak perlu menggunakan ruang tamu. Mana-mana pelayan wanita akan sangat menghargainya.
  • biasanya sudut dapur terdiri daripada dua sofa. Oleh itu, adalah mungkin untuk memasang sofa di sudut, berturut-turut, antara satu sama lain, dan juga di tempat yang berbeza, iaitu, anda mempunyai peluang untuk memasang sudut dalam konfigurasi yang boleh diterima untuk dapur. Untuk penyokong penambahbaikan berterusan dengan bahagian dalam bilik, ini akan menjadi hadiah yang indah.
  • terdapat tempat tambahan untuk menyimpan hidangan dan peralatan dapur lain. Mana-mana suri rumah tahu bagaimana kekurangan ruang dapur merosakkan sarafnya, kerana berbohong, berdiri, menggantung barang dapur dan produk tidak menghiasi bilik. Dengan munculnya sudut dapur, semua masalah ini menyelesaikannya.

Ruang simpanan tambahan untuk hidangan muncul

  • beberapa reka bentuk dapur kecil membolehkan anda menggunakannya sebagai tempat berehat. Sekali lagi, suri rumah yang suka atau dipaksa untuk "menonjolkan" untuk masa yang lama di dapur pada malam cuti akan sangat gembira dengan sudut itu. Pilihan ini tidak ternilai dalam apartmen satu bilik - dermaga sepenuhnya muncul, tentu saja, jika sofa sudutnya lembut. Mudah dan berfungsi.
  • membolehkan anda menggunakan ruang dapur secara optimum. Di mana dua orang boleh ditempatkan di kerusi, sofa di sudut dapur akan menyediakan ruang untuk tiga orang. Penjimatan ruang adalah jelas.

Sudah tentu, terdapat juga keburukan menggunakan sudut dapur, iaitu:

  • di kedai itu tidak selalu mungkin untuk memilih sudut yang sepadan dengan gaya dalaman yang dipilih untuk dapur. Oleh itu, sering diperlukan untuk melibatkan diri dalam pembinaannya sendiri, yang bagaimanapun adalah kerja yang agak menarik bagi seseorang yang suka keahlian. Iaitu, walaupun dalam warna merah, jika dikehendaki, anda boleh mencari tambah tambah.
  • Terdapat kesulitan tertentu untuk orang yang duduk di tengah-tengah sofa. Sekiranya perlu, biarkan kerusinya untuk beberapa sebab, ketika yang lain terus makan, dia harus mengganggu jirannya. Setuju, kelemahan yang agak ketara. Tetapi ia dapat dikurangkan dengan ketara dengan menganjurkan "rehat" setiap jam, yang akan mengurangkan pengeluaran "segera" dari meja.

Kesulitan sudut dapur - sukar bagi seseorang yang duduk di tengah-tengah sofa untuk keluar

  • beberapa perabot konservatif termasuk dalam dapur kecil.Biasanya perabot sudut dipasang dengan cara tertentu. Apa-apa perubahan di dalamnya melanggar keharmonian sudut, yang tidak boleh dikatakan dalam hal sudut tradisional dengan kerusi.

Sekarang, jika selepas membiasakan diri anda dengan semua kebaikan dan keburukan, anda tidak meninggalkan pemikiran untuk meletakkan sudut di dapur, kami akan mengenali pilihan untuk pelaksanaan dan reka bentuknya.

Apabila memilih sudut, anda harus membuat keputusan di tempat penempatannya. Sudut sudut yang paling popular adalah sudut. Terima kasih kepada susunan sofa di sudut, anda menyimpan ruang dapur, atau sebaliknya, secara rasional menggunakannya. Dengan susunan sofa ini, anda boleh menampung lebih banyak tetamu, kerana ini juga melibatkan sudut bilik, penggunaan yang biasanya sukar.

Selalunya sofa terletak dalam konfigurasi yang berbeza. Di sini anda perlu memberi tumpuan kepada rasional dan kemudahan penempatan mereka. Selain itu, kemudahan penempatannya juga memainkan peranan penting di pedalaman dapur. Tidak mungkin anda akan senang dengan sudut yang akan sentiasa mengganggu "di bawah kaki anda." Iaitu, isu kemudahan juga perlu dipertimbangkan ketika memilih tempat untuk sudut dapur.

Apabila memasang sudut, anda perlu memberi tumpuan kepada rasional dan kemudahan penempatan mereka

Menggunakan sudut, anda boleh zon ruang dapur yang besar. Pada masa yang sama, rasional dan kemudahan lokasi tidak boleh diabaikan.

Setelah memutuskan konfigurasi sudut dan penempatannya, kami teruskan ke pilihan yang mungkin untuk perabot yang termasuk dalam setnya.

Perabot untuk sudut dapur biasanya terdiri daripada dua atau lebih sofa, meja makan dan dua kerusi atau jamuan. Kesemua mereka harus harmoni digabungkan dalam warna dan tekstur.

Sofa penjuru dibentangkan dalam pelbagai jenis yang kaya. Mereka mempunyai banyak pilihan pembuatan, termasuk ciri-ciri struktur dan hiasan mereka. Hampir setiap sofa mempunyai tempat untuk menyimpan peralatan dan produk dapur, terletak di bawah kerusi atau di belakangnya.

Biasanya ini adalah sofa dengan kulit atau kain upholsteri, yang mempunyai banyak warna, corak dan tekstur. Pilihan anda, sudah tentu, bergantung pada keputusan gaya keseluruhan untuk bilik dapur.

Kursi di meja makan tidak disyorkan, kerana biasanya kedalaman kerusi mereka tidak akan membolehkan anda dan tetamu anda duduk dengan selesa dan makan. Oleh itu, kerusi akan lebih selesa. Dengan cara ini, kerusi boleh digantikan pada bila-bila masa dengan orang lain yang anda suka. Mereka juga boleh "dicairkan" dengan kerusi yang berbeza, yang akan menambah beberapa keaslian ke pedalaman di sudut.

Bodoh tidak dilupakan sama ada. Bentuk mereka, tentu saja, adalah terhad oleh klasik, tetapi idea reka bentuk moden menarik dan merangkumi inovasinya ke dalamnya, menjadikan kerusi lebih asli dan berfungsi. Selalunya, najis moden mempunyai tempat simpanan tersembunyi untuk hidangan dan produk.

Meja makan menduduki tempat utama di pedalaman sudut dalam erti kata literal dan kiasan. Bentuknya dan warnanya boleh berbeza-beza, tetapi harmoni digabungkan dengan ruang sekitarnya. Skop tanpa had untuk imaginasi anda. Ini boleh menjadi meja biasa, segi empat tepat, dan reka bentuk, bentuk dan bahan pembuatan yang paling rumit.

Sudah tentu, sudut dapur akan kelihatan lebih menarik jika ia dilengkapi dengan hiasan tertentu.

Pertama sekali, ia boleh menjadi kusyen sofa. Mereka akan menjadikan sudut anda sangat selesa dan selesa, yang penting untuk mewujudkan suasana mesra di atas meja.

Hiasan yang sangat baik untuk sudut boleh menjadi kombinasi tertentu kain yang terletak di pedalamannya. Dengan bereksperimen, anda boleh mencapai kesan visual yang indah di ruang sekitar sudut.

Mungkin hiasan yang paling kuno adalah sejambak bunga di tengah-tengah meja atau beberapa hiasan, jika kawasan itu membolehkannya. Tumbuhan akan sesuai bukan sahaja di atas meja, tetapi juga di dinding sekelilingnya. Kesan menambahkan sudut bunga kepada reka bentuk akan menjadi menakjubkan. Buah-buahan di atas meja juga mempunyai kesan yang sama.

Peranan penting dalam menghias dan mewujudkan suasana yang selesa di meja sudut dapur dimainkan oleh pencahayaan yang dirancang dengan baik.

Seperti yang anda ketahui, kecekapan pencahayaan bilik meningkat dengan ketara jika anda menjadikannya gabungan, iaitu, ruang dapur akan dilengkapi dengan lampu tempatan dan tempatan. Pereka tidak mencadangkan lekapan yang terlalu cerah. Kadangkala penambahan dalam bentuk lampu dekoratif adalah mungkin. Tetapi dalam hal lampu dekoratif, seseorang harus berhati-hati, kerana ia boleh merosakkan penampilan makanan yang disajikan di atas meja.

Sudah tentu, pilihan terbaik adalah sebuah kandil yang indah yang tergantung di atas pusat meja makan. Rasa dan pilihan yang baik akan membolehkan anda menghiasi ruang sekitar sudut.

Kami berharap anda telah menerima maklumat yang mencukupi untuk memilih dapur kecil yang sempurna melengkapkan bahagian dalam dapur. Sudut dapur bukan sekadar penghormatan kepada fesyen, tetapi juga satu set perabot yang mudah dan berfungsi yang akan menghiasi dapur anda dan akan menggembirakan tuan rumahnya. Sudah tentu, persoalan sudut dapur tidak terhad kepada maklumat yang diberikan dalam artikel ini. Orang yang kreatif akan sentiasa mencari peluang untuk menyumbang kepada reka bentuknya. Teruskanlah, menjadikan sudut anda lebih fungsional dan unik, sesuai dengan kehendak "tempatan" yang dapat berkilau di hadapan tetamu.