Dapur dengan tempat tidur

Dapur dengan tempat tidur

Sejak di pangsapuri biasa dapur menduduki tempat yang istimewa, dan bukan sahaja untuk memasak dan makan, tetapi juga untuk berkomunikasi dengan keluarga dan rakan-rakan, tugas kita  ia adalah bilik ini untuk menjadikannya selesa dan berfungsi sebaik mungkin. Lebih-lebih lagi, kebanyakan penduduk kita tidak mempunyai kawasan yang besar, terutama di dapur. Oleh itu, perabot diperlukan untuk menyelamatkan ruang kami. Sebagai contoh, jika anda menguruskan katil tambahan di dapur, pemilik akan menambah bukan sahaja kemudahan, tetapi juga keselesaan.

dapur yang luas dengan tempat tidurTidur di dapurDapur kayu dengan tempat tidur

Sudut dapur dengan tempat tidur - hanya rahmat

Membekalkan dapur, terutamanya, bersaiz kecil, yang paling relevan adalah dengan menggunakan secara literal setiap sentimeter kawasan yang tersedia dengan penggunaan dan kemudahan maksimum. Bagi banyak keluarga, sudut dapur dengan tempat tidur, yang merupakan penyelesaian asal pereka dan berfungsi untuk dapur pelbagai fungsi, sangat membantu untuk mengatur ruang di dapur. Pilihan ini amat relevan untuk pangsapuri satu bilik, di mana tempat tidur tambahan tidak ada tempat lain dan tidak boleh dianjurkan, kecuali di dapur. Ia tidak akan berlebihan di pangsapuri 2 dan 3 bilik tidur. Di samping itu, sudut dapur moden yang lembut kelihatan sangat bergaya dan mampu menghidupkan dapur biasa menjadi ruang makan yang nyaman atau hanya kawasan relaksasi.

Dapur kecil yang indah dengan kawasan tidurDapur luas yang mewah dengan kawasan tidurSudut dapur yang spektakuler

Fungsi-fungsi yang dibawa oleh dapur

Pada umumnya, sudut untuk dapur dengan tempat tidur biasanya bersifat universal. Walau bagaimanapun, sebelum anda membuat pembelian, anda masih harus memutuskan apa fungsi yang paling kami perlukan.

Faktanya adalah bahawa ada sudut untuk dapur model yang lebih mudah, mereka mengambil ruang yang jauh lebih sedikit, dan juga ekonomi dalam segi kewangan. Terdapat juga sudut dapur yang bergaya dengan tempat tidur, yang membolehkan anda menggunakan dapur sebagai ruang tambahan. Mereka kini semakin meningkat populariti kerana ergonomi dan fleksibiliti mereka. Nah, seseorang tidak boleh tetapi mengakui hakikat bahawa ia adalah pilihan sedemikian yang boleh dikatakan satu-satunya dan yang optimum, yang memungkinkan untuk menggabungkan perabot dapur dengan tempat tidur dengan cara yang terbaik. Ini adalah penyelesaian sejagat yang berfungsi sebagai ruang makan pada siang hari dan sebagai tempat tidur pada waktu malam, lebih-lebih lagi apabila sudut mengambil ruang yang minimum apabila dilipat dan reka bentuknya begitu mudah sehingga seorang kanak-kanak dapat mengendalikannya. Perkara yang paling penting ialah memilih penyebaran dan saiz yang betul.

Bagaimana untuk memilih sudut dapur yang betul

Apabila memilih sudut dapur, sangat penting untuk mengambil kira dimensi bilik dengan tepat. perabot harus sesuai dengan sempurna di dalamnya, i.e. kumpulan dapur sepatutnya selesa dan padat, kerana Pangsapuri moden paling kerap tidak mempunyai dimensi yang besar, namun seperti pangsapuri di rumah lama.

Yang paling padat adalah perabot sudut, yang termasuk seksyen sofa sudut, serta meja dengan kerusi atau najis. Terdapat juga sofa sudut kecil yang sangat mudah untuk dapur, yang berbeza dari sofa untuk ruang tamu hanya dalam saiz kecil. Di samping itu, terdapat sofa lipat dapur, yang mewakili penyelesaian optimum untuk dapur kecil.

Sudut tidur padat dengan sofa sudutSudut tidur yang baik untuk dapur dengan sofa sudutSudut dapur dengan sofa sudut yang besar

Selain itu, jika anda ingin menjimatkan ruang, anda harus membuat keputusan mengenai bilangan orang yang perabot ini perlu direka bentuk. Dari sini saiz sudut dapur yang diperlukan ditentukan. Pada masa yang sama, sofa tidak harus campur tangan ketika bekerja di dapur.

Di samping itu, sangat penting untuk berhati-hati mempertimbangkan zon dan lokasi mereka. Sebagai contoh, tenggelam itu tidak sepatutnya menjadi ketara, dan dari tempat tidur akan lebih bagus jika pintu itu kelihatan - dalam kes ini, ia akan menjadi lebih selesa secara psikologi.

Ia juga dinasihatkan untuk memilih sofa penjuru dapur lengkap dengan barang-barang lain, seperti meja, kerusi dan ottomans, supaya reka bentuk dalaman keseluruhannya bersatu, harmoni dan bergaya.

Dapur kecil yang lengkap dengan meja dan kerusiUG untuk dapur lengkap dengan barangan perabot lain

Bahan dari mana sudut dapur seperti biasanya dibuat adalah kulit semula jadi atau buatan. Tetapi kawanan juga boleh digunakan, yang juga tidak takut dengan kelembapan, kelembapan atau berbagai bau dapur. Teknologi moden mewakili bahan yang cukup berkualiti dan tahan haus untuk upholsteri perabot. Dengan cara ini, kulit buatan menikmati populariti hari ini, kualiti yang kita boleh katakan, tidak lebih buruk daripada tulen. Di samping itu, terdapat pelbagai pilihan warna dan tekstur.

Mengenai warna yang dipilih, ia tidak sukar dilakukan walaupun dengan perabot yang telah dipasang. Sekiranya dapur mempunyai sedikit cahaya matahari, maka kuning, kuning air, oren, dalam satu perkataan, warna cerah, yang menjadikan bilik lebih terang, luas dan selesa, akan menjadi ideal. Yang paling biasa untuk sudut dapur adalah coklat dengan semua warna yang ada. Pilihan sedemikian juga ditentukan oleh hakikat bahawa paling banyak perabot dibeli di dapur  dengan tekstur kayu.

Dapur dengan sofa beige yang muliaTempat tidur yang direka dengan baik di tempat yang sesuaiSekiranya anda mahu, anda boleh menambah kontras dengan pedalaman, dan juga memberi tumpuan kepada perabot baru, jika anda memilih warna yang berbeza dari skema warna umum. Sebagai contoh, kombinasi seperti ini sering digunakan: hijau dan oren, putih dan biru,  merah dan hitam atau putih - semua ini menyumbang kepada penciptaan dalaman yang tidak biasa dan halus di dapur.

Sebaliknya di pedalamanSudut tidur yang berbeza secara spektakular

Nah, warna merah perabot dengan kombinasi elemen kayu atau logam dianggap bergaya - penyelesaian ini menyumbang kepada penciptaan reka bentuk kreatif.

Sofa dapur

Pada masa ini, terdapat pelbagai jenis sofa dapur yang dijual yang diminati oleh kedua-dua pemilik pangsapuri bersaiz kecil dan pemilik tempat tinggal luas bersaiz besar. Dengan membeli sofa dapur berasingan, anda akan mendapat:

  • penampilan estetik;
  • kekompalan;
  • pelbagai bentuk - sofa, sofa, klasik dengan tangan dan belakang dan banyak lagi;
  • ketahanan dan kemudahan operasi - terima kasih kepada bahan moden yang menangkis kotoran dan cecair;
  • dalam beberapa kes, kehadiran transformasi model

Sudut sofa comel di dapurSofa dapurSofa untuk dapur kecilTempat tidur untuk dapur di negara iniDapur luas yang luas dengan tempat tidur

 

Kelebihan sudut dapur

Sudut dapur mempunyai beberapa kelebihan atas kerusi dan najis:

  • mereka lebih selesa duduk;
  • mereka mengambil sedikit ruang (ruang disimpan kerana hakikat bahawa sudut diletakkan di sudut atau menentang dinding);
  • mereka menjadi tuan rumah lebih ramai orang;
  • multifungsi (tidak seperti kerusi dan najis, sudut adalah tempat untuk menyimpan sesuatu, duduk, dan juga untuk tidur)

Dapur dengan berth berfungsi, pertama sekali, untuk menjadikan apartmen lebih multifungsi, lebih praktikal, dan, tentu saja, lebih selesa dan bergaya.