Kitchen Countertop Dark

Kitchen Countertop Dark

Mungkin, mimpi setiap suri rumah adalah dapur praktikal. Dalam susunan dapur dalaman memainkan peranan penting countertopyang dari segi kepraktisan terbaik diperolehi gelap.

Interior dapur dengan meja dapur gelapReka bentuk dapur yang cerah dengan meja yang gelapDapur kayu yang indah dengan countertop berkilat hitam

Versi dapur putih yang paling hebat dengan meja gelap

Kombinasi warna putih dan hitam klasik yang luar biasa tidak akan keluar dari gaya, walaupun memerlukan pendekatan yang sangat berhati-hati dan tepat, seperti mewujudkan kontras, sentiasa mencipta risiko tertentu. Lagipun, warna hitam (atau hanya gelap) agak sukar untuk dirasai. Anda juga harus memastikan bahawa kontras tidak terlalu kuat. Warna hitam tidak boleh banyak, maka ia akan mewujudkan misteri tertentu dan memberikan kedalaman ruang. Dan lebih baik jika countertop hitam mempunyai gloss cermin yang mencerminkan cahaya, digabungkan dengan dalaman putih keseluruhan dapur. Dalam kes ini, anda boleh mencapai reka bentuk yang sangat berkesan, mungkin yang paling optimum, dan dapur putih akan berhenti membosankan. Pada dasarnya, countertop hitam yang indah akan sesuai sempurna dengan perabot mana-mana warna. Tetapi yang paling bergaya adalah dapur putih dan meja hitam. Kombinasi klasik seperti itu selalu kelihatan sangat elegan dan mulia. Ya, dan semua pereka hanya suka warna putih, yang merupakan latar belakang yang benar-benar sempurna untuk benar-benar ada naungan. Dapur putih sentiasa kelihatan sangat bergaya. Dan meja di dapur semacam itu boleh dibuat dari hampir semua bahan, sama ada kayu, MDF, batu buatan, atau marmar. Dan anda boleh mempelbagaikan pedalaman menggunakan tekstur yang berbeza, misalnya, matte dan berkilat, timbul dan cembung. By the way, dapur boleh bukan sahaja putih. Bayangan warna susu panggang kelihatan tidak menarik.

Countertop hitam di pedalaman hitam dan putihInterior dapur putih dengan meja hitamDapur putih klasik dengan countertop hitamKombinasi warna hitam dan putih klasik di bahagian dalam dapur dengan meja hitamDapur putih dengan bahagian atas hitam dalam gaya klasikCountertop hitam di dapur putih yang indahReka bentuk dapur putih dengan meja gelapCountertop hitam berkilat di dapur hitam dan putih

Pilihan warna lain untuk dapur di atas meja yang gelap

Countertop gelap (terutama hitam) sesuai untuk sebarang warna perabot. Sebagai contoh, dapur berwarna oren-merah dengan meja hitam kelihatan sangat ceria. Kombinasi warna ini bersorak dan tidak terganggu dengan cepat. Benar, dalam kes ini, anda juga harus memastikan bahawa tiada busting dengan hitam. Jika tidak, gambaran itu mungkin, bukannya yang ceria, berubah menjadi suram.

Dapur merah berseri dengan countertop hitamMeja marmar hitam digabungkan dengan oren

Secara umum, warna cahaya fasad dengan warna gelap countertop mesti digabungkan dengan hati-hati dan tepat, kerana gelap akan sentiasa kelihatan lebih berat daripada cahaya, oleh itu, ia tidak boleh dibenarkan untuk membebankannya. Dengan kata lain, kontrasnya tidak boleh terlalu kuat, jika tidak, permukaan hitam semestinya menjadi cermin dan licin.

Kombinasi indah dari masakan beige dengan meja gelap

Gabungan ini juga sangat cantik dan bergaya, kerana warna merah jambu dalam keharmonian sempurna dengan hampir semua warna. Antara lain, dapur di dalam nada beige, seperti kopi dengan susu, coklat ringan menonjolkan keharmonian gaya dan arah mana-mana dalam reka bentuk dalaman. Lebih-lebih lagi, bagi kebanyakan orang, produk yang serupa dalam diri mereka menyebabkan emosi positif, oleh itu, bahagian dalam dapur dalam skema warna sedemikian akan cukup. Dapur berwarna kuning muda dengan meja gelap kelihatan luar biasa, seperti aksen nada cokelat di pedalaman yang berwarna terang. Bilik sedemikian akan menyumbang kepada kelonggaran dan rehat, kerana akan memperoleh emosi yang paling besar dan pada masa yang sama, tidak akan terancam. Nah, sudah tentu, teduh beige itu sendiri sangat mulia. Dengan cara ini, selama beberapa tahun warna ini telah menduduki kedudukan utama dalam reka bentuk dalaman, terutamanya untuk dapur - beige mewakili contoh klasik yang halus dan mulia.Selain itu, teduh ini benar-benar neutral dan harmoni dengan mana-mana bahagian dalam mana-mana gaya, kerana ia mempunyai pelbagai warna yang berbeza, termasuk "yang lazat" (kopi dengan susu, coklat, dan lain-lain).

Interior dapur berwarna beige dengan meja dapur gelapDapur jelata klasik mulia dengan meja gelap

Warna kuning air membawa kehangatan, sangat lembut dan semula jadi, dan oleh itu adalah jiwa yang menenangkan seseorang, mewujudkan suasana yang tulus dan selesa. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa dapur beige tidak bertolak ansur dengan pencahayaan sejuk, kerana ia bertukar permukaan krim mulia ke putih kotor yang tidak enak. I.e. cahaya hanya perlu hangat dan harus bersesuaian, supaya tidak menghilangkan ruang keselesaan dan kehangatan. Dengan cara ini, mengenai perkakas rumah - anda boleh mengesyorkan warna-warna metalik. Teknik putih atau kuning air adalah lebih baik untuk dielakkan, kerana ia akan menjadi terlalu banyak.