Bahagian dalaman yang harmoni dengan dapur yang luas

Gaya moden untuk projek reka bentuk ringkas sebuah rumah persendirian

Apabila menghias rumah peribadi yang terletak di luar bandar, ramai pemilik rumah ingin membawa semangat alam itu sendiri dan menggunakan bahan semula jadi. Tetapi pada masa yang sama, kebanyakan pemilik rumah persendirian mahu rumah mereka bukan sahaja berfungsi dan praktikal, tetapi juga kelihatan moden, dalam semangat masa. Kami membentangkan kepada anda satu projek reka bentuk satu rumah negara, dalam reka bentuk yang mana ia mungkin untuk mencapai keseimbangan yang sangat harmoni kepraktisan, kesederhanaan dan keselesaan reka bentuk. Dengan bantuan bahan penamat yang kompeten, model perabot ergonomik dan hiasan berhati-hati, ia adalah mungkin untuk mencipta suasana yang selesa, mudah dan pada masa yang sama tidak pedalaman.

Ruang tamu dengan dalaman yang sederhana tetapi selesa

Reka bentuk bilik gaya moden di sebuah rumah persendirian dalam banyak aspek menggema motif gaya Scandinavia. Ruang dan cahaya juga merupakan komponen utama pedalaman. Oleh kerana banyak cahaya semulajadi, bilik itu, walaupun dengan penggunaan kayu yang aktif sebagai kemasan permukaan, kelihatan cahaya, cahaya. Skim warna berjaya membatalkan satu sama lain - warna abu-abu tiruan batu semulajadi di ruang berhampiran perapian membawa kesejukan, dan lamina sebagai panel penutup dan panel siling kayu mencipta nota hangat keselesaan semulajadi. Pemilihan perabot ringkas membolehkan anda mewujudkan persekitaran yang membolehkan anda merasa selesa untuk rumah tangga dan tetamu mereka, tetapi pada masa yang sama bilik tidak kelihatan terlalu banyak.

Ruang tamu ruang tamu yang bergaya

Dapur luas dengan reka bentuk serba boleh

Ruang makan dapur yang besar di rumah negara adalah impian mana-mana pelayan wanita. Khususnya, jika reka bentuk bilik yang sangat berfungsi ini memenuhi semua peraturan ergonomi, ia adalah praktikal, mudah dan luar biasa menarik. Nampaknya banyak yang membuat reka bentuk untuk dapur besar tidak sukar. Di sini, dapur kecil yang sempit ada benar-benar banyak masalah dengan tata letak dan pemilihan perabot, warna dan bahan. Tetapi tidak mudah untuk mengatur dapur yang sangat luas, kerana perlu mengatur kawasan kerja sedemikian rupa sehingga nyonya rumah (atau pemiliknya) tidak "meninggikan kilometer" antara dapur, kulkas dan tenggelam. Menggunakan "aturan segi tiga" adalah paling mudah apabila menikam dapur. Dapur lapang mampu menambah bilangan sistem storan dan permukaan kerja dengan memasang sebuah pulau dapur - satu modul yang bebas untuk membolehkan peralatan rumah dapat disepadukan.

Kawasan dapur yang selesa

Pilihan palet warna untuk fasad dapur tidak sengaja. Agar tidak mengalih perhatian perhatian dari corak semulajadi kayu yang mewah, ia adalah paling logik untuk menggunakan warna-warna neutral - kelabu untuk reka bentuk fasad kabinet dapur dan putih untuk pelaksanaan countertop berkilat. Kawasan dapur mempunyai akses tanpa gangguan ke ruang makan dengan meja makan yang luas dan kawasan video.

Bilik dapur-ruang yang luas

Bilik tidur gaya moden

Apabila mereka bentuk bilik tidur, komponen utama adalah skema warna dan pilihan perabot yang selesa. Ia adalah perlu untuk mewujudkan suasana di mana pemilik akan berasa selesa, mudah dan tenang. Palet warna neutral dalam warna-warna terang dan warna berkayu yang enak akan membantu bukan sahaja untuk bersiap-siap untuk tidur, tetapi juga untuk merasai keamanan. Tempat tidur yang selesa dengan upholsteri bingkai lembut dan ketiadaan sudut tajam akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk mengaturkan dermaga untuk pasangan suami isteri. Bergantung meja di tepi katil, yang boleh dibandingkan dengan kabinet kecil dalam kapasiti, bukan sahaja menjadi tempat yang bagus untuk disimpan, tetapi juga akan mempermudah proses pembersihan bilik untuk tidur dan bersantai.

Reka bentuk bilik tidur

Bilik mandi yang direka dengan bijak

Dalam bilik utiliti, prinsip kesederhanaan dan kefungsian, berpakaian dalam kulit yang menarik adalah kuat seperti tiada bilik lain. Di dalam bilik mandi, adalah penting bukan sahaja untuk membuat susun atur mudah paip, aksesori dan sistem penyimpanan, tetapi untuk melakukannya dengan tahap ergonomik yang tinggi. Lokasi paip dan perabot harus sedemikian rupa sehingga pemiliknya menghabiskan waktu minimum pada prosedur kebersihan dan air pada waktu pagi dan dapat berehat dengan santai pada waktu petang setelah hari yang sukar.

Reka bentuk bilik mandi

Ruang di bawah tenggelam digunakan dengan kepraktisan maksimum, bukan sahaja untuk memudahkan penempatan semua aksesori yang diperlukan di bilik mandi, tetapi juga untuk meminimumkan masa dan usaha yang diperlukan untuk mencari mereka.

Sistem simpanan asal

Penggunaan jubin seramik untuk menghias bilik mandi adalah pilihan paling praktikal dan estetik. Walaupun seramik dalam nada neutral kelihatan lebih hebat jika anda menggunakan gabungan produk dengan pelbagai saiz dan bentuk. Kombinasi "metro" jubin besar dan kecil di dinding dan mozek dalam bentuk sarang lebah di atas lantai dan di tempat yang tepat menciptakan reka bentuk menarik segmen fungsional dan bilik mandi secara keseluruhan.

Pancuran selesai

Apabila mereka bentuk bilik mandi, anda tidak boleh dihadkan untuk menamatkan bahan dengan tahap kelembapan yang tinggi dan menggunakan hiasan yang anda suka dalam warna dan tekstur. Sebagai contoh, warna gelap zamrud gelap yang sejuk, yang kelihatan mewah dalam gabungan dengan kilauan unsur dalaman keluli.

Reka bentuk bilik mandi dalam warna zamrud

Reka bentuk praktikal kemudahan sampingan

Koridor itu bukan lagi satu bilik yang membolehkan isi rumah bergerak dari bilik ke bilik, dan menjadi perpustakaan rumah kecil, jika dilengkapi dengan sistem buku rak bersepadu. penggunaan yang cekap seperti ruang simpanan bukan sahaja akan menyelesaikan masalah penyimpanan buku, tetapi juga untuk meningkatkan tahap keunikan bahagian dalam premis tambahan.

Koridor sebagai perpustakaan rumah

Pintu gelangsar seperti dalam petak bukan sahaja unsur asal pedalaman yang tidak dapat dielakkan menarik perhatian, tetapi juga kemungkinan menyelamatkan ruang berguna koridor, terutama jika bilik ini tidak terlalu luas atau sebahagian daripadanya sudah disediakan untuk perabot (seperti dalam kes kami).

Pintu Sliding Asal