Ruang dalaman yang berwarna-warni dari sebuah rumah negara

Projek reka bentuk "Sunny" sebuah rumah negara dengan aksen yang terang

Apabila tingkap itu suram dan lembap, saya terutamanya ingin mempunyai suasana yang cerah, terang dan positif di rumah. Bagi kebanyakan pemilik rumah, bahagian dalam warna putih dan kelabu kelihatan terlalu membosankan, remeh. Sudah tentu, penggunaan warna yang cerah dan berwarna-warni apabila menghias rumah memerlukan sedikit pengetahuan dan kemahiran daripada pemilik rumah. Tetapi anda sentiasa boleh menggunakan bantuan pereka terkenal, diilhamkan oleh kerja mereka. Atau mungkin gunakan dalam kombinasi warna rumah anda, peguam dalam amalan. Harap yang seterusnya projek reka bentuk pemilikan rumah pinggir bandar, dihiasi dengan menggunakan warna yang indah dan berwarna-warni, akan membolehkan anda mempelbagaikan palet warna rumah anda sendiri atau membuat pembaikan berskala penuh untuk mencipta pedalaman "cerah".

Sudah di pintu masuk ke rumah persendirian menjadi jelas bahawa banyak kerja telah dilakukan semasa proses reka bentuk oleh para pereka dan pemilik, bahawa pendekatan khusus telah dibangunkan untuk pilihan kombinasi warna - penggunaan kesatuan warna dengan "suhu warna" yang berbeza. Warna-warna sejuk hidup bersama dengan warna-warna hangat dan mewujudkan persekutuan yang harmoni.

Di anjung rumah negara

Kami memulakan pemeriksaan di pedalaman tingkat pertama sebuah rumah persendirian dengan ruang tamu yang cerah dan cerah. Tingkap besar dan hiasan dinding ringan memberikan jumlah maksimum cahaya matahari di dalam bilik, mewujudkan imej cahaya dan santai dari bilik. Untuk kecerahan dan ketegaran di ruang tamu adalah perabot dan hiasan yang "bertanggungjawab". Susun atur perabot di kawasan rekreasi adalah berdasarkan prinsip satu elemen yang baik (dalam kes kami, meja poket bulat dengan kain pelapis yang lembut), seluruh barangan perabot dibina - sofa, kerusi, kerusi, coaster. Kombinatorik warna-warna cerah, penggunaan meter dan pengulangan mereka dalam barang-barang dalaman yang berbeza, dibenarkan untuk mencipta imej yang terang dan terang seperti ruang tamu musim panas. Sistem penyimpanan memainkan peranan yang penting dalam mewujudkan reka bentuk yang tidak begitu penting - kedua-dua rak dengan permukaan berkilat merah dan warna bahu tilam berwarna mustard diintegrasikan secara organik ke dalam kawasan rekreasi.

Ruang tamu yang cerah dan cerah

Seluruh ruang lantai pertama direka mengikut prinsip pelan terbuka - semua kawasan berfungsi dengan lancar mengalir ke satu sama lain, hanya beberapa yang dibahagikan oleh sistem storan yang dibina dari lantai ke siling. Seluruh bilik mempunyai kemasan permukaan yang sama - siling-siling putih salji putih, warna-warna pastel dinding dan jubin kuning muda sebagai lantai.

Bilik pelan terbuka yang luas

Kawasan dapur yang luas mempunyai susun atur satu set perabot dengan sebuah pulau besar, yang juga berfungsi sebagai tempat untuk mengatur makanan pendek. Gabungan fasad kayu ringan dengan permukaan salji putih baris atas kabinet dapur dan meja countertop kelihatan secara organik, mencipta imej yang terang dan luar yang menarik dari ruang dapur. Penggunaan ruang yang rasional di antara tingkap menjadikannya mudah untuk menembus dapur dengan sistem penyimpanan, tetapi tidak dengan mengorbankan ergonomi dan kemudahan bagi pemiliknya.

Reka bentuk ruang dapur

Walaupun banyak cahaya semulajadi yang berasal dari beberapa tingkap (termasuk siling), penyepaduan alat pencahayaan secara aktif digunakan di segmen dapur - ini bukan sahaja pencahayaan terbina dalam di bawah barisan atas kabinet dan siling di atas pulau, tetapi juga lampu loket. Warna kaca biru di atas pulau dapur, yang, antara lain, berfungsi sebagai unsur hiasan dalam harmoni sempurna dengan kawasan dapur berkarpet.

Tata letak pulau tunggal

Berhampiran kawasan dapur, di sudut yang cerah dan lapang, terdapat tempat kerja. Untuk membuat pejabat rumah kecil, semua yang diperlukan adalah konsol salji putih yang berfungsi sebagai meja dan meja komputer, beberapa rak terbuka dan kerusi yang selesa.Malah di kawasan kerja, pereka menggunakan teknik kegemaran mereka dan memperkenalkan elemen terang ke dalam imej cahaya bilik.

Reka Bentuk Pejabat Rumah

Terdapat ruang yang berasingan untuk pejabat rumah mini yang lain. Dalam pedalaman ini, ketat, simetri dan laconicism berada di barisan hadapan - hanya bentuk biasa, garis-garis yang mudah dan ketat. Ruang kecil dipenuhi cahaya, jadi penggunaan perabot berwarna gelap tidak hanya mungkin, tetapi memungkinkan untuk mencipta ciri bilik tertentu - sikap yang serius untuk bekerja datang dalam setiap elemen reka bentuk.

Bahagian dalam pejabat, dimandikan di bawah sinar matahari

Jika kita berjalan melewati ruang dapur, kita akan mendapati diri kita di ruang tamu yang lain, tetapi kali ini dengan perapian dan sudut untuk muzik. Sebuah sofa sudut yang luas, dua kerusi berlengan yang selesa, meja kopi yang besar dan pouf yang padat terletak di perapian, yang menjadi pusat penyelarasan yang tidak diragukan di dalam bilik. Skim warna perabot dan dekorasi yang tidak disengajakan tidak mengalihkan perhatian dari subjek utama pedalaman, perhatian yang ditarik oleh karya seni yang besar.

Ruang tamu dengan perapian

Simetri membawa harmoni dan ketenteraman ke mana-mana bahagian dalam - pusat yang terletak di pusat menjadi titik permulaan dalam mewujudkan imej organik kawasan rekreasi oleh api. Dan model kerusi berlengan dengan bingkai logam, dan rak terbuka terletak di sebelah perapian sebagai sistem penyimpanan - segalanya dalam segmen berfungsi mencerminkan keceriaan, ketenangan.

Zon rehat di perumah keluarga

Berhampiran ruang tamu dengan perapian adalah satu lagi kawasan menarik - ruang makan, yang juga boleh digunakan sebagai bilik mesyuarat. Meja pusingan yang luas dengan corak kayu semula jadi yang indah dan sarung tangan berwarna pasir mustard yang mencipta kesatuan yang sangat organik. Di dekat dinding aksen, dihiasi dengan nada zamrud yang indah, dihiasi dengan gaya oriental, terdapat sistem penyimpanan yang luas yang diperbuat daripada bahan yang sama seperti meja makan. Kandil loket dengan reka bentuk luar biasa melengkapkan imej bilik asal. Dari segmen fungsional ini, terdapat akses ke teres terbuka, di mana di atas platform kayu ada kawasan rekreasi dan makanan pendek lain.

Ruang makan dalam warna semula jadi.

Apa yang lebih baik daripada peluang untuk makan dengan seluruh keluarganya, berenang di bawah matahari, menikmati cuaca yang menyenangkan? Anda juga boleh mempunyai pihak di sini - geladak lapang dengan pencahayaan hebat untuk menjadi tuan rumah tetamu.

Kawasan rekreasi dan ruang makan di teres luaran

Di sebuah rumah persendirian dengan reka bentuk "cerah", walaupun bilik utilitarian dibanjiri dengan cahaya. Bilik mandi adalah cahaya dan lapang - bukan hanya berkat tingkap besar dan penamat cahaya semua permukaan, tetapi juga pantulan cahaya matahari dari kaca dan permukaan cermin. Penyusunan ergonomik item paip dan sistem penyimpanan memungkinkan untuk mewujudkan semua syarat yang perlu untuk menjalankan prosedur air, sambil mengekalkan kelapangan dan kebebasan pergerakan di ruang utilitarian.

Bahagian dalaman bilik mandi yang terang