Projek reka bentuk pangsapuri Singapura

Projek reka bentuk kediaman sebuah rumah di Singapura

Kami membentangkan perhatian anda kepada asal projek rumah tiga tingkat persendirianterletak di Singapura. Homeownership bukan sahaja berbeza dari bangunan yang terletak bersebelahan di jalan, tetapi juga merupakan manifestasi kreatif bagaimana konstruktivisme dapat ditafsirkan ketika membina bangunan kediaman. Kombinasi blok konkrit, busa, struktur logam dan sebilangan besar permukaan kaca membawa kepada penciptaan bangunan yang praktikal tetapi asli.

Projek rumah peribadi kreatif

Semasa pembinaan bangunan tersebut, banyak petak dan teras yang berbeza telah diwujudkan - kawasan terbuka dan berkilat menjadi sebahagian daripada pemilikan rumah, menghubungkan premis rumah Singapura.

Fasad asal pemilikan rumah

Bangunan itu penuh dengan tingkap, jadi pedalaman selalu terang. Tetapi pada masa yang sama, setiap lantai mempunyai visor yang melindungi permukaan teras dan peralihan dari cahaya matahari langsung. Gabungan kontrakan struktur logam gelap, warna kekuningan blok buih berwarna abu-abu dan salutan putih salji beberapa permukaan mencipta penampilan asli bangunan muka bangunan.

Gabungan berbeza yang luar biasa

Mari kita lihat dengan lebih dekat bagaimana rumah unik dibina di dalamnya. Dari langkah pertama di kawasan pedalaman, menjadi jelas bahawa di sini laconicism, kesederhanaan dan pembinaan membina. Prinsip "semua cerdik adalah mudah" sangat sesuai untuk mencirikan kawasan pedalaman di sebuah rumah Singapura. Garis yang jelas dan bentuk yang ketat, kombinasi yang berbeza dan penggunaan bahan dengan tekstur yang berbeza dan suhu warna membuat imej yang menarik walaupun dengan komponen reka bentuk yang paling biasa.

Masuk ke pemilikan rumah persendirian

Dengan semua keparahan garis dan bentuk pedalaman, mereka tidak kelihatan remeh. Melalui penggunaan pelbagai bahan, masing-masing boleh "membanggakan" dengan tekstur dan warna uniknya, adalah mungkin untuk mewujudkan salib antara reka bentuk perindustrian dan kehangatan premis kediaman.

Reka bentuk asal tangga

Logam, konkrit dan kayu

Pendekatan asal untuk menggabungkan ruang-ruang dalaman dengan luaran ke satu keseluruhan memungkinkan untuk mewujudkan satu struktur yang unik, yang mudah dan luas, walaupun terdapat kawasan yang sederhana di mana rumah Singapura itu berdiri.

Pengezonan bilik yang luar biasa

Tangga di bawah kanopi

Sebagai contoh, ruang tamu terdiri hampir seluruh dinding kaca. Pintu dan tingkap gelongsor yang besar menyediakan jumlah cahaya semulajadi maksimum di ruang tamu dan ruang resepsi. Set perabot mebel yang praktikal dan lapang memberikan rasa lapang dan kebebasan di ruang tamu.

Ruang tamu ruang tamu yang luas

Di sebuah rumah persendirian di Singapura terdapat banyak tangga, berbeza dengan pembinaan dan bahan. Salah satu tangga ini adalah tangga spiral, diperbuat daripada bingkai logam dengan skrin mesh dan langkah-langkah kayu. Nyaman, selesa, dan yang paling penting, bangunan yang selamat menyediakan akses tanpa hambatan ke tingkat atas.

Tangga spiral

Pandangan atas tangga spiral

Di kebanyakan kawasan rumah persendirian, kombinasi warna yang sama digunakan seperti reka bentuk fasad. Permukaan salji putih digantikan oleh sisipan gelap tingkap dan pintu, berubah menjadi unsur-unsur kayu perabot dan hiasan. Kombinasi seperti itu, berbeza dengan warna dan tekstur, membantu membuat imej yang menarik walaupun menggunakan barangan dalaman yang mudah, berfungsi dan praktikal. Malah di premis utilitarian, pereka dan pemilik rumah tidak berlepas dari konsep umum untuk merancang rumah peribadi kreatif yang terletak di Singapura.

Reka bentuk bilik mandi