Pangsapuri loteng dengan balang siling

Pangsapuri loteng dengan kawasan asal

Sebelum ini, sebuah kediaman yang terletak di loteng bangunan apartmen yang terletak di tengah-tengah sebuah megalopolis kelihatannya menjadi tempat perlindungan penonton bohemia, personaliti kreatif dan asal-usul yang besar, tetapi kini banyak berubah. Pada kepadatan penduduk semasa di bandar-bandar besar, walaupun kompleks dalam pembinaan dan bilik-bilik seni bina seperti attik sangat banyak permintaan, terutama jika rumah yang sukar terletak berhampiran dengan pusat. Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan salah satu bahagian dalaman yang paling menarik seperti bilik loteng, yang, walaupun dengan kerumitan struktur, dapat merancang yang terang, menarik dan, yang paling penting, praktikal.

Ciri khas dalaman apartmen loteng adalah penggunaan aktif balok siling kayu. Adalah jelas bahawa struktur kompleks yang diperbuat daripada kayu ringan dengan banyak lekapan bertindak tidak banyak seperti unsur sokongan dan sokongan, tetapi sebagai hiasan asal. Melawan kemasan salji putih, unsur-unsur hiasan yang membina kelihatan sangat berfaedah.

Rasuk siling

Hampir semua bilik pangsapuri loteng lancar mengalir ke satu sama lain tanpa menggunakan sekatan dan pintu, hanya ruang utilitarian, contohnya bilik mandi atau bilik mandi, adalah bilik yang berasingan. Pada masa ini kita berada di ruang tamu - bilik yang agak luas dengan bentuk simetri, siling di sini mempunyai serong yang sangat sedikit dan tidak menjejaskan keadaan. Gabungan permukaan salji putih dengan balok siling dan parket kayu ringan mewujudkan suasana yang terang, bersih dan sangat terang. Perabot utama juga mempunyai palet warna neutral, aksen telah menjadi warna merah, yang sangat meter untuk digunakan dalam pelbagai segmen ruang tamu.

Ruang tamu

Apabila tidak banyak ruang, dan ia mempunyai geometri yang kompleks, hiasan dinding mengambil kepentingan khusus, sering bertindak sebagai unsur aksen yang sukar di pedalaman, tetapi juga pusat tumpuan bilik. Satu lagi ciri reka bentuk apartmen loteng adalah penggunaan hijau yang tepat untuk mencairkan palet warna, memberikan interior lebih kecerahan dan kesegaran.

Tumpukan pada gambar

Racun dengan segmen ruang tamu adalah ruang makan kecil. Pelaksanaan asal meja persegi dan kerusi plastik ringan dengan kaki logam terdiri daripada kumpulan makan. Peralihan warna putih, abu-abu dan merah dalam reka bentuk ruang makan betul-betul mengulangi ruang tamu ruang tamu, yang logik, kerana mereka adalah sebahagian dari bilik tunggal.

Bilik makan

Untuk ruang dapur dari ruang makan, anda juga tidak perlu bergerak lama. Satu lagi kelebihan ruang hidup kecil ialah segala-galanya berada dalam jarak berjalan kaki. Oleh kerana kemungkinan pembuatan dapur ditetapkan mengikut saiz dan bentuk dapur (atau sudut kecil dengan geometri yang rumit, seperti dalam kes kita), anda boleh mendapatkan ensemble sistem penyimpanan, permukaan kerja dan peralatan rumah bersepadu yang harmoni sesuai walaupun ke dalam dataran yang paling sederhana meter.

Dapur

Di antara dapur dan ruang tamu terdapat tempat kerja kecil yang dapat digunakan sebagai kantor atau meja rias. Fasad sistem penyimpanan yang licin membolehkan anda menjimatkan ruang pada pegangan yang menonjol, dan reka bentuk cerah countertop mempelbagaikan skema warna segmen ini di rumah.

Tempat kerja

Ia tidak mudah untuk mengintegrasikan sistem penyimpanan sepenuhnya ke dalam almari atau peti laci besar yang kompleks dalam seni bina seperti attics. Oleh itu, semua ruang bebas dinding diduduki oleh kabinet terbina dalam dan rak kecil dengan rak terbuka.

Sistem storan

Rak buku terbuka boleh digunakan bukan sahaja sebagai sistem storan, tetapi juga sebagai skrin, sekatan antara bilik dengan pelbagai fungsi.

Buka rak buku