Corks wain: rahsia untuk digunakan semula

Mungkin, di setiap rumah terdapat barang-barang lama atau tidak perlu yang disimpan untuk beberapa waktu. Mereka tidak perlu dibuang, kerana anda boleh memberi mereka kehidupan yang kedua. Sebagai contoh, gabus wain boleh menjadi bahan asas yang sangat baik untuk menghasilkan barangan praktikal, berfungsi dan juga hiasan.

29 4130

Lembaga nota gabus wain

Terlepas dari jumlah gabus wain, anda boleh membuat papan yang asli, bergaya untuk pelbagai nota dengan tangan anda sendiri. Perkara sedemikian sesuai untuk pedalaman dan sentiasa menarik perhatian.

1

Dalam proses ini, anda memerlukan yang berikut:

 • gabus wain;
 • Gam PVA;
 • kotak kadbod;
 • reben
 • pisau alat tulis;
 • cat akrilik dalam pelbagai warna;
 • berus.

2

Pertama sekali, perlu menyediakan semua palam agar panjangnya sama. Sila ambil perhatian bahawa mereka tidak boleh menonjol di luar sempadan kotak kadbod.

3

Kami meneruskan penyediaan kotak. Untuk melakukan ini, buat lubang di bahagian bawah dan benang reben. Ini perlu supaya anda boleh menggantung papan selesai di dinding.

4

Kami membetulkan reben di bahagian dalam dengan gam PVA.

5

Kami memohon beberapa lapisan gam PVA ke bahagian bawah kotak di bahagian dalam.

6

Segera pasang setiap penyambung pada gilirannya dalam apa-apa perintah atau seperti dalam foto.

7

Selepas struktur keseluruhannya benar-benar kering, cat beberapa corks dalam warna yang berbeza. Dalam kes ini, warna pastel digunakan, tetapi anda boleh memilih pilihan yang sesuai dengan pedalaman anda.

8

Itu sahaja, lembaga gabus asal sudah siap! Tambah gambar yang tidak dapat dilupakan, frasa menarik atau hanya nota kepadanya.

9

Bahkan, lembaga itu boleh menjadi bentuk apa pun. Ia semua bergantung kepada imaginasi anda dan bilangan palam yang tersedia.

10 11 1269 76

Hati hiasan diperbuat daripada gabus

Pada malam hari cuti, semua orang berfikir tentang membeli hiasan asal yang indah. Perlu diingat bahawa, jika dikehendaki, anda boleh mencipta sendiri. Dalam kes ini, kami mencadangkan untuk membuat hati yang indah dari kesesakan lalu lintas untuk Hari Valentine.

43

Bahan yang Diperlukan:

 • kesesakan lalu lintas;
 • pisau alat tulis atau pisau bedah;
 • kadbod;
 • reben
 • senjata api;
 • pensil;
 • gunting.

45

Pada sekeping kadbod kami menarik hati saiz yang kerajinan itu harus hasilnya. Di dalamnya, lukis hati yang lain sedikit lebih kecil. Kami memotong corks wain sehingga mereka adalah sama panjang. 46

Berhati-hati memotong karton kosong dan teruskan ke bahagian pemasangan. Untuk melakukan ini, gam setiap gabus hampir sama antara satu sama lain, tetapi supaya mereka menutup permukaan kadbod.

47

Secara beransur-ansur lem semua corks yang disediakan.

48

Kami memotong reben ke dalam dua bahagian saiz yang sama. Kami melampirkan hati kepada mereka dan menggantungnya di dinding, pintu, atau tempat lain yang sesuai.

49 50

Hatinya akan menjadi hiasan sebenar bilik anda.

51

Bergantung kepada musim atau cuti yang akan datang, anda boleh membuat pelbagai pilihan untuk kraf hiasan seperti itu. Mereka pasti akan membantu untuk mewujudkan suasana perayaan.

4465 5270 71 75

Teater boneka yang luar biasa

Dalam keluarga dengan anak-anak mereka tahu bahawa tidak banyak mainan. Oleh itu, kami mencadangkan untuk membuat yang sangat luar biasa, tetapi pada masa yang sama teater boneka asli. Dengan itu, anda bukan sahaja dapat bersenang-senang, tetapi juga dengan cara yang mudah untuk melibatkan diri dalam perkembangan ucapan dan imaginasi kanak-kanak.

54

Anda memerlukan yang berikut:

 • kesesakan lalu lintas;
 • gunting;
 • reben
 • pensil atau pens merasakan;
 • cawan plastik;
 • benang untuk mengait;
 • bola yang diperbuat daripada kayu atau plastik;
 • lidi kayu;
 • garis memancing;
 • hiasan;
 • gam.

55

Kami menyambung bola kayu dengan tusuk dengan gam. Kami memotong benang-benang untuk mengait ke dalam beberapa keping saiz yang sama. Kami membuat tumpukan rambut untuk anak patung itu dan melekatkannya ke bola kayu.

56

Dengan pensil atau pens yang merasakan tip kami menarik wajah anak patung di atas bola.

57

Kami cadangkan menggunakan gabus wain sebagai badan. Untuk melakukan ini, sapatkan gam ke salah satu daripada mereka dan bungkusnya dengan pita atau pita tebal.

58

Jika dikehendaki, anda juga boleh menghiasi item ini dengan reben atau pelbagai manik dan berkilau.

59 60

Kami meletakkan manik pada benang untuk mengait dan membaiki. Mereka akan digunakan sebagai tangan anak patung.

61

Kami menyambungkan semua bahagian yang disediakan.

62

Menggunakan cawan plastik, anak patung itu boleh disembunyikan atau ditunjukkan di tempat kejadian.

63 64

Cork Cork Wain: Idea Terbaik

Sudah tentu, dari gabus wain anda boleh membuat banyak kraf yang lebih berbeza, asli dan luar biasa. Kami telah menyediakan pilihan khusus untuk anda di mana anda pasti akan mendapati pilihan ideal untuk diri anda.74 73 7722 283133 35 39 53

Wallpaper gabus yang indah

Setuju, penyelesaian ini sangat luar biasa, tetapi wallpaper masih kelihatan sangat cantik. Untuk membuatnya, ia tidak perlu untuk mengumpul kesesakan lalu lintas selama bertahun-tahun, mencari mereka di Internet.

14 15 16 18 19

Bingkai untuk cermin atau foto

Oleh kerana gabus wain mempunyai penampilan yang menarik, mereka sering digunakan untuk membuat bingkai untuk gambar atau cermin. Ia kelihatan sangat bergaya dan produk sedemikian sesuai untuk hampir mana-mana bahagian dalam.

17 247825

Karpet gabus

Corks wain adalah sesuai untuk membuat permaidani. Produk ini paling sesuai untuk bilik mandi, kerana bahan menyerap bau dengan sempurna dan mempunyai ciri-ciri tahan lembapan. Oleh itu, anda boleh melangkah di atas tikar dengan kaki kosong. Tetapi perlu diingat bahawa ia adalah perlu untuk membeli asas kelembapan untuknya. Ia juga boleh menjadi yoga atau getah yoga yang mudah.
21 23

Barang hiasan

Dan tentu saja, gabus sangat sesuai untuk membuat hiasan kecil. Ia boleh menjadi pelbagai kraf kanak-kanak, coaster bergaya untuk panas. Mereka juga sering digunakan untuk mengisi ruang kosong dalam pasu, lilin, dan banyak lagi.

67 40 3768 72

34 3638 Walaupun fakta bahawa gabus wain adalah bahan yang paling mudah, objek yang benar-benar indah boleh dibuat daripadanya. Cuba untuk merealisasikan idea anda, diilhamkan oleh idea-idea atau hanya mengikuti kelas induk langkah demi langkah.