Pilihan Pembangunan semula

Contoh-contoh pembangunan semula pangsapuri

Melihat rapat di apartmennya, ramai orang berfikir: mengapa tidak mengubah sesuatu di dalam apartmen? Seseorang mahu mendapatkan lebih selesa dan selesa. Dan seseorang mahu membuat dua dari satu bilik besar. Terdapat banyak pilihan untuk pembangunan semula pangsapuri, dan masing-masing mempunyai sebab tersendiri. Tetapi dalam mana-mana, sebelum anda mula melaksanakan rancangan bercita-cita tinggi anda, anda perlu menyelesaikan beberapa isu organisasi:

  1. Buat projek apartmen yang anda mahu dapatkan pada akhirnya. Untuk melakukan ini, anda mesti membiasakan diri dengan dokumen untuk apartmen. Anda perlu menentukan sama ada versi pembangunan semula struktur sokongan anda tidak menjejaskan keadaan anda dan sama ada keadaan apartmen semakin teruk selepas pembaikan.
  2. Dapatkan kebenaran dari semua perkhidmatan istimewa yang berkhidmat di rumah di mana pangsapuri anda terletak. Di samping itu, adalah perlu untuk memberi kebenaran kepada jiran bahawa pembangunan semula yang berterusan tidak akan menjejaskan keselesaan mereka.
  3. Dengan semua dokumen yang diterima, anda perlu menghubungi BTI untuk mengesahkan pembangunan semula apartmen.

Hanya selepas menerima semua dokumen, anda boleh meneruskan ke versi pembangunan semula yang diluluskan. Jika pangsapuri anda terletak di bangunan standard, maka isu ini telah diselesaikan untuk anda. Kerajaan telah meluluskan pembangunan semula model pangsapuri. Semua projek pembangunan semula dikumpulkan dalam satu direktori dan anda hanya perlu menentukan siri rumah di mana anda tinggal dan memilih pilihan yang paling sesuai.

Pilihan pembangunan semula popular untuk pangsapuri

Bergantung kepada ciri-ciri apartmen, anda boleh memilih pilihan yang lebih sesuai.
Sekiranya dalam apartmen dapur kecil, iaitu kemungkinan menggabungkannya dengan bilik bersebelahan. Akibatnya, anda mendapat dapur yang luas di mana anda boleh membezakan kawasan berasingan: bekerja - untuk memasak, ruang makan - untuk makan dan ruang tamu - untuk menerima tetamu. Semua ini membolehkan anda menjalankan perbualan tanpa menjerit dari bilik ke bilik dan tanpa melepaskan diri dari perkara asas. Oleh kerana persatuan bilik mandi dan bilik mandi Anda boleh mendapatkan satu bilik pelbagai fungsi. Ruang tambahan yang baru muncul membolehkan anda memperbaiki bahagian dalam bilik mandi, dengan itu memberikan keselesaan yang diperlukan.

Sekiranya pangsapuri anda kecil ruang tamu, tetapi terdapat bilik tidur bersebelahan, iaitu pilihan untuk menggabungkan dua bilik ini menjadi satu ruang tamu yang luas. Sudah tentu, dengan syarat bahawa bilik tidur di apartmen tidak bersendirian.
Untuk bangunan kediaman yang dimiliki oleh siri tertentu, adalah mungkin untuk memilih projek siap dan diluluskan untuk pembangunan semula khas sebuah apartmen. Projek ini telah mengambil kira kedudukan struktur sokongan rumah. Pemilik premis kediaman tersebut ditawarkan pilihan yang paling sesuai untuk pembangunan semula apartmen. Sifat besar projek ini membolehkan untuk mengurangkan sebahagian daripada kos sementara mengesahkan pembangunan semula.

Prosedur untuk menyahkan pembangunan semula sebuah apartmen

Penyelarasan dan pengesahan pembangunan semula boleh diamanahkan kepada pakar yang berurusan secara langsung dengan isu ini. Atau anda boleh secara bebas melaksanakan semua tindakan ini.

Untuk memulakan, adalah perlu untuk menyediakan semua dokumen hak milik untuk apartmen, mendapat kebenaran daripada ahli keluarga dan dari negara jiran. Dengan semua dokumen ini dan permit yang dipersetujui, anda mesti menghubungi BTI, yang berkaitan dengan pembangunan semula. Setelah menerima pilihan pembangunan semula yang diluluskan, anda boleh meneruskan secara langsung kepada perubahan itu sendiri. Pada akhir semua pembaikan berterusan, anda sekali lagi perlu menghubungi BTI untuk menerima dan meluluskan susun atur baru.Jika versi pembangunan semula pangsapuri memenuhi semua keperluan keselamatan, maka BTI akan mengeluarkan dokumen baru untuk apartmen, yang menyatakan bahawa susun atur disepakati dan disahkan.
Setelah menerima milik anda sebagai sebuah apartmen "baru", anda boleh mula mengatur keselesaan dan kesenangan dalam rumah. Lagipun, pilihan untuk pembangunan semula apartmen adalah terhad hanya oleh imaginasi anda!