Katil besi tempa asal di dalam bilik tidur bilik tidur

Katil besi tempa di pedalaman bilik tidur moden

Salah satu teknologi tertua untuk pemprosesan seni logam telah diteruskan dalam pengeluaran perabot moden. Tanpa keterlaluan, kita boleh mengatakan bahawa perabot yang paling biasa dibuat dengan menempa adalah katil. Mewah dan tahan lama, tahan lama, tetapi pada masa yang sama elegan, katil besi tempa boleh membawa keanggunan dan bergaya walaupun di pedalaman yang paling biasa. Terdapat pendapat bahawa katil tempa besi hanya sesuai untuk gaya hiasan dalaman klasik. Mari kita cuba membuktikan mitos ini dengan contoh pemilihan gambar besar-besaran dengan projek reka bentuk moden bilik tidur, elemen utama yang merupakan katil palsu.

Katil besi tempa di kawasan bilik tidur

Ciri produk dan pilihan pembuatan

Di tangan ahli pandai, bahan padat dan tahan lama seperti besi boleh berubah menjadi renda renda, produk cahaya (tetapi hanya visual) untuk menghias pedalaman. Adalah perlu diperhatikan bahawa dalam kes katil besi tempa, perabot itu memenuhi fungsinya sebanyak 100%, tetapi pada masa yang sama ia membawa aristokrasi Eropah ke imej bilik, serta-merta menjadi aksen di pedalaman yang menarik semua mata.

Dalam hitam

Katil kanopi

Renda palsu

Reka bentuk Laconic

Bagi kebanyakan daripada kita, produk yang ditempa dikaitkan dengan hiasan istana, tempat kediaman para wakil kaum bangsawan. Tetapi di dunia moden, terdapat banyak pilihan untuk mengatur bilik tidur di rumah pengubahsuaian yang paling pelbagai. Katil besi tempa secara organik boleh dimuatkan ke dalam dalaman neo klasik atau membuat aksen dalam reka bentuk ultramodern ruang tidur.

Gaya negara

Penekanan pada penempaan

Prestasi yang baik

Prestasi yang luar biasa

Reka bentuk yang mudah

Pengilang moden (dan pengrajin buatan besi tempa) menawarkan pelbagai pilihan model. Bergantung kepada keadaan di mana ia perlu untuk menyesuaikan perabot utama bilik tidur, anda boleh memilih tempat tidur dengan banyak hiasan yang halus dan hiasan besi tempa, atau model dengan reka bentuk yang ringkas, set dekorasi minimal yang boleh menjadi sebahagian daripada pedalaman moden. Anda juga boleh menemui katil, pembuatan yang menggunakan gabungan besi tempa dengan bahan lain (paling kerap kayu).

Digabungkan dengan kayu

Prestasi kreatif

Gabungan bahan

Reka bentuk tempat tidur

Katil palsu adalah pemimpin yang tidak dipertikaikan dalam segmennya. Saat ini popularitas jenis perabot ini mencapai puncaknya. Berlatarbelakangkan perubahan pantas pemandangan, kelajuan hidup yang laju, ramai rakyat ingin merasakan keselesaan dan ketenangan di rumah masing-masing. Keluk licin produk palsu, keriting berhias dan renda terbaik hiasan palsu bukan sahaja dapat membawa keharmonian kepada bahagian dalam bilik tidur, tetapi juga mewujudkan suasana yang unik sekali. Sama ada ia akan menjadi kemewahan Zaman Pertengahan atau pemahaman kreativiti moden - anda membuat keputusan, tempat tidur dengan rangka besi tempa boleh didapati di mana-mana pilihan untuk membuat pedalaman.

Pilihan yang luar biasa

Di dalam bilik tidur selama dua

Dengan kilauan logam

Reka bentuk yang selesa

Sebagai tambahan kepada kualiti estetik yang luar biasa, produk palsu mempunyai kelebihan yang agak praktikal. Perabot yang kuat dan tahan lama boleh bertahan selama bertahun-tahun, menjadi pusaka keluarga dan lulus dari generasi ke generasi. Bahan mesra alam tidak dapat membahayakan manusia atau alam sekitar. Kanak-kanak dan penghidap alahan boleh menggunakan produk yang dipalsukan tanpa sebarang risiko (anda hanya perlu memastikan bahawa tiada ketoksikan cat di mana permukaan bersalut). Katil-katil Shod adalah selamat dan boleh dipercayai, mempunyai kualiti kebakaran yang tinggi. Antara lain, katil palsu tidak cacat dan sangat tahan kelembapan.

Warna cahaya

Reka bentuk tekstil

Katil dalam warna gelap

Bilik tidur dengan dua katil

Gabungan kontras

Kaedah untuk membuat katil besi tempa

Tangan palsu seni tidak boleh murah. Oleh itu, kos katil besi tempa jauh lebih tinggi daripada analog daripada papan partikel atau papan serat. Apabila mencipta produk palsu, tukang boleh menggunakan dua kaedah pemprosesan logam:

  • panas;
  • sejuk.

Alam simetri

Pilihan tradisional

Di bawah kanopi kain

Melangkah ke mana-mana

Kaedah panas pemprosesan bahan melibatkan pemanasan bahan mentah hingga 600-700 darjah. Logam yang keras dan tahan lama menjadi mulur, dapat mengambil bentuk yang paling rumit. Semasa penempaan panas, kedua-dua alat tangan dan tukul mesin digunakan - perlu untuk pembentukan bahagian melengkung. Elemen cast dibuat di bawah akhbar - monogram, daun dan bunga.

Gaya etnik

Tangan memalsukan

Prestasi asal

Dalam gaya moden

Dalam gaya neo-klasik

Kaedah pemprosesan kedua logam dipanggil sejuk, kerana ia dilakukan menggunakan mesin setem. Oleh sebab itu, nama kedua kaedah ini muncul - stamping. Menggunakan mesin setem membolehkan anda mengurangkan kos bukan sahaja proses pengeluaran, tetapi juga kos akhir produk siap. Bahagian palsu yang sejuk boleh didapati untuk pelbagai pelanggan yang lebih luas.

Kontra Interior

Motif perindustrian

Reka bentuk bilik kanak-kanak

Bilik tidur Neo-klasik

Reka bentuk bilik tidur yang ketat

Walau apa pun perabot itu dibuat, selepas semua pemprosesan logam selesai, permukaannya dibalut dan disalut dengan cat bubuk. Model-model dengan apa yang dipanggil kesan zaman dahulu sangat banyak. Permukaan yang sedikit kasar dengan bahagian-bahagian yang sengaja tidak bernoda kelihatan hebat di pedalaman gaya bergaya lusuh, Provence, vintaj. Kesan zaman dahulu hanya boleh dicapai dengan mengecat permukaan produk palsu.

Elemen kontras

Di dalam bilik tidur salji putih

Gaya tropika

Gaya kontemporari

Katil besi tempa dalam pelbagai gaya hiasan dalaman

Pereka menggunakan katil besi tempa dalam pelbagai arah stylist hiasan dalaman bilik tidur. Di dalam bilik-bilik klasik, katil besi tempa dengan dekorasi yang kaya menambah sentuhan kemewahan dan kehormatan, membawa kesenangan negara kepada gaya negara, dalam rangka gaya romantis dan Provence, lengkungan anggun dari headboards yang ditempatkan menambah kelembutan dan ringan kepada imej bilik, permukaan tua dari produk logam secara organik sesuai dengan gaya bergaya lusuh.

Motif marin

Motif klasik di dalam bilik tidur

Renda logam

Bilik tidur di kawasan yang berasingan

Katil gelap, tekstil ringan

Sudah tentu, apa-apa gaya klasik sangat sesuai untuk menggunakan katil besi tempa sebagai perabot utama untuk bilik tidur anda. Tetapi versi "moden" yang disesuaikan dengan klasik untuk katil besi tempa sangat bagus. Bilik tidur neo-klasik akan mendapat manfaat daripada penggunaan penempaan dalam bingkai dan / atau kepala katil. Pada masa yang sama, tidak perlu menggunakan model yang sangat mahal dengan banyak elemen hiasan yang dipalsukan dengan tangan.

Lihat harmoni

Helah Neo-klasik

Nota mewah di pedalaman moden

Di dalam bilik tidur untuk dua orang anak

Untuk gaya negara (hampir mana-mana jenisnya), katil tempa besi dengan hiasan yang minimum sempurna. Digabungkan dengan permukaan kayu, gaya reka bentuk tempat tinggal ini terkenal, logam kelihatan sangat baik, menambah sentuhan kesejukan ke suasana hangat bilik. Untuk reka bentuk tempat tidur, dianjurkan pada katil besi tempa, dalam kes ini, kain berkotak, bunga kecil atau versi biasa kapas dan kain semulajadi sesuai.

Katil aksen

Gaya negara

Di dalam bilik tidur dengan trim kayu

Reka bentuk bilik tidur asal

Gaya Negara

Dalam gaya moden reka bentuk katil tidur katil dengan reka bentuk yang mudah kelihatan secara organik. Kebolehpercayaan dan ketahanan sekeping perabot, kepraktisan dan ketahanannya sangat sesuai dengan estetika gaya moden dengan fungsinya dan kecintaan terhadap laconicism. Reka bentuk yang mudah dari katil besi tempa boleh digunakan dalam gaya Scandinavia, walaupun untuk gaya yang sukar seperti minimalism, anda boleh mencari model yang sesuai untuk dermaga dengan bingkai logam.

Motif moden

Imej cahaya

Bilik tidur gaya moden

Praktikal dan estetik yang menyenangkan

Reka bentuk katil nontrivial

Tempat tidur dengan dekorasi besi tempa hiasan adalah pilihan yang ideal untuk berenang untuk gaya hiasan dalaman romantis. Renda logam akan dengan sempurna menggabungkan dengan roman ruang tidur, yang dinyatakan dalam warna halus, kain yang bagus, hiasan halus.

Gaya romantik

Reka bentuk tradisional

Reka bentuk bilik tidur gadis

Untuk gaya bergaya Shebby, katil besi tempa hanyalah rahmat. Lagipun, satu perabot logam yang paling berkaitan dengan nilai keluarga, unsur dalaman yang diturunkan dari generasi ke generasi. Katil mungkin mempunyai patina, sedikit mengelupas cat atau tidak dicat sama sekali - untuk gaya "bergaya lusuh" penampilan seperti itu akan menjadi berguna.

Permukaan lusuh

Hebat bergaya

Warna pastel

Imej salji putih bilik tidur

Katil palsu di putih adalah pilihan sejagat untuk pelbagai gaya dalam reka bentuk dalaman. Malah untuk bilik kanak-kanak, yang gayanya tidak boleh selalu ditentukan tepat, perabot sebegini bukan sahaja tidak merosakkan, tetapi juga menghiasi. Reka bentuk salji putih tempat tidur boleh digunakan untuk mewujudkan suasana yang harmoni dalam palet warna cahaya yang sama hiasan bilik, atau bermain dengan kontras dengan meletakkannya di atas permukaan yang cerah atau gelap.

Permukaan berumur

Sepasang katil salji putih

Bahagian dalam bilik kanak-kanak

Palet warna cahaya

Keadaan ini sama dengan katil besi tempa hitam. Perabot sedemikian seketika menjadi pusat tarikan semua pandangan, kerana hiasan bilik tidur terutamanya dilakukan dalam warna-warna terang dan pastel. Untuk mencipta imej yang harmoni dari ruang tidur, pereka mencadangkan pendua warna hitam dalam apa jua unsur pedalaman - lekapan lampu, hiasan dinding, tekstil atau corak permaidani.

Garis dan bentuk yang ketat

Prestasi moden

Renda hitam

Katil hitam di tapak semaian

Kepala katil yang cantik

Katil besi tempa dengan sendirinya menarik perhatian, sering menjadi tumpuan pedalaman. Sekeping perabot yang dicat dengan warna yang terang benar-benar "ditakdirkan" menjadi tumpuan. Selalunya, reka bentuk bilik tidur cukup untuk satu perabot yang tidak hanya mencipta aksen warna dan menambah pelbagai ke dalam palet bilik, tetapi juga mencipta imej yang tidak remeh bilik tidur.

Prestasi yang jelas

Skim warna asal

Unsur terang

Aksen terang

Bagaimana menggabungkan katil besi tempa dalam reka bentuk bilik tidur

Katil palsu yang dicat dengan warna gelap atau terang, boleh menjadi elemen aksen di pedalaman. Selain itu, segmen tidur hampir selalu menduduki tempat utama di dalam bilik dan tidak dapat dielakkan menarik semua mata. Tetapi selalunya, pemilik ingin membuat gambar harmoni ruang tidur, di mana tempat tidur, jika ia bertindak sebagai titik fokus, digabungkan dengan unsur-unsur lain di pedalaman. Jadi, dengan apa yang boleh digabungkan dengan perabot yang diperbuat daripada logam palsu?

Gaya desa

Pada latar belakang putih

Reka bentuk Taupe

Pedalaman terang

Tetapan simetri

Salah satu pilihan yang biasa untuk menggabungkan bahan-bahan katil dengan barang-barang dalaman lain adalah kombinasi dengan reka bentuk meja sisi katil. Mengulangi hiasan palsu di kepala katil (dan di kaki katil) dalam reka bentuk meja atau apa yang ada, anda boleh mencapai keharmonian bukan sahaja dalam imej segmen tidur, tetapi juga di seluruh kawasan.

Selekoh lancar

Hiasan palsu di mana-mana

Reka bentuk perabot kreatif

Memajukan elemen pada perabot

Yang kedua, pilihan yang kurang popular adalah gabungan penempaan dalam pelaksanaan tempat tidur dengan reka bentuk lampu (kandil pusat, sconce dinding atau lampu meja). Untuk kandil, tiruan penempaan sering digunakan - elemen plastik disalut dengan cat khas, kadang-kadang buatan berumur (permukaan boleh meniru patina).

Bilik tidur reka bentuk dengan katil besi tempa

Reka bentuk bilik bayi yang baru lahir

Reka bentuk harmonis

Klasik asal

Logam dalam perabot dan pencahayaan

Satu lagi cara untuk mencipta imej yang harmoni bilik tidur adalah untuk menggabungkan penempaan pada bingkai dan kepala katil dengan batang tirai. Walaupun tanpa mengulangi unsur-unsur hiasan dalam reka bentuk bukaan tingkap, hanya terima kasih kepada bahan dan warna produk palsu, adalah mungkin untuk mencipta bukan sahaja organik, tetapi juga imej asli bilik tidur.

Kombinasi yang menyenangkan

Dua katil besi tempa di dalam bilik tidur